poze zilele nordului 2017

Zilele Nordului 2017

Botosani , Darabani. Joi 17 August 2017 11:00 - Duminică 20 August 2017

Categorii: Festivaluri

Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. A patra ediție va avea loc în perioada 17-20 august.

Inima festivalului este orașul Darabani, cel mai nordic al României.

Aflat la sute de kilometri depărtare de marile orașe ale țării, micuțul oraș de pe malul Prutului este surprinzătoarea gazdă a unor concerte de poveste în Poiana Teioasa.

Artiști și turiști din cele trei spații românești (România, Basarabia și Bucovina de Nord) se întâlnesc pe malul Prutului, într-o adevărată sărbătoare a Nordului. Trupe rock renumite, maeștri ai muzicii, companii de teatru, artiști vizuali și scriitori, precum și români de pretutindeni, iubitori de frumos, zguduie din temelii o dată pe an liniștea micuțului oraș Darabani, cel mai nordic al României, gazdă a festivalului.

În perioada festivalului, Darabaniul e legat zi de zi de Moldova, Barasabia și Bucovina de Nord prin Tururile Nordului, o serie de călătorii experiențiale în locuri de poveste precum vechile capitale ale Moldovei, Cernăuții, Delta Nordului sau satele natale ale lui Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian sau Grigore Vieru.

În 2016 am mers în locuri de poveste ca Poiana Teioasa, Conacul Balș sau Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare de la Darabani, ca Pererîta lui Grigore Vieru, Cernăuțiul lui Aron Pumnul sau Ipoteștiul lui Eminescu.

Ne dorim să arătăm românilor de pretutindeni, dar și comunității gazdă, că Nordul e un loc care crește prin el însuși, un loc în care îți dorești să te întorci mereu, pentru că Rădăcinile Cresc.

Te așteptăm în Nord în 17-20 august 2017.

www.zilelenordului.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 955
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Darabani
lavi

Adaugat in urma cu 2460 zile, 04 Iul. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Darabani
festival zilele nordului 2024

Festival Zilele Nordului 2024

Botosani, Darabani. 1 Aug 2024 - 4 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .