poze concert noris la cafeneux
poze concert noris la cafeneux

Concert Noris la Cafeneux

Bihor , Oradea. Vineri 4 Septembrie 2009 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Muzică bună pour les connaisseurs - one man show

Concert Noris la Cafeneux, vineri 4 septembrie 2009 (str. Nicolae Jiga nr 25 - fosta Castanilor). Blues-rock acustic, piese proprii şi hituri internaţionale.

NORIS e un artist tânăr, ce reuşeşte să farmece folosindu-se doar de chitară şi voce. Muzica sa îmbină o diversitate de stiluri, regăsindu-se în gusturile oricărei generaţii.

Crescând cu muzica maeştrilor blues-ului şi ai rock-ului, cântând zi şi noapte la chitară, Noris a ştiut întotdeauna care va fi drumul său. După ce a cântat în câteva trupe pe care le-a format în oraşul natal, Baia Mare, îndrăgind muzica irlandeză, Noris se alătură trupei Blackbeers, trupă orădeană cu repertoriu tradiţional irlandez. Timp de trei ani, concertează împreună prin toată ţara, însă în 2006, Noris îşi formează propria trupă, un power-trio cu numele: Noris Band, în care e atât solist, cât şi chitarist. Debutul trio-ului are loc la renumitul Club A, concert filmat şi difuzat de TVR şi TVR Cultural, în emisiunea Rock Forum a lui Doru Ionescu. Tot în această perioadă, Noris este invitat în emisiuni radio, la posturi locale şi centrale.

În 2007, AG Weinberger, promotorul blues-ului în România, începe un turneu naţional intitulat "Spreading the Blues, looking for the Players", pornind în căutare de tinere talente şi dând posibilitatea muzicienilor mai puţin consacraţi să apară în deschiderea concertelor sale. Astfel, Noris atrage atenţia lui AG Weinberger, fiind invitat să cânte alături de el, pe aceeaşi scenă la Filarmonica din Oradea. Urmează o serie de alte concerte AG Weinberger Band, avându-l ca invitat pe Noris. Printre aceste concerte, se numără şi concertul de la Preoteasa, concert filmat de TVR.

În 2008 AG Weinberger porneşte un nou turneu "Interzis FM - Vezi muzici ce nu auzi la radio", având ca prim invitat pe scena teatrului Metropolis din Bucureşti, trupa Noris Band, singura dată când Noris e susţinut de propria trupă într-un concert AG Weinberger. Turneul continuă până în prezent, iar cea mai recentă apariţie a lui Noris alături de AG Weinberger Band are loc la Silver Church, în luna iunie a acestui an, concert urmând a fi difuzat de TVR.

Începând cu 2009, Noris abandonează formula de power-trio, hotărând să se bazeze exclusiv pe forţele proprii, susţinând singur un număr de concerte - One Man Show - de blues-rock acustic. Muzica sa combină elemente de blues, rock, country, folk şi o voce energică rezultând în show-uri pline de forţă. Playlist-ul său este creativ, curajos şi perfect dansant, conţinând atât piese proprii, preluări, cât şi muzică de film.
Cele mai noi înregistrări sunt patru piese acustice proprii.

Pentru mai multe informaţii, pentru a asculta câteva din piesele proprii, pentru a viziona filmări lui Noris, accesaţi link-urile de mai jos:
http://norisband.blogspot.com/
http://www.myspace.com/freedomandblues
http://www.youtube.com/user/Freedomandblues

Mai multe detalii: http://norisband.blogspot.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2740
Cuvinte cheie: Noris , rock , Evenimente Oradea
alexandru seres

Adaugat in urma cu 5352 zile, 24 Aug. 2009

Adaugat de alexseres

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 179

Alte Evenimente din Oradea
targul de paste oradea 2024

Targul de Paste Oradea 2024

Bihor, Oradea. 26 Apr 2024 - 6 Mai 2024
festivalul copiilor oradea 2024

Festivalul Copiilor Oradea 2024

Bihor, Oradea. Sâmbătă 1 Iunie 2024
sounds of oradea festival 2024

Sounds of Oradea Festival 2024

Bihor, Oradea. 14 Iun 2024 - 16 Iun 2024
festivalul medieval din oradea 2024

Festivalul Medieval din Oradea 2024

Bihor, Oradea. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Cum a fost?
    alexandru seres
    alexseres   06 Sep. 2009, 19:58:24

    What A Wonderful Night! A fost una din serile acelea - "one of those nights" - în care totul pare perfect. Când simţi că eşti împăcat cu lumea, cu tine însuţi, şi ai vrea să nu se mai sfârşească. Părea că până şi previziunea meteo, care anunţa cod galben, cu rafale de vânt şi ploi necruţătoare, se amânase pentru mai târziu, doar pentru ca noi, cei aflaţi vineri seara la terasa Cafeneux, să putem savura netulburaţi muzica lui Noris. E greu să faci, de unul singur, în aşa fel încât cincizeci de oameni să se simtă perfect. Doar tu cu chitara ta, cântând sub lumina stelelor. Noris poate. Nu doar pentru că e un maestru al instrumentului şi fiindcă are o voce plăcută. Ci şi pentru că ţi se adresează fără fasoane, ca şi cum ar purta o conversaţie cu un prieten. Îi plac lucrurile simple, directe - Eric Clapton, Johnny Cash - şi face în aşa fel încât nu-ţi mai poţi imagina viaţa fără muzica lor. Dacă obişnuiai să strâmbi din nas când îl auzeai pe Elvis cântând "Love Me Tender", sau pe Armstrong "What A Wonderful World", băimăreanul stabilit pe malurile Crişului reuşeşte să te umple de încântare. Şi chiar dacă n-ai fost niciodată fan al lui Michael Jackson, te trezeşti bătând ritmul la "Billie Jean", la unison cu vecinii tăi de masă. Ori îngânând fără să vrei "Personal Jesus", uitând cu totul că depeşarii ţi s-au părut odată vrednici de milă. Dacă te întrebi de ce, răspunsul ţi-l dă Noris. E în felul lui de-a fi, de a-şi trăi viaţa şi de-a o transpune în muzica sa proprie, în piese ca "I Wanna See Your Eyes", "Sunshine" sau "45 Kilos". Atunci când cântă despre dragoste, e vorba mereu - o spune chiar el - nu despre suferinţă şi dor, despre gelozie ori iubire neîmpărtăşită, ci despre dragostea împlinită. Noris pur şi simplu iubeşte viaţa şi are darul de-a te face şi pe tine să simţi la fel. Şi acest lucru transpare şi în felul în care interpretează piesele altora, fie că e vorba de "Motherless Child" al lui Eric Clapton, de "Ring Of Fire" al lui Johnny Cash, sau de excelenta piesă a mult prea uitatului Rory Gallagher, "Out On The Western Plain" (When I Was A Cowboy). Noris preferă de un timp încoace să cânte singur, fără trupă. S-a axat pe blues şi rock acustic, după câteva experienţe cu Blackbeers, A.G. Weinberger şi cu trupa sa, Noris Band. Îşi caută drumul propriu - sau poate că drumul îl caută pe el. În orice caz, e pe drumul cel bună


    .