poze palatele familiei regale istorie elegan a si fast

Palatele Familiei Regale – istorie, eleganță şi fast

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 24 Februarie 2018 18:00 - Sâmbătă 24 Februarie 2018
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 20/60

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să participați la conferința „Palatele familiei regale – istorie, eleganță şi fast”, care va avea loc sâmbătă, 24 februarie 2018 de la ora 18:00 și va fi susținută de către Dr. Ștefania Dinu, Director General Adjunct al Muzeului Național Cotroceni.

Pe parcursul serii veți afla despre o parte mai puțin cunoscută a istoriei palatelor Familiei Regale. Gazda dumneavoastră, Dr. Ștefania Dinu vă va purta într-o călătorie virtuală în timp, în locurile în care bunul gust și eleganța erau la ele acasă.

Palatele Familiei Regale a României se ridicau, din toate punctele de vedere, la nivelul unor adevărate reşedinţe regale pline de fast şi somptuozitate, care asigurau toate utilităţile şi funcţionalităţile necesare, fiecare locuinţă fiind proiectată după planurile unui arhitect străin sau autohton. În cele mai multe cazuri, locuințele au fost construite așa cum au dorit cei care le-au comandat, respectându-se dorințele și gusturile lor în ceea ce privește decorația interioară și amenajarea parcurilor și a grădinilor.

Alături de Dr. Ștefania Dinu veți intra în holul impozant al Castelului Peleș, vă veți bucura de farmecul încăperilor Palatului Regal din Calea Victoriei, ale Castelului Foișor sau ale Castelului Săvârșin și vă veți plimba prin grădinile Palatului Regal de la Balcic sau ale Castelului Bran.

Tot acum veți afla că locuințele celor trei regi ai României s-au ridicat la standardele cerute de o locuinţă regală, au fost moderne, spaţioase, dotate cu toate utilităţile, cu interioare decorate în pas cu stilurile arhitecturale specifice epocii în care au fost construite.

Vă reamintim că Muzeul găzduiește expoziția temporară „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”. Expoziția spune povestea prieteniei dintre marele savant român Grigore Antipa și Familia Regală a României. Această prietenie se întinde pe patru generații si este dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite din colecțiile muzeelor partenere, expuse în această perioadă în Holul Central de la etajul Muzeului.

Conferința „Palatele Familiei Regale – istorie, eleganță şi fast” va avea loc în Sala Insectelor de la etajul Muzeului iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com,HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Mai multe detalii: http://antipa.ro/ro/categories/22/pages/803

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 601

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 2249 zile, 20 Feb. 2018

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .