poze ghizii fericirii rumi sufismul invitat dl prof theodoru ghiondea joi 26 ianuarie 2012
poze ghizii fericirii rumi sufismul invitat dl prof theodoru ghiondea joi 26 ianuarie 2012 poze ghizii fericirii rumi sufismul invitat dl prof theodoru ghiondea joi 26 ianuarie 2012 poze ghizii fericirii rumi sufismul invitat dl prof theodoru ghiondea joi 26 ianuarie 2012

Ghizii Fericirii – Rumi, Sufismul – invitat Dl. Prof. THEODORU GHIONDEA , Joi, 26 ianuarie 2012

Bucuresti , Bucuresti. Joi 26 Ianuarie 2012 19:00 - Joi 26 Ianuarie 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Jocuri si Concursuri , Expozitii si Lansari de carte , Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 10/50

In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, vom prezenta personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor, ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei, prin practica spirituala.

Ghizii Fericirii – Rumi, Sufismul – invitat Dl. Prof. THEODORU GHIONDEA
Joi, 26 ianuarie 2012, 19:00 - 21:00


In cadrul intalnirilor periodice intitulate Ghizii Fericirii, vom prezenta personalitatile unor oameni care pe parcursul secolelor, ne-au aratat diferite cai prin care putem sa ne cultivam o fericire autentica, lipsita de germenii suferintei, prin practica spirituala.

Pentru intalnirea din aceasta saptamana va propunem ca subiect de discutie pe Djalal ud Din Rumi. Nascut in ziua a sasea a lunii Rabi' I (1 octombrie 1207) supranumit "printul poetilor sufi", a fost un mare mistic, combinand in sine ganditorul si artistul. In intreaga lui opera poetica el a cantat iubirea divina, care a fost ghidul spiritual al vietii sale. El nu l-a cautat pe Dumnezeu in afara, ci in sine insusi. A crezut ca dragostea a fost cel mai mare semn al lui Dumnezeu aratat omului. El a simtit cum se dizolva in oceanul fara de sfarsit al iubirii divine, "intocmai cum zaharul se dizolva in apa".

Dedicandu se unei vieti de nesfarsita dragoste spirituala, poezie, muzica si dans, Rumi a fost un mare umanist. Iubirea sa pentru oameni a fost fara margini. El a fost recunoscut in Occident, asa cum a fost timp de opt secole in Orientul Mijlociu si Asia, ca unul dintre cei mai mari literati si figuri spirituale ale tuturor timpurilor.
Diferitele calitati ale lui Rumi au fost puse in evidenta odata cu traducerile care au aparut in veacul al XIX lea. El a fost prezentat ca fiind deopotriva un senzual si un cerebral, un sobru si un extatic, profund serios si extrem de amuzant, impenetrabil si accesibil. Faptul ca el poate spune atat de multe lucruri unor oameni atat de diferiti, este semnul profundei sale universalitati.

Potrivit expresiei lui Louis Gardet, sufismul " este o cale de experimentare a profunzimilor divine, o teologie mistica traita". O astfel de experienta va culmina in tacerea unui "dincolo de discurs".

Un rezumat foarte interesant si mai in detaliu despre viata lui Rumi puteti citi aici : http://www.edituraherald.ro/authordetail.asp?cod_autor=106&author=RUMI%20DJALAL-UD-DIN


Pentru a ne povesti detalii despre viata si invatatura lui Rumi, l-am invitat pe Dl. Prof. THEODORU GHIONDEA.

Scurta biografie :

Dl. Prof. THEODORU GHIONDEA a studiat Facultatea de Istorie-Filozofie – secţia Filozofie generală - Istorie În prezent este profesor de religie.



În paralel cu studiile universitare la Facultatea de Filozofie, asimilează opera lui René Guénon şi frecventează sporadic cercul de studii tradiţionale format în jurul lui Vasile Lovinescu. „Cercetarea privată” - prima „iubire” fiind tradiţia hindusă – a permis consolidarea unei viziuni autentice.

Următorii ani sunt ani de retragere şi studiu. Părăseşte ţara şi se stabileşte pentru o perioadă scurtă de timp în Franţa, unde este posibilă nu numai contiuarea cercetărilor în domeniul respectiv, dar şi unele contacte benefice pentru lămurirea unor aspecte legate de doctrinele esoterice şi iniţieri.

Din anul 2004 începe colaborarea la Editura Herald cu traducerea unor texte de referinţă, iar în ultima perioadă coordonează colecţia Philosophia perennis, care îşi propune conturarea unei metode coerente, autentice, de abordare a tot ceea ce înseamnă „fenomen spiritual”, tradiţie, religie.

Începând cu anul 2003, stabileşte relaţii trainice cu mediile sufsite autentice din Italia şi Franţa, unde este invitat de mai multe ori.


Se spune ca daca nu impartasim in viata noastra compania unor oameni care ne hranesc uman si spiritual ne stingem pur si simplu, iar compania altora ne dau inspiratia si energia de care avem nevoie sa crestem si sa evoluam. Cateodata noi avem nevoie de compania si invatatura lor, altadata altii au nevoie de compania si invatatura noastra.

In cadrul serii, in urma unei tombole puteti castiga o carte oferita de Editura Herald.

Va asteptam cu drag si bucurie la Centru cu un ceai cald, ceva de rontai, si cu povesti interesante despre oameni remarcabili.

Contact : E-mail: doroican.vlad@gmail.com; Telefon: 0735 565 140

Intrarea este libera, insa donatiile pentru sustinerea activitatilor Centrului sunt intotdeauna binevenite si apreciate.

Mai multe detalii: http://www.seara-de-carte.com/news/ghizii-fericirii-rumi-sufismul-invitat-dl-prof-theodoru-ghiondea-joi-26-ianuarie-2011-19-00-21-00/

Pret bilet: 5 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1871
Cuvinte cheie: Herald , Rumi , invitat , sufism , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4485 zile, 13 Ian. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .