poze drumul spre trece prin

Drumul spre...trece prin...

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 6 Octombrie 2017 19:00 - Sâmbătă 7 Octombrie 2017
Daniel Constantin 21

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Expoziție de artă - eveniment exclusiv NAG 2017

Dacă toamna se numără artiștii, pe 6 octombrie, de cum apune soarele până la primul cântat al cocoșului, vă așteptăm din nou, să ne fiți alături la un eveniment exclusiv care se desfășoară în strada Daniel Constantin numărul 21, sub auspiciile Nopții Albe a Galeriilor.

Anul trecut limbajul pictural dădea tonul evenimentului nostru, acum instalațiile și obiectele sunt elementele cheie ale narațiunii concepute de curator. Fără să fie disonante, ci dimpotrivă, grafica, ceramica și sticla, prezente și ele în expoziție, punctează abilitatea artiștilor, având totodată capacitatea de a sublinia ideea și expresia evenimentului.

Așadar, 7 artiști te invită să pășești pe drumul spre...care trece prin...
Dacă drumul pe care mergi contează mai mult decât destinația, atunci călătoria concepută de ei îndeamnă la parcurgerea unei experiențe ludice care deschide orizonturi, se joacă cu simțurile, pune întrebări sau care te lasă să descoperi intimități care altfel nu ar fi fost dezvăluite. Fiecare dintre cei 7 are propria poveste pe care o împărtășește, propriul fir narativ care se desfășoară paralel ca să se întâlnească undeva într-un punct comun, totul întâmplându-se într-un labirint al ideilor, conceptelor artistice și al experiențelor de viață.

Artiști:
Magda Pelmuș - instalație,
Bogdan Pelmuș - instalație,
Cornelia Untilov - ceramică și sticlă,
Adriana Untilov - instalație,
Elena Albu - instalație,
Alexandru (Melle) Militaru - grafică și obiect,
Meea von Streck - instalație
Curator: Mihaela Munteanu - Streck

atmosferă artistică și ambianță muzicală
proiecții video și live streaming pe pagina eveniment de facebook. https://www.facebook.com/events/135451343863861
6 octombrie, începând cu orele 19 până la ora 3

Sponsori și parteneri: Clinica Gibril Medical, A.P.M.A., Ambulator.ro, Export Club, ArtplusXXI, Arte Vezi, Urban Things

Magda și Bogdan Pelmuș sunt doi artiști contemporani, cu prezență activă și vizibilitate, având un bogat portofoliu în care figurează numeroase expoziții atât în țară, cât și în străinătate, instalații și performance-uri, lucrărilor lor făcând parte din colecții private și de stat. Arta celor doi face adesea referire la problematicile vieții cotidiene, la complexitatea emoțiilor umane care ating atât nivelul personal, intim cât și spațiul public în care individul evoluează.

Cornelia Untilov este un artist sensibil care se apropie cu tandrețe de diversele medii de lucru în care se exprimă artistic, transpunând emoția și seninătatea iubirii. Relația dintre obiecte și privitor devine intimă, delicată fără să fie însă fragilă, imemorialul dândui putere și perenitate.

Artist tânăr al noii generații, Adriana Untilov ne surprinde printr-o duală expresie care conține atât putere cât și sensibilitate. În lucrările ei imaginarul devine concret și ne angajează la un exercițiu în care metal, suntem protagoniști.

Elena Albu și ea aparține noului val artiști care încep să se afirme și ne dovedește că versatilitatea nu este doar o dorință de exprimare artistică ci și o nevoie de explorare a unor noi medii de comunicare dintre artist și publicul său, preocupată fiind de un conținut tematic care abordează problematici actuale.

Alexandru (Melle) Militaru trece cu ușurință de la limbajul artistic exprimat în spațiul bidimensional la volumetria formelor, gândind lucrările sale în diverse planuri de dialog și propunând teme care fac referire în primul rând la condiția individului în societatea contemporană.

Meea von Streck este o apariție recentă pe simezele bucureștene. Dacă în primele lucrări a abordat un stil care mixează suprarelismul și grotescul ducându-le într-o zonă cu puternică tentă voyeristă a intimității personale, în ultima vreme se simte tendința artistei de a explora un limbaj aflat la granița dintre pictural și conceptual în care publicul este nu doar privitor ci și un participant activ care duce actul artistic la final.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 666

Eveniment postat de organizator

meea munthe

Adaugat in urma cu 2368 zile, 03 Oct. 2017

Adaugat de Meea5675

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 30

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .