poze lansare de carte alina manole aventurile ratoiului adalbert

Lansare de carte - Alina Manole - Aventurile ratoiului Adalbert

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 29 Mai 2016 12:00 - Duminică 29 Mai 2016
Gradina cu filme, Piata Lahovari nr.7

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte

Alina Manole este cunoscuta datorita muzicii sale, datorita planetei pe care a inventat-o - Luna Patrata - si marturisirilor sale "pacatoase" in sali de concerte neincapatoare. Si cu toate ca drumul sau creativ parea ca se orienteaza doar in muzica, Alina Manole a scris o carte si nu orice fel de carte, ci una pentru copii.

A scris-o intr-o zi si jumatate, apoi a dorit sa o publice vreme de 4 ani. Nu e nimic intamplator in acest parcurs, caci cartea "Aventurile ratoiului Adalbert" trebuia sa arate la fel de frumos pe cat arata si suna toate albumele scoase de artista. Trebuia gasit un desenator talentat care sa ilustreze cel mai bine ratoiul din mintea ei. A gasit inca o Alina, Alina Iftenie, la Iasi, si impreuna au gasit cea mai buna cale de a da culoare aventurilor ratoiului de poveste. Gasirea unei edituri a durat mai putin: asa cum si-a deschis in urma cu 7 ani o casa de discuri, Alina Manole are acum Editura Luna Patrata. Dialogurile cu graficienii si drumurile catre tipografie nu au fost putine. Scopul declarat a fost urmatorul: "Vreau o carte frumoasa, ca in propria mea copilarie: cu coperti groase, foi in interior lucitoare, culori vesele".

Cat despre personajul cartii, ce sa spunem mai intai? Daca la inceputul povestii ratoiul Adalbert nu vrea sa iasa din Ou, pe masura ce descopera lumea va deveni din ce in ce mai evident ca are un destin aparte: poate sa vorbeasca cu Norii, gandeste uneori cu voce tare si are o imaginatie extraordinara, care ii da curaj atunci cand cei din jurul lui se trezesc intr-o situatie dificila. Familia lui Adalbert e si cea din Cuib (2 frati si o sora-verde...nu intrebati de ce...veti afla in carte!) si cea de sus, din cer, acolo unde Nor-cel-mic, Nor-cel-Ciudat si Nor-cel-Batran il invata, fiecare in felul lui, despre viata.

"Aventurile ratoiului Adalbert" nu este doar o carte pentru copii si parinti, ci o mostra de lectura pentru toti adultii care doresc sa fuga din asfalt pentru un timp de poveste.
Iesirea la lumina a ratoiului Adalbert va avea loc intr-o gradina frumoasa din centrul Bucurestiului. Ca sa folosim si termeni pamanteni, lansarea va fi duminica, 29 mai 2016, la ora 12:00 (pana la ora 14:00) in Gradina cu Filme (Piata Lahovari nr. 7).

Va asteptam asadar, copii mari si copii mici, la intalnirea cu Alina Manole si Ratoiul Adalbert, un duo special, in premiera absoluta!

Cartea va fi disponibila in ziua evenimentului, iar apoi in retele de distributie nationala.
Mai multe detalii pe pagina evenimentului de pe facebook
https://www.facebook.com/events/1115135291862020/

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1115135291862020/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 808

Eveniment postat de organizator

lunapr

Adaugat in urma cu 2892 zile, 19 Mai. 2016

Adaugat de LunaPR

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .