poze dansliteratura 02 cu paul dunca si robert elekes

Dansliteratura 02 - cu Paul Dunca si Robert Elekes

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 30 Aprilie 2017 17:00
Carturesti Carusel, str. Lipscani

Categorii: Alte Evenimente

Fundația Gabriela Tudor a demarat în luna martie proiectul artistic interdisciplinar #dansliteratura, în cadrul evenimentelor prin care aniversează cei 20 de ani de activitate continuă pentru promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România.

Prezentat în parteneriat cu Librăria Cărturești Carusel, Centrul Național al Dansului București spațiul Ambasada din Timișoara și realizat cu sprijinul financiar oferit de Administrația Fondului Cultural Național, proiectul continuă demersuri anterioare de conectare a domeniului coregrafic la scena literară românească.

#dansliteratura este un proiect dinamic, în care se întîlnesc personalități artistice cu profiluri diferite, dar complementare, care extinde limitele unor istorii literare și coregrafice și caută să spargă tiparul de insularitate a dansului, deschizînd noi perspective de cercetare artistică interdisciplinară. Proiectul este realizat în continuarea rezidențelor pe care coregraful Cosmin Manolescu le-a inițiat în cadrul programului ArtistNe(s)t și al proiectului E-Motional.

Avînd un format modular, #dansliteratura include o serie de 3 mini-rezidențe cu durata a 7 zile, concepute ca niște laboratoare de lucru intensive și întîlniri cu publicul la care vor participa coregrafii Cristina Lilienfeld, Simona Deaconescu, Paul Dunca și poeții Adela Dragomir, Robert Elekes și Răzvan Țupa. Proiectul este curatoriat de poeta Andra Rotaru și coregraful Cosmin Manolescu, care au realizat selecția artiștilor participanți și vor modera cele trei întîlniri artistice, precum și evenimentele deschise publicului.

#dansliteratura continuă la București cu o noua mini-rezidența-laborator care se va derula la Librăria Cărturești Carusel în perioada 26 - 30 aprilie și la care vor participa coregraful și performerul Paul Dunca și poetul Robert Elekeș. Laboratorul artistic se va finaliza cu o prezentare informală deschisă publicului larg duminică, 30 aprilie, ora 17:00, la Librăria Cărturești Carusel. Rezidența și evenimentul public sunt organizate în conexiune cu Ziua Internațională a Dansului, care este sărbătorită în întreaga lume pe 29 aprilie, ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810). Intrarea este liberă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 647
Cuvinte cheie: Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2527 zile, 28 Apr. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .