poze curs de poetica fotografica

Curs de Poetica Fotografica

Bucuresti , Bucuresti. Luni 17 Octombrie 2011 18:00
Bd. Dacia Nr.12

Categorii: Alte Evenimente

Poetica fotografica reprezinta o suma de instrumente de imagine care pot tensiona tema fotografica, anuland astfel, ornamentalul sec sau plictisul, organizeaza si stabilizeaza tensiunea creata, iar in final microdinamizeaza eventualul exces de stabilizare. Excesul de comprimare tehnica in expresie are ca scop economisirea spatiului si timpului de citire si perceptie. Nu dorim sa epatam. Oferim diploma de absolvire a Scolii de Poetica Fotografica prin Fundatia Culturala Societatea de Concerte Bistrita si diploma de excelenta dupa anul II (mesterat). Nu oferim diplome acreditate de diverse ministere. In cadrul cursului organizam doua excursii fotografice de cate 3 zile, precum si doua sau trei expozitii in spatii publice. Cei mai buni cinci cursanti vor fi invitati sa participe la Tabara Internationala de Fotografie "Scoala de la Bistrita" care se va desfasura in luna august 2012. Scoala dispune de laborator de procesare optico-chimica in care cursantii vor putea exersa developari de filme si mariri pe suport argentic.

Inscrieri la cursul de poetica fotografica
Cursantii trebuie sa posede un aparat de fotografiat, pe cat posibil (si) cu reglaje manuale.
Inscrierile pentru cursul 2011-2012 se fac pana la data de 9 octombrie 2011, prin e-mail la urmatoarele adrese: Francisc Mraz - francisc.mraz@fotopoetica.ro si Gyuri Ilinca - gyuri.ilinca@fotopoetica.ro. Mesajul va avea ca subiect "Cerere de inscriere la cursul de fotografie" si va cuprinde: numele si prenumele solicitantului, locul si data nasterii, ultima forma de invatamant absolvita, un scurt CV cu sublinierea eventualelor antecedente fotografice, e-mailul si telefonul de contact. Pentru informatii suplimentare: francisc.mraz@fotopoetica.ro - 0722 203 529 sau gyuri.ilinca@fotopoetica.ro - 0744.153.617.
Cursul va incepe pe 17 octombrie 2011 la Muzeul Literaturii Romane, Bd. Dacia, nr. 12, Sector 1, Bucuresti, intre Piata Romana si Calea Victoriei.
In ziua de 10 octombrie 2011 solicitantii vor participa la un interviu de aproximativ 10 minute, in urma caruia se va decide admiterea la curs. Interviul nu urmareste sa testeze cunostinte, ci doar sa ne permita sa aflam cate ceva despre umorul, inventivitatea si tenacitatea dvs, despre disponibilitatea de a participa la un curs dens si de lunga durata. Ora de prezentare la interviu va fi comunicata fiecarui solicitant in parte, la adresa de e-mail data in cererea de inscriere.
Taxa de curs va fi de 600 de euro (echivalent in RON la cursul de zi al BNR) pentru intregul an scolar. Taxa va fi achitata integral sau esalonat - cate 200 de euro (echivalent RON) - la inceputul fiecareia dintre cele trei etape de curs.
La jumatatea si la sfarsitul cursului se vor organiza expozitii ale cursantilor, pe baza unei atente selectii a fotografiilor realizate in timpului anului. Organizarea expozitiei de la jumatatea anului este conditionata de acumularea unui numar suficient de lucrari. De asemenea, vor fi organizate doua excursii fotografice de cate 3 zile, in cadrul carora vor fi puse in practica cunostintele acumulate la curs.
Cursantul cu cele mai bune rezultate obtinute la sfarsitul cursului, va beneficia retroactiv de bursa integrala de studiu. Cursantii care participa la toate cele patru etape, vor primi diplome de absolvire gradate valoric (diploma de absolvent si diploma de excelenta). Cei mai buni cinci cursanti vor participa la Tabara Internationala de Fotografie "Scoala de la Bistrita".
Cursul va dura un an scolar, cu cate o sedinta saptamanala de patru ore, in zilele de luni, intre orele 18 si 22. Cursul este organizat in trei etape: toamna-iarna, primavara, vara, asigurand astfel intreaga varietate de anotimpuri pentru fotografiile de exterior. Scoala dispune de mijloacele logistice necesare predarii in bune conditii: calculatoare, video-proiectoare, toate dotarile pentru demonstrarea si exersarea iluminarii de studio, laborator de procesare optico-chimica etc.
Pentru informatii vizuale complexe vizitati site-ul scolii : www.fotopoetica.ro

Mai multe detalii: http://www.fotopoetica.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 937
Cuvinte cheie: Bucuresti
dana

Adaugat in urma cu 4586 zile, 08 Sep. 2011

Adaugat de danacartana

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .