Cum si-au pus amprenta desenele animate pe cifra de afaceri a unei companii producatoare de jucarii

Lego Comics Super Heroes se pregateste sa primeasca noi seturi in colectie. Este vorba despre Superman Krypto Team-Up, Lex Luthor Mech Takedown si Speed Force Freeze Pursuit. Toate vor fi lansate incepand cu ianuarie 2018.

In urma cu sase ani, Lego a decis sa-si extinda portofoliul si a lansat jucariile si seturile cu supereroi. In mod logic, Batman a fost primul personaj din colectie. Nu se stie ce impact financiar au avut in acel an seturile Lego Comics Super Heroes, dar in timp ideea s-a dovedit impresionant de buna. Parteneriatul cu DC Comics a rotunjit cifra de afacer a producatorului danez, care si-a doborat propriul record de venituri de la un an la altul.

Atunci, in 2011, atentia era indreptata mai ales inspre seturile de tip Lego Ninjago, insa si-au dat seama in timp ca super eroii Lego Comics Super Heroes sunt la mare cautare in lumea copiilor, dar si adultilor ramasi cu nostalgii. Pe ultimul an financiar, Lego a avut cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei de jucarii, 37,9 miliarde de dolari. Insa nu se stie ce procent din aceasta suma se datoreaza Lego Comics Super Heroes, deoarece conducerea companiei nu prezinta cifrele defalcate. Totusi, expertii sustin ca ar avea o bucata insemnata, avand in vedere succesul pe care le-au avut atat Lego Batman Movie, cat si jucariile de acest tip. Potrivit unui raport din Marea Britanie, la fiecare 13 lire cheltuite pe jucarii, o lira merge inspre seturile cu Batman, din Lego Batman Movie.

Michael McNally, senior director in relatiile cu brandul din cadrul Lego, recunoaste ca parteneriatele cu Marvel si DC Comics au o greutate insemnata in vazarile companiei de jucarii: “An de an, colaborarile noaste cu Marvel si DC Comics, experti in domeniul lor, continua sa revigoreze brandul nostru, prin aducerea de filme si personaje emblematice din benzi desenate”, spune oficialul Lego, citat de Forbes.

Drept urmare, Lego Comics Super Heroes continua sa-si imbogateasca permanent colectia. In 2018, vor fi lansate seturile Superman Krypto Team-Up, Lex Luthor Mech Takedown si Speed Force Freeze Pursuit. Preturile acestora vor varia intre 20 de dolari si 40 de dolari, in functie de complexitatea setului.
In Romania, seturile Lego Comics Super Heroes sunt disponibile in reteaua de magazine Noriel.

Comentează