poze romanii cu venituri medii spre mari cauta din ce in ce mai multe

Romanii cu venituri medii spre mari cauta din ce in ce mai multe

Bucuresti , Bucuresti. Luni 11 Mai 2015 13:00 - Luni 11 Mai 2015
Str. Smardan, nr.7, Sector 3 Bucuresti

Categorii: Alte Evenimente

Daca pana acum destinatiile indepartate preferate de romani din categoria "affordable luxury" erau Cuba, Republica Dominicana si Mexicul, acum Dubaiul, Mauritius si Maldivele castiga teren. Totodata, croazierele sunt din ce in ce mai cautate de turisti, potrivit datelor Christian Tour.

Turistii romani sunt din ce in ce mai interesati de destinatiile exotice si de croaziere, dar, in privinta celor dintai, se reorienteaza catre Dubai, Mauritius si Maldive in 2015, conform datelor celui mai mare tour operator de vacante charter din piata autohtona, Christian Tour. In ceea ce priveste un sejur in Cuba, Republica Dominicana si Mexicul, numarul celor care cer o astfel de vacanta creste cu aproximativ 15% anual. In schimb, numarul turistilor amatori de un concediu in Dubai a crescut cu 200% in ultimii trei ani. Totodata, croazierele sunt "pe val": din 2012 pana in prezent, numarul turistilor care achizitioneaza astfel de pachete – de la cele din Mediterana pana la cele din Marea Nordului, Dubai si Oman – a crescut cu peste 300%.

Amatorii romani de destinatii exotice au varste intre 30 si 40 de ani si venituri mari spre medii. De obicei, pentru Cuba, Republica Dominicana, Mexic, Dubai, Mauritius si Maldive opteaza cuplurile, acestea fiind sejururi preferate in special de cei aflati in luna de miere. Cei care aleg croazierele au de obicei venituri medii, iar varstele lor variaza intre 45 si 65 de ani.

"Desi bate vara la usa, multi dintre amatorii de calatorii din Romania isi cauta deja vacanta de iarna si de Revelion. Pentru a veni in intampinarea lor, s-au lansat primele programe Christian Tour cu pachet complet de sejur catre Mauritius (de la 1583 euro/persoana/sejur de 7 nopti) si Maldive (de la 2107 euro/persoana/sejur de 7 nopti). Perioada ideala de calatorie este ianuarie-februarie 2016. In plus, daca pana acum majoritatea turistilor romani calatoreau dintr-o capitala europeana precum Frankfurt, Londra, Viena, de unde sunt chartere ale touroperatorilor externi, noi am facut grupuri compacte cu zbor din Bucuresti", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Aceste preturi ilustreaza trendul descendent in privinta costurilor al sejururilor in destinatii exotice. Grupurile constante de turisti faciliteaza reducerea costurilor de transfer si negocierea unui pret mai bun la biletele de avion. Asta explica scaderea pretului unei vacante de sapte zile in Mauritius de la 2500-3000 euro la 1500 - 1700 euro per persoana, iar, in cazul Maldivelor, de la 3000 la 2100 euro per persoana.

Totodata, scade si pretul croazierelor, datorita grupurilor organizate cu toate serviciile incluse (bilete de avion, transfer, croaziera, ghid). La ora actuala, costul mediu individual este de 1200 – 1500 de euro per persoana, iar cel al unei croaziere cu grup organizat ajunge si la 599 euro per persoana.

“Cei mai multi dintre clienţii noştri se aratau tematori vizavi de calatoria intr-o ţara indepartata, atat din cauza distanţei, dar mai ales din cauza ca oferta de pachete predefinite de sejur in astfel de destinaţii era destul de limitata, cele mai multe produse incadrandu-se in categoria «tailor made», iar turistul fiind pe cont propriu in excursia sa. In ultimii ani insa, am reuşit sa concepem pachete complete de vacanţe exotice şi astfel a crescut numarul amatorilor. De asemenea, creşterea impresionanta a numarului de turişti care merg in croaziere se datoreaza faptului ca am conceput numeroase pachete de croaziera cu pachet complet (bilet de avion, transfer la/de la port, croaziera şi ghid insoţitor)", a mai spus Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Mai multe detalii: https://www.christiantour.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1089
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

zapodeanu mihai

Adaugat in urma cu 3245 zile, 11 Mai. 2015

Adaugat de united

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .