poze  o cana de fericire editia a vii a

”O cană de fericire” editia a VII-a

Bihor , Oradea. Miercuri 2 Decembrie 2015 10:00

Categorii: Alte Evenimente

„EI VOR O ŞANSĂ LA NORMALITATE, NOI NU PUTEM RĂMÂNE NEPĂSĂTORI. SUSŢINE EDUCAŢIA COPIILOR CU DIZABILITĂŢI.”



Rotaract Club Oradea alături de cluburile Rotary și Interact Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea și Inspectoratului Județean Bihor, vă invită la a VII a ediție a proiectului ”O cană de fericire”.

02.12.2015-22.12.2015, orele 10:00-22:00.
Ne găsiți ca în fiecare an, pe strada Republicii(lângă grupul statuar poeții maghiari), unde veți putea savura vin fiert, ceai, ciocolată caldă, cafea..într-un scop caritabil!

Pentru că nu putem rămâne nepăsători, ne-am îndreptat atenția către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Orizont” Oradea. Cauza din acest an este dotarea unei camere de terapie, pentru stimulare și integrare senzorială, necesară copiilor cu dizabilităţi.

Beneficiarii direcți sunt 295 de elevi cu dizabilități, cu vârsta cronologică 8-18 ani. Acești copii au diferite dizabilități, cum ar fi : deficienţă mintală uşoară, moderată, severă sau profundă, autism, deficienţe senzoriale (hipoacuzie), ADHD; toți suferind și de alte deficiente asociate : tulburări comportamentale, tulburări de învățare, tulburări de atenție, handicap locomotor de diferite grade (hemipareze, parapareze, etc.), epilepsie, sindrom Down, autism, tulburări afective, hospitalism, etc.

Misiunea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Orizont” Oradea este integrarea și angajarea acestor copii cu dizabilități multiple în acțiunile de recuperare, în programe de terapie complexă și integrată.

Centrul a inițiat și a înființat prima clasă cu frecvență redusă din învățământ special în Bihor.
In acest sistem de educație sunt inclusi elevi-adulți cu deficiență mintală între 19-30 de ani, care din diferite motive sociale sau de sănătate nu au fost scolarizați deloc sau nu și-au finalizat studiile primare și gimnaziale.

Mare majoritate a eleviilor provin din centre de plasament - sunt copii abandonați de familie la vârste fragede. O altă categorie de elevi provin din familiii dezorganizate, cu situații sociale și economice precare.

Recuperarea acestor elevi cu deficiențe minate și tulburări asociate, presupune intervenții de specialitate și multă muncă în echipă a specialiștilor angajați în școala nostră: profesori psihopedagogi specializați în diverse terapii, logopezi, kinetoterapeuți, psihologi, profesori educatori, care își desfășoară activitatea atât în sălile de clasă, cât și în cabinete specializate (cabinete logopedice, sală de kinetoterapie, sală pentru educație senzorială, sală de ludoterapie, sală pentru educarea psihomotricității, etc.).

Programele de intervenţie personalizată elaborate de către cadrele didactice în strânsă colaborare cu personalul de specialitate: medic, asistent medical, asistent social, psihopedagogi şi psihologi, întotdeauna sunt adaptate la cerinţele speciale ale fiecărui elev.
Acestea facilitează progresul şcolar, contribuie la îmbunătăţirea calităţii şi eficacităţii sistemului de socializare şi educare a elevilor cu nevoi speciale. Centrul Școlar şi-a asumat responsabilitatea privind educarea şi reabilitarea elevilor.

Fondurile generate de campania „O Cană de Fericire”, vor face posibilă amenajarea unei camere de terapie, pentru stimulare și integrare senzorială, necesară unui astfel de centru. Camera de terapie este o locaţie care permite terapeuţilor desfăşurarea activităţilor care vor stimula simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, atingerii). Stimularea și integrarea senzorială promovează activitatea intelectuală şi încurajează relaxarea în timpul stimulării simţurilor copilului, creşte concentrarea, vigilenţa, liniştea şi conştienţa generală asupra lumii înconjurătoare, diminuează anxietatea, crește confortul în mediul înconjurător, crește motivația interioară, îmbunătățește comunicarea și îmbunătățește o serie de abilități crescând astfel autonomia personală.
Vă așteptăm cu drag!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 939
Cuvinte cheie: Oradea
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3046 zile, 25 Nov. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Oradea
curs tai chi chen taijiquan chen pentru incepatori

Curs tai chi Chen - taijiquan Chen pentru incepatori

Bihor, Oradea. Marţi 2 Aprilie 2024
concert parazitii bazooka macanache

Concert Parazitii, Bazooka, Macanache

Bihor, Oradea. Sâmbătă 30 Martie 2024
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .