10 lucruri amuzante despre Craciun

Ah, Craciunul! Acea perioada de la finalul anului in care copiii cuminti primesc jucarii de Craciun daca au fost cuminti, adultii alearga din magazin in magazin si apoi se baricadeaza in bucatarie pentru a prepara mancarurile traditionale care se pun pe fiecare masa. Entuziasmul copiilor nu poate fi masurat exact in perioada in care multi ne dam ochii peste cap si ne gandim la cheltuielile mari.

Pentru a va aduce un zambet pe buze in timp cautati jucarii de Craciun, ne-am gandit sa va spunem cateva lucruri pe care poate nu le stiati despre Craciun:

1. Englezii au interzis Craciunul in anul 1647. Oliver Cromwell a fost cel care a luat aceasta decizie, considerand ca este imoral sa sarbatoresti sa te distrezi intr-o zi sfanta. Cine era prins ca face acest lucru era arestat. Cand puritarnii au pierdut puterea, interdictia a fost ridicata in 1660.

2. In Ajunul Craciunului, in anul 1914, trupele britanice, franceze si germane de pe frontal de vest au facut un armistitiu – au pus arma deoparte si au cantat colinde, au impartit cadouri, au jucat fotbal si au stat de vorba. O zi, apoi au continuat cel de-al Doilea Razboi Mondial.

3. Exista mai multe mituri despre Mos Craciun. Cel mai frecvent intalnit este cel conform caruia Mos Craciun ar fi fost inventat de compania de bauturi non-alcoolice Coca-Cola. Un altul: imaginea moderna a lui Mos Craciun a fost create in 1881 printr-o ilustratie de Thomas Nast, cu ajutor de la Clement Clarke Moore.

4. Cel mai mare cadou de Craciun a fost primit de americani: Statuia Libertatii. Francezii au daruit-o americanilor in 1886.

5. Doi astronauti au facut probabil cea mai ciudata farsa de Craciun. Au transmis, in anul 1965, prin radio, la Centrul de Control, intr-un mod frenetic, ca au vazut ceva in spatiu. Au urmat clipe de tacere. Cateva secunde mai tarziu, au inceput sa cante Jingle Bells.

6. Pana in secolul al 16-lea, nu se aduceau brazi de impodobit in nicio casa. Nemtii au fost cei care au inventat traditia. Se spune ca Martin Luther King a fost inspirat de stelele ce straluceau printre brazi.

7. Conform unui top al celor mai bogate personaje fictive, realizat de revista Forbes, Mos Craciun ocupa prima pozitie.

8. Exista si influente negative a Craciunului. Potrivit unui studiu, cu doua saptamani inainte de Craciun, se despart cele mai multe cupluri.

9. Celebra melodie de sarbatori “Jingle Bells” a fost compusa initial pentru o alta sarbatoare a americanilor: Thanksgiving Day (Ziua Recunostintei), in 1857.

10. Mos Craciun a existat in realitate. In secolul IV, pe actualul teritoriu al Turciei, a trait episcopal Nikolas din Myra, care ulterior a fost sanctificat. Numele Santa Claus provine, dupa unii cercetatori, din numele german al sfantului Sankt Niklaus, iar dupa altii, dupa denumirea olandeza a acestuia, Sinterklaas.

In speranta ca v-am adus un zambet pe buze, va uram cumparaturi usoare si va sugeram sa intrati pe site-ul Noriel pentru a descoperi ofertele pentru jucarii de Craciun, reducerile excelente si, asadar, cadourile pentru cei mici, care bineinteles trebuie sa fi fost cuminti un an intreg, altfel Mos Craciun nu trece pe la ei.

jucarii pentru copii

Comentează