poze eliberarea din razvratire

Eliberarea din răzvrătire

Bucuresti , Bucuresti. Joi 15 Octombrie 2015 19:00 - Joi 15 Octombrie 2015
Europa Royale Hotel, str. Franceză, nr 60 (Piaţa Unirii, lângă Hanul lui Manuc)

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

Eliberarea din răzvrătire – Conferinţă spiritualitate Bucureşti

În mod paradoxal, în a permite rezidă o virtute mult mai adâncă decât în răzvrătire. Permiterea are o strânsă relaţie cu lipsa de acţiune centrată pe subiectivitate, acest aspect fiind un factor cu adevărat necesar în ceea ce priveşte eliberarea spirituală.

Acţiunea centrată pe sine, pe sinele iluzoriu, activează tendinţa de a controla şi de a modela preferenţial, acest fapt conducând negreşit la întreţinerea răzvrătirii şi a conflictului. Prin propriile filtre şi standarde, sinele egotic se autorizează să reacţioneze şi să opună rezistenţă la cursul vieţii.

Bineînţeles, sinele egotic nu poate exista fără răzvrătire şi atac, aceste elemente fiind considerate de către acesta o serie de factori normali şi, uneori, indispensabili pentru aşa-numita supravieţuire în acest plan existenţial. Însă, dacă se vorbeşte despre o eliberare spirituală, este necesar de punctat faptul că eliberarea are loc odată cu abandonul în spirit, ceea ce conduce, implicit, la renunţarea la control.

Transcenderea/eliberarea nu poate avea loc în timp, devenire şi subiectivitate. Eliberarea rămâne ca un factor impersonal în momentul în care nu mai există raportarea la imaginea de sine. Prin rezistenţă şi răzvrătire, se urmăreşte o devenire. Deci, timpul este implicat. Iar dacă se ia în considerare că eliberarea face referire la transcenderea temporarului şi la întoarcerea conştientă la ceea ce este atemporal şi permanent, se poate observa foarte uşor că eliberarea nu poate fi niciodată un produs măsurabil şi detectabil prin timp. Deci, răzvrătirea, rezistenţa şi controlul nu fac altceva decât să amplifice potenţialul şi influenţa sinelui egotic asupra fiinţei.

Controlul este o tentaţie foarte mare. De fapt, sinele egotic se pricepe la ispitire. Dacă se priveşte în jur, se va observa un tărâm al ispitelor care ademeneşte fiinţa în reacţie şi devenire. Însă, dacă pentru o clipă, se acceptă ceea ce este, fără nicio urmă de devenire, atunci supunerea faţă de sinele egotic se slăbeşte, deoarece sinele egotic nu poate rezista fără reacţie şi fără raportare la timp.

Permiterea şi renunţarea la răzvrătire sunt adevărate elixire spirituale, acestea fiind emanaţii impersonale ale Unicii Prezenţe Fără Formă. Pentru o clipă, a nu mai lupta cu viaţa. Pentru o clipă, a-i permite vieţii să fie. Pentru o clipă, complet abandon în această clipă. Unicul moment. Eternul Acum.

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/eliberarea-din-razvratire-conferinta-bucuresti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 622

Eveniment postat de organizator

catalin manea

Adaugat in urma cu 3116 zile, 07 Oct. 2015

Adaugat de CatalinManea

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 86

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .