poze dracula film horror and fantasy festival la brasov

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival la Brasov

Brasov , Brasov. Miercuri 30 Octombrie 2013 - Duminică 3 Noiembrie 2013

Categorii: Spectacole si Filme , Festivaluri

Prima editie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival se va desfasura la Brasov si Bran, chiar in perioada Halloween-ului, de pe 30 octombrie si pana pe 3 noiembrie 2013.

Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de film, mai mici sau mai mari, care se vor distra într-o oază a născocirilor și a imaginaţiei, fără graniţe.
În cele 5 zile, oferta de filme clasice, legende ale genului şi filme nou-nouţe va fi foarte variată. Vor fi prezentate publicului peste 40 de proiecţii: filme cu Dracula, zombi şi monştrii intergalactici, premierele din 2013, filme S.F. pentru copii şi surprize din cinematografia românească. Proiecţiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Cityplex, Castelul Bran. Programul de filme este completat de întâlniri cu invitaţi speciali, lansări de carte, premiere, petreceri tematice.

„Suntem siguri că va fi un festival ca niciunul în România, pentru că va îmbina plăcerea masochistă a groazei, cu anticipaţia și cu fantezia nelimitată; va fi un spaţiu, atât al peliculelor horror, cât și al celor fantasy sau S.F.”, ne-a declarat Anca Grădinariu, Directorul artistic al festivalului.

„Festivalul dorește să aducă o infuzie de sânge proaspăt, autentic, într-o zonă în care Dracula, acest personaj iconic, a fost folosit doar ca pretext pentru capcane kitsch turistice”, a mai adăugat Anca Grădinariu.

Festivalul, organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex şi Castelul Bran, este un prilej de a demonstra potenţialul acestui oraş.

„Festivalul este o provocare, atât pentru organizatori, cât şi pentru public, pentru că dorim să-l transformăm împreună într-un eveniment-brand al Braşovului. Pentru asta, „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival” are nevoie de prezenţa şi susţinerea publicului braşovean şi a iubitorilor genurilor cinematografice găzduite de festival”, a spus Marian Gîlea, Directorul festivalului.

Mai multe detalii: http://www.calendarevenimente.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3807 zile, 26 Oct. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .