poze despre cazul lucan i alte probleme din sistemul medical

Despre cazul Lucan și alte probleme din sistemul medical

Brasov , Brasov. Sâmbătă 24 Februarie 2018 12:00 - Sâmbătă 24 Februarie 2018
Bulevardul 15 Noiembrie nr. 1, etaj 1, ap. 9-10 (int. 04)

Categorii: Conferinte si Seminarii

Despre cazul Lucan și alte probleme din sistemul medical

Proiectul ”Angajat la stat” inițiat de USR Brașov, parte din campania națională ”USR e vocea ta!”, continuă cu un nou eveniment, în timp ce platforma online cu același nume, recent lansată, primește deja primele reclamații ale unor nereguli din sistemul public.

Dacă sunteți de acord că este timpul să luăm atitudine și să găsim împreună o cale de a opri abuzurile și corupția din sistemul medical, vă invităm la evenimentul cu numărul 2, ”Despre cazul Lucan și alte probleme din sistemul medical”, care va avea loc sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 12.00, la sediul USR Brașov - Bulevardul 15 Noiembrie nr. 1, etaj 1, ap. 9-10 (int. 04).

Vom discuta despre ”Cazul Mihai Lucan” sau, altfel spus, ”cazul Dumnezeului medical”, care a ieșit la iveală ca urmare a curajului și perseverenței invitatului nostru, Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj, profesor de istorie, jurnalist, asistent social, fondator al Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”.

Timp de 14 ani, cu multă energie și consecvență, Emanuel Ungureanu a înaintat reclamații împotriva medicului Mihai Lucan, acuzându-l că a făcut transplanturi după o listă stabilită de el, care nu ținea cont de nevoile reale ale pacienților. În final, medicul Mihai Lucan a fost pus sub acuzare și, urmând exemplul lui Emanuel Ungureanu, numeroase alte persoane (aparținători, pacienți etc) și-au găsit curajul și vocea, alăturându-se demersului lui.

Printre aceste persoane se află și Hanna Bota, autoarea cărții ”Când în fiecare zi e joi”, care va fi de asemenea alături de noi sâmbătă. Cartea sa este o incursiune în realitatea bolnavilor cu insuficiență renală cronică. Este despre trăirile lor, despre micile bucurii care devin mai intense, despre viața care capătă altă dimensiune în apropierea morții. Și, nu în ultimul rând, este despre Daria, o tânără bolnavă de insuficiență renală cronica.

De asemenea, vom avea alături de noi două personalități de marcă ale lumii medicale:

• Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generală, șef Secție chirurgie generală la Spitalul Sf. Constantin Brașov, care a realizat în premiră un transplant renal la o clinică privată românească.
• Dr. Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase, coordonatoarea Compartimentului de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului “Sf. Constantin”, care a reușit în anul 2013 să obțină “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”.

Angajat la stat este un proiect marca USR ce își dorește să îi încurajeze pe toți aceia care lucrează în mod cinstit în sistemul de stat și nu numai, că este timpul să ia atitudine, să sancționeze abuzurile, să utilizeze toate mijloacele pentru a produce schimbarea pe care ne-o dorim în societatea noastră. Este un demers pornit din convingerea fermă că împreună putem înlocui tăcerea și resemnarea cu activismul.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/425306961237621/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 573
Cuvinte cheie: Brasov

Eveniment postat de organizator

dan flo

Adaugat in urma cu 2228 zile, 21 Feb. 2018

Adaugat de angajatlastat

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .