poze atelier content writing in cafenea content coffee 1
poze atelier content writing in cafenea content coffee 1 poze atelier content writing in cafenea content coffee 1

Atelier Content Writing in Cafenea | Content Coffee 1

Bucuresti , Bucuresti. Joi 27 Octombrie 2022 19:30 - Joi 27 Octombrie 2022
Bd. Timișoara Nr. 4a, AFI cotroceni

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/30

Atelier Introductiv in Content Writing: Text, Context, Intenție, Oameni, Nevoi

S-a tot spus ”Content Writing is the King.” Și eu o spuneam cu ani în urmă, dar experința mi-a arătat că e mult mai mult. De fapt, content writing este pârghia între două universuri: online și offline, ambele având în centrul lor omul.
Content writing, prin puterea cuvântului, a mesajului cu intenție și plasat în context, aduce omul, cumpărătorul, cititorul, din lumea lui activă în online. Tot content writing (și copywriting) este cel care simplifică viața omului prin comunicare și e-comm. Produsul / serviciu descris și postat online este adus în lumea cumpărătorului, a omului, a noastră.

Pare o metaforă, dar dacă încercați să vizualizați, veți conștientiza că așa se întâmplă.

Ce vă propun?

Să scoatem content writing din sfera abstractului și să clarificăm cei patru de mai sus: text, context, intenție, oameni. Să ne împrietenim cu aceste cuvinte, până termenii vor deveni prieteni cu… sens.

Concret: vă invit la o serie de ateliere ținute în cafenea. Vor fi tematice, modulare. Ca o glumă, un fel de mobilier din bucăți, căruia dacă totuși lipsește un șurub e aiurea. Canapeaua devine fotoliu. :)
Acesta este primul, introductiv, în content writing, unde vom vorbi prietenește și ne vom împrieteni cu acest conținut scris, cu articole și nu numai. Și apoi, veți vedea că scrierea de articole devine altceva.

De ce în cafenea și de ce Content Coffee?
O minte liniștită și un mediu prietenos conduce spre învățare. Pentru că orice sală de curs care ți-ar aminti de școală te-ar putea rigidiza și te-ai putea opune oricărei idei noi, astfel ai opri curiozitatea de a afla mai mult. Pentru că e un mediu calm și cald al învățării neconvenționale. Pentru că mirosul cafelei e o experiență în sine, o altă formă de marketing. Pentru că în toate e conținut ... inclusiv de cofeină. Pentru că între oameni creăm noi conexiuni, iar învățarea, încă o dată devine locul experienței, acel loc unde se formează amintiri. Și, poate, amintindu-ți fapte, acte, îți vei aminti și ceva folositor din ce vom face în cele 2.5 ore.
Pentru că la final, indiferent de ce alegi să faci cu informația, mi-ar plăcea să fi mulțumit, content, de experință.

Nivel curs
E introductiv, acesta este primul curs dintr-o serie.
Următoarele teme vor fi conexe, aprofundând structură, documentare, planificare, avatar, fiecare tip de personalitate vs avatar etc.
Continuitatea acestor ateliere depinde și de interesul vostru. Acesta pentru că atelierul se ține cu un grup de minim 10 persoane.
E pentru tine?
Da, dacă:
dacă ești soloprenor, antreprenor, freelancer și vrei să scrii mai bine;
dacă vrei să deprinzi principii și sisteme de gândire, nu rețete;
dacă vrei să știi pentru cine scrii și de ce , de multe ori, ”șabloanele” nu au cârling, nu atrag;
dacă ești în breasla copywriters, content writers și nu mai vezi sens în ceea ce faci, iar asta se vede în stilul tău;
dacă pur și simplu vrei să scrii orice online;
dacă vrei să simplifici și să vezi online-ul ca pe o oglindă a vieții. Poate atunci totul ar avea sens. Pentru tine și afacerea din care faci parte.
Cum se va desfășura?

Voi clarifica, pe cât de simplu cu putință și cu exemple sau comparații aplicate să asimilați. Promit că voi vorbi puțin, deși sunt un fel de nepoata lui Ion Creangă. Asta și pentru că am multe de spus.

Voi veni cu un exemplu concret pe marginea căruia vom lucra împreună text, context, intenție, om și cum ar putea fi simplificată nevoia în cuvinte cheie sau întrebări.

Vom alege 2 afaceri sau produse sugerate de voi. Apoi vom clarifica basic : text, context, intenție, om, nevoie și vom scrie scurte articole pentru a răspunde nevoii clientului imaginar.

Ce primești?
2.5 ore de atelier într-un mediu prietenos pentru tine și învățării;
Sper eu un sistem de gândire care te va ajuta să scoți content writing din sfera abstractului și să îl pui în lucru pentru oameni;
O gustare ușoară de tip coffee break (poți avea și ceai la acea oră) și un ceva dulce. Acestea sunt să te îndulcești creativ. Posibil să vrei mai mult văzând prăjiturile din galantar. Treaba ta!:)
Un atelier cu o abordare aparent arhaică, dar vei vedeaaplicabilitatea ei în practică: scrisul de mână. :) Nu, nu trebuie să vii cu caiet și pix, le voi aduce eu.
Posibil ca după atelier să simți că ești mai creativ. Posibil chiar să fi atunci, ține de tine să devii creativ prin exercițiu.

Unde?
Tucano Caffe Madagascar, AFI Cotroceni
Pentru conținut prietenos, avem nevoie de un mediu prietenos.

Când?
27 octombrie 2022, Afterhours
Plata
Exclusiv online cu cardul pe site-ul trans-formare.ro
Ce voi face?
Voi clarifica principii până le înțelegi principii ce pot fi extinse și asimilezi, pentru a le putea aplica singur în situații diferite.
Ce nu voi face?

Nu voi da templates, pași și alte chestii. Îmi doresc să îți dau undița să pescuiască o viață, nu peștele să mănânce o zi.
Ce ziceți, ne vedem la o cafea, învățăm să pescuim în OCEAN-ul content writing?

NB:
1. Imaginea e de la ultima întâlnire a Dynamic în Tucano Caffee Madagascar și am vrut să ilustrez atmosfera relaxată. Mulțumesc!
2. Am o provocare. OCEAN e una dintre temele des abordate de mine în determinarea avatarului de client. Știți de la ce vine acronimul? E tema a șase ateliere viitoare. :)



Mai multe detalii: https://trans-formare.ro/events/content-coffee-atelier-content-writing/

Pret bilet: 155 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 266

Eveniment postat de organizator

trans formare

Adaugat in urma cu 572 zile, 05 Oct. 2022

Adaugat de Transformare

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .