poze romanian design week deschide inscrierile pentru proiecte

Romanian Design Week deschide inscrierile pentru proiecte

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 16 Mai 2014 12:00 - Duminică 25 Mai 2014

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Bucuresti, 13 februarie 2014 – Romanian Design Week lanseaza "call for entries" pentru prima editie, ca urmare a succesului editiei preview de anul trecut. Editia din 2014 a Romanian Design Week va avea loc in perioada 16-25 mai si tema principala se va concentra pe importanta designului in spatiile publice. Apelul de proiecte este deschis pe site-ul oficial pana pe 21 februarie, iar in acest an sunt asteptate proiecte atat pentru expozitia centrala cat si pentru evenimentele colaterale.

"Designul este un liant intre comunitati, preocupari si straturi estetice, intre oameni, idei, obiecte si semnificatia lor in cotidian. In 2014, focusul acestei editii va fi pe mediul pe care il impartim cu totii, pe spatiul colectiv si pe modul in care designul ne ajuta sa comunicam, sa interpretam si sa ne imbunatatim viata”, spune Andrei Bortun, CEO The Institute, initiatorul proiectului.
In jurul temei principale legate de viata urbana si importanta designului in spatiul comun, Romanian Design Week include cinci domenii: Graphic Design, Branding si Publicitate; Arhitectura, Urbanism si Design Interior; Fashion Design; Product Design si Lifestyle Design, o categorie noua care isi propune sa aduca proiecte din zonele - Food Design, Sound Design si Digital Design. Incepand cu anul acesta sunt asteptate inscrieri atat pentru expozitia centrala, cat si pentru evenimentele colaterale. Acestea vor fi evaluate si selectate in functie de idee si de relevanta pentru tema RDW, de catre organizatori si de catre board-ul creativ condus de arhitectul Attila Kim.
In 2013, Romanian Design Week a inclus si prezentat peste 90 de designeri, a avut peste 30 de spatii partenere si mai bine de 38 de evenimente colaterale.
Design in spatiul public
Pentru anul acesta, organizatorii vor incerca sa demonstreze ca designul nu este un lux si ca nu are referinte exclusive in branduri sau produse specifice. Designul este peste tot in jurul nostru, in piete publice, in localuri, in parcari, in hainele pe care le purtam zi de zi, este un limbaj, o modalitate prin care intelegem si prin care interpretam obiectele din jur. Spatiile publice cu care ne intersectam ne influenteaza, fie ca realizam sau nu, iar cateodata ne intriga sau ne impresioneaza suficient de mult incat sa devina puncte de referinta pentru noi.
Romanian Design Week este o sarbatoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania.
Formularele de inscriere a proiectelor si regulamentul pot fi accesate la adresele:
http://www.romaniandesignweek.com/call-for-projects-collateral-events
http://www.romaniandesignweek.com/call-for-projects-main-exhibition.

Despre Romanian Design Week
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural.
Este primul proiect dedicat in intregime designului romanesc, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. In 2014, RDW va avea loc in perioada 16-25 mai.
Romanian Design Week este un eveniment Inspired by Peroni Italy.

Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:
www.romaniandesignweek.com
facebook.com/romaniandesignweek

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1047
people

Adaugat in urma cu 3758 zile, 13 Feb. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .