poze serbarile bistritei medievale 2012

Serbarile Bistritei Medievale 2012

Bistrita-Nasaud , Bistrita. Vineri 29 Iunie 2012 - Duminică 1 Iulie 2012

Categorii: Festivaluri

A venit vremea sa ne reconstruim Cetatea! Acesta ar putea fi laitmotivul editiei a VI-a a Serbarilor Bistritei medievale, care se vor desfasura in perioada 29.06.12- 01.07.12 in perimetrul Centrului Istoric al Bistritei.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Bistrita Medievala si Centrul Cultural Municipal “George Cosbuc” si isi propune sa redescopere si sa valorifice istoria medievala a Bistritei, oras-cetate reprezentativ pentru perioada medievala a Transilvaniei. Asemeni tuturor editiilor anterioare, subiectul central al festivalului va fi reconstituirea unui moment istoric din trecutul orasului, tema aleasa pentru editia din acest an a festivalului fiind Colonizarea Nosnerland-ului de catre sasi si Marea invazie tatara de la 1241. Dramatismul acelei perioade va fi retrait de bistriteni printr-un scenariu istoric la care vor participa mai multe ordine cavaleresti din Transilvania. Punctul culminant al momentului istoric va fi reconstituirea unei replici a cetatii medievale a Bistritei, in chiar zilele festivalului.

Pe durata Serbarilor Bistritei medievale 2012, pe Pietonal va fi amenajat Targul medieval, la care au fost invitati mesteri populari si artizani atent selectati de organizatori. Noutatea acestei editii a targului o reprezinta prezenta unor mesteri traditionali din Turcia, Spania si Irlanda de Nord, invitati de CCI BN in cadrul proiectului EU4Us.

Intre ordinele de cavaleri si formatiile artistice invitate la Serbarile Bistritei medievale 2012 se numara Paladinii de Terra medies, Luptatorii Silfr Haukr (in traducere libera din vikinga insemnand “Soimul de argint”) din Oradea, Scutierii de Muhlbach, Garda de Bistrita si Cavalerul Hartmann, respectiv, Bordo Sarkany (Ungaria), Truverii, Patrik O’Mahoney, NOSA si altii. “Menestrelii veacului XXI” vor fi in acest an trupa belgradeana Ortodox Celts si Hara, care vor concerta in incheierea zilelor de sambata, respectiv duminica.

Serbarile Bistritei medievale 2012 se vor incheia cu un spectacol de animatie cu foc, prezentat de trupa Juggling Cluj.

Serbarile Bistritei medievale 2012 sunt organizate cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bistrita, Centrului Judetean pentru Cultura si Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, AJOFM B-N, Forumului German Bistrita, Asociatiei sasilor bistriteni din strainatate si al Asociatiei Nosner Land Bistrita. Sponsori principali: Record, Leoni si M.I.S. Grup.

Mai multe detalii: http://letsrock.ro

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4301 zile, 18 Iun. 2012

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bistrita
wtf rock festival

WTF Rock Festival

Bistrita-Nasaud, Bistrita. 23 Aug 2024 - 25 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .