poze o zi din cartea vie ii tale cursuri despre me te ugul car ii
poze o zi din cartea vie ii tale cursuri despre me te ugul car ii poze o zi din cartea vie ii tale cursuri despre me te ugul car ii poze o zi din cartea vie ii tale cursuri despre me te ugul car ii

O zi din cartea vieții tale.Cursuri despre meșteșugul cărții

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 30 Noiembrie 2013 11:00 - Sâmbătă 21 Decembrie 2013
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/12

Curs practic - cum se fac cartile? Hartie manuala, tipar si legatorie de carte. Reteta hartiei medievale. De ce cartile vechi rezistau 1000 de ani? Arhitectura cartii: proportii si utilizari. Potrivirea alchimica a textului cu biblioteca. Industria hartiei si moartea cartii. La fiecare intalnire va participa cate un invitat, care ne va vorbi despre istoria cartii, atat ca obiect cat si ca text: scriitori, graficieni, creatori de carte, bibliotecari.

Cursul este unul pentru adulti. Puteti veni insa impreuna cu copiii, care vor putea lucra alaturi de voi, cu un alt coordonator. Vor vedea cat de simplu se poate recicla manual deseul de hartie si cum pot sa-si faca acasa propriile caiete.

Puteti participa la un singur atelier sau intr-un modul de 4 intalniri, in care va veti face propria carte manuafacturata. Intalnirile se intampla sambata de la 11 pana la 18, cu pauza de masa. Gustarea de pranzul este asigurata de noi, din hrana de post. Ceai, cafea, apa incluse.

Workshop-ul se desfasoara in Atelierul de Carte, la Muzeul Taranului Roman.

Primul modul incepe pe 30 noiembrie.

30 noiembrie: Hartie manuala
Fiecare face hartia manuala necesara propriului obiect (10 coli 50/70). Hartia manuala va fi facuta din celuloza albita, dupa reteta de hartie de gravura. Pregatirea materialelor de lucru pentru placi. Editarea tehnica a textelor pe formatul finit. Uscarea hartiei manuale.

7 decembrie: Placile pentru tipar.
Culegerea literelor, spatierea si formatul placii, fixarea placii pentru tiparul Gutenberg (letterpress). Sculptarea placilor grafice in tehnica de linogravura. Fiecare participant face manual 5 placi de ilustratii: una pentru coperta, 3 pentru ilustratii de interior si una cu text/marca proprie. Impreuna, culegem o singura placa de text. Pentru texte alese de voi pentru tipar, discutam punctual. Materiale de lucru: linoleu, plastic, lemn. Indreptarea hartiei manuale.

14 decembrie: Tiparul cu placi
Finisarea si formatarea hartiei manuale. Tiparirea textului si a ilustratiilor. Pregtirea cernelii si a suprafetelor de lucru. Alegerea si taierea copertei. Tiparul de coperta. Materiale pentru coperta: panza de casa, piele, textil industrial, mucava, lemn. Uscarea foilor tiparite.

21 decembrie: Legatorie de carte
Alcatuirea fascicolelor si coserea lor. Intarirea cotorului cu textil. Intarirea copertei si a cotorului de coperta. Potrivirea corpului de carte cu coperta. Lipirea copertei si a forzatului. Presa de legatorie.

Pret adulti: 100 lei/curs sau 360 lei/modul.
Copii: 50 lei/curs sau 170 lei/modul.
Maxim 12 adulti.

Inscrieri la atelieruldecarte@fiiverde.ro, pana cel tarziu pe 28 noiembrie.

Atelierul de Carte functioneaza ca proiect al Asociatiei Ordinul Manufacturierilor. Bilet sub forma de chitanta.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=596984493672616&set=a.111250365579367.6786.100000832114994&type=1&theater

Comenteaza pe Facebook
mihaela voda

Adaugat in urma cu 3779 zile, 22 Nov. 2013

Adaugat de MihaelaV

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .