poze festivalul anim est la brasov

Festivalul Anim'est la Brasov

Brasov , Brasov. Joi 22 Mai 2014 - Duminică 25 Mai 2014

Categorii: Festivaluri

Asociatia culturala ESTE'N'EST organizeaza in perioada 22-25 mai prima editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est la Brasov.

Open Air Piata Sfatului – piata centrala a orasului, precum si Sala Patria a Filarmonicii Brasov, reamenajata de curând, devin locatiile gazda a celui mai important festival de film de animatie din România.

Prima editie a Anim’est Brasov va aduce cele mai de succes filme proiectate la Anim’est Bucuresti recent. Nici cei mai tineri cinefili nu sunt neglijati, sectiunea Minimest le-a pregatit o serie de surprize.

“Ne bucuram ca dupa multi ani de la aparitia ideii reusim în sfârsit sa aducem Anim’est-ul si la Brasov. Ne propunem sa oferim publicului o selectie a celor mai bune filme de animatie care au fost prezentate în editia de la Bucuresti. Suntem încântati ca vom avea proiectii în aer liber în una dintre cele mai frumoase piete centrale din România. Sunt sigur ca e doar începutul unei povesti absolut minunate”, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Printre titlurile hit programate pentru Brasov fac parte “Ernest et Célestine” (r. Stéphane Aubier, Vincent Patar si Benjamin Renner) recompensat cu premiul César pentru Cel mai bun film de animatie în 2013, nominalizat la Oscar în 2014 si câstigatorul Marelui Premiu la Annecy anul trecut. Un film 2D care îi va unge pe suflet pe fanii animatiei old school cu un vizual fidel stilului ilustratiilor seriei de carti si cu personaje adorabile ce par desenate în acuarela. Célestine este o soricica de la orfelinat, unde învata constant sa se teama de ursi, inamicul numarul unu al speciei ei, dar ajunge sa se împrieteneasca fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest – un urias blând cu vocea actorului Lambert Wilson (“Martix Reloaded”, “Of Gods and Men”).O alta proiectie eveniment este si “Waltz with Bashir”(foto). Filmul poarta semnatura regizorului israelian Ari Folman care, prin ceea ce el a numit “documentar animat”, realizeaza o calatorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982. Din selectie mai fac parte “Mary and Max”, povestea savuroasa a doi prieteni prin corespondenta, semnata de Adam Eliot, unul dintre cei mai cunoscuti animatori independenti sau “Spirited Away”, una dintre cele mai aclamate animatii ale lui Hayao Miyazaki, care a spart toate recordurile de încasari în Japonia în anul lansarii si a câstigat o multime de premii, printre care Ursul de Aur la Berlinala din 2002 si Oscarul pentru cel mai bun film de animatie, în 2003.

Anim’est Brasov este organizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Primariei Municipiului Brasov

Despre Anim’est

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est este cel mai mare festival de film din Bucuresti si unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa.

Celor sapte sectiuni competitive ale festivalului (lung metraj international, scurt metraj international, film românesc, film studentesc, videoclip & advertising, balkanimation – deschisa filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Minimest) si sectiunii Animash (ex-Mozaic) (rezervate celor mai populare filme de animatie ale momentului, premiate la festivaluri de film
importante din lume) li se adauga în fiecare an sectiuni speciale, dedicate unor scoli de film de animatie renumite în întreaga lume, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate, unor festivaluri de profil celebre din Europa, precum si unor animatori consacrati. Una dintre cele mai importante misiuni ale festivalului este aceea de a resuscita si promova animatia autohtona. In 2011, organizatorii au lansat Animation Worksheep, un atelier de film de animatie desfasurat pe parcursul a 17 zile, destinat tinerilor animatori din România si Republica Moldova si sustinut de cei mai activi animatori români: Dragos Stefan, Dan Panaitescu si Sergiu Negulici. O mare parte dintre participantii atelierului Animation Worksheep au început sa activeze în studiouri de animatie sau au fost selectati în competitia româneasca a festivalului.

Mai multe detalii: http://alternativ.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3642 zile, 08 Apr. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .