Ravasitul oilor Bran – 2011

Ravasitul oilor sau Festivalul Branzei si al Pastramei, se desfasoara la Bran la inceputul lunii octombrie, atunci cand ciobanii isi coboara oile de pe munte.  Aceasta sarbatoare simbolizeaza si sfarsitul anului pastoral.

Cu aceasta ocazie, artizani din toata tara isi expun obiectele traditionale: ceramice, obiecte de port popular, tesaturi, sculpturi, etc.

Anul acesta, Ravasitul Oilor va avea loc in perioada 1-3 octombrie, ocazie cu care, turistii vor putea sa guste preparate traditionale cum ar fi: branza de burduf, pastrama de oaie, bulz sau must de casa.

 

6 Comentarii la “Ravasitul oilor Bran – 2011”

  • Pătraşcu Niculae Ciprian:

    Oh, boy! Cea mai adevărată sărbătoare românească. Nemţii ar trebui să-şi desfinţeze Oktoberfest-ul şi să vină toţi la Bran.

  • ionut marica:

    e un festival ce merita vazut. nu ratati sa ajungeti la Bran. Eu am mai fost acum doi ani si este foarte frumos. Cazarea e ieftina. Haideti sa ne intalnim acolo.

  • laur:

    frumos, an fost si anii trecuti.
    vin si anul asta…

  • alin:

    si eu ma duc :D … ne vedem acolo ionut !

  • ali:

    Daca ajungeti la Bran, mai precis in imediata apropiere de Tohanul Nou, ve-ti vedea ca si aici se organizeaza un festival care in opinie personala este mult mai degajat si preturile sunt mai mici decat la cel din Bran.
    Spun asta pentru ca eu particip in calitate de negustor. Ca sa va convingeti va astept La Turcu’ sa degustati pastrama adevarat de batal (reteta orientala), sarmale in foi de varza exclusiv din carne de batal, ciorba de fasole (preparata in tuci) – servita in bol de paine,etc.
    Va astept.

  • vio:

    ali,unde mai exact?pe unde este Tohanul Nou?

Comentează