Gesturi impresionante facute membrii clubului Kiwanis Romania pentru copiii nevoiasi. Asociatia a aniversat 20 de ani

Clubul Kiwanis Galati, cel mai vechi din tara, a implinit 20 de ani. Cu aceasta ocazie, s-a facut un bilant al actiunilor in care membrii din Romania au fost implicat. In ultimul ani, membrii clubului Kiwanis se mandresc cu peste 10.000 de ore de voluntariat, au impartit peste 7.000 pereche de incaltaminte pentru cei mici si peste 4.000 de perechi de sandale pentru copii.

Vineri, 7 octombrie, a fost zi de sarbatoare la clubul Kiwanis Galati. Asociatia a implinit 20 de ani de cand activeaza in Romania, cea mai veche de acest gen de pe teritoriul tarii noastre. Cu aceasta ocazie s-a facut si un schimb de guvernatori, informeaza Viata Libera. Jeana Ioan Spranceana, medic de profesie, i-a luat locul lui Gabi Tolontan. Tot cu aceasta ocazie s-a facut si un bilant al actiunilor din ultimul an in care membrii din Romania au fost implicat pentru ajutorarea copiilor nevoiasi. Cu ajutorul Kiwanis France-Monaco s-au distribuit haine si peste 7.000 de perechi de incaltaminte, in valoare totala de peste 125.000 de euro. De asemenea, 4.134 de perechi de sandale pentru copii, cu o valoare de peste 69.000 de euro, au sosit in luna septembrie si urmeaza sa fie distribuite micutilor nevoiasi si parintilor acestora.

Cei 400 de mebri Kiwanis au acumulat impreuna 10.000 de ore de voluntariat si 580 de evenimente organizate. In urma acestora, aproximativ 9.000 de micuti au primit haine, incaltaminte, sandale pentru copii, hrana si diverse alte bunuri de necesitate.

La sarbatoarea de 20 de ani a venit si o delegatie de 18 francezi din Districtul Kiwanis France-Monaco, dar si peste 30 de membrii din Romania, din diverse colturi ale tarii. In cadrul evenimentului au fost invitati mai multi copii bursieri Kiwanis, care si-au demonstrat talentul in pictura si muzica. Kiwanis Galati a sustinut cu 500 de lei si o trupa de copii care a reusit sa castige prima etapa a concursului Next Star. Banii au fost folositi pentru depasarea la Bucuresti. Trupa a oferit, de asemenea, un recital.

Dupa toate aceste evenimente, membrii Kiwanis Romania au revenit la treaba. Urmeaza sa distribuie cele peste 4.000 de perechi de sandale pentru copii, primite de la omolgii din Monaco, insa se vor implica si in alte proiecte sociale, prin care vor incearca sa-i ajute pe cei mici.

Kiwanis este un club format din barbati si femei, voluntari, care au ca scop construirea unei comuntati umane mai bune. Primul astfel de club a aparut in 1915, in Michigan, SUA. In prezent, clubul are adepti in peste 100 de tari.

Comentează