poze festivalul de literatura horror vineri 13 edi ia a treia

Festivalul de Literatură Horror Vineri 13, ediția a treia

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 13 Iunie 2014 18:30
Strada Sfântul Dumitru, nr. 3

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Editura Herg Benet vă invită vineri, 13 iunie, la cea de-a treia ediție a Festivalului de Literatură Horror Vineri 13. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.30, În Pod La Historia (Strada Sfântul Dumitru, nr. 3).

La cea de-a treia ediție a festivalului vor participa autorii A. R. Deleanu, Cristina Nemerovschi, Leonard Ancuța, Anna Vary, Cătălin Marin, Arion Movilă, Silviu Urdea.
În cadrul festivalului din Pod La Historia vor fi lansate antologia „Best Of Mistery & Horror – vol. 1 Revista de Suspans”, editată de Mircea Pricăjan, și cea de-a doua ediție a romanului „Îmblânzitorul apelor”, de A. R. Deleanu. Publicul va asculta în premieră o lectură din cel de-al treilea volum al trilogiei „Ultima vrăjitoare din Transilvania”, de Anna Vary, și din romanul „Ma Fuckin’ Life”, de Leonard Ancuța, ambele cărți aflate în pregătire. De asemenea, atmosfera va fi întunecată și mai mult cu lecturi din “Rezervația unicornilor”, de Cristina Nemerovschi, “Spre seară nu se întâmplă nimic”, de Cătălin Marin, “Suflet pierdut”, de Silviu Urdea.
Festivalul de Literatură Horror Vineri 13 a luat naștere în dorința de-a sprijini arta neconvențională, cu savoare dark, indiferent de stil și chiar de forma pe care o îmbracă – în cele două ediții, literatura oferită publicului a fost completată și de fotografie tematică, dar și de un playlist adaptat evenimentului.
Intrarea este liberă, la fel și costumația. Vă așteptăm!

Despre autori:
A.R. Deleanu s-a născut la Braşov în noiembrie 1985.
A debutat în 2006 cu poezie şi proză în revista orădeană Familia. A publicat poezie, proză şi articole de presă în Familia, Bună Ziua Braşov, Dilema Veche, Egophobia, tiuk!, Suspans, Revista de Suspans, Revista de Povestiri etc.
În 2012 a debutat în volum cu romanul „Îmblânzitorul apelor” la editura Casa de Pariuri Literare (Premiul pentru Debut al revistei Tiuk, 2013). Este prezent în antologiile “Zombii. Cartea morţilor vii” (Millennium Books, 2013) şi “10+. Antologie de proză Tiuk!” (Tracus Arte, 2013). A tradus romanul “Moloh” de Michael K. Iwoleit pentru editura Millennium Books.
Volumul “Acluofobia. Zece povestiri macabre” a apărut în 2013 la editura Herg Benet, colecţia Cărţile Arven. În 2014, tot în colecția Cărțile Arven a Editurii Herg Benet, a apărut cea de-a doua ediție a romanului Îmblânzitorul apelor.
Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Cartea a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public, fiind reeditată doar câteva luni mai târziu. În numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. Romanul a primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture. Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012 la editura Herg Benet. Cartea a fost supusă controverselor încă din primele luni, câteva lecturi publice fiind întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente și indecente”. A fost reeditată în 2013, conținând fragmente inedite (Jurnalul Amaliei). Ani cu alcool și sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic. În 2013, în colecția Cărțile Arven a Editurii Herg Benet, apare nymphette_dark99; cartea este reeditată doar câteva luni mai târziu. În același an apare și cea de-a treia ediție a romanului Sânge satanic. În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuțiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.
Rezervația unicornilor este romanul care încheie trilogia Sânge satanic. În 2014, îi apare romanul pamflet Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes, la Editura Herg Benet.

Leonard Ancuța s-a născut la Drăgășani, pe 2 decembrie 1974. Se mută în București în 1993, dată la care începe să studieze viața în facultăți (Management, Chimie, Filosofie) și în cîrciumi. Cîrciumile sunt absolvite Magna cum Laude. Este pe rînd vînzător ambulant, jurnalist timp de 9 ani, specialist în comunicare, liber cugetător în prezent. Debutul literar are loc în 2009, cu romanul Control, la editura Tritonic. Urmează romanul !NFERNUL, publicat la editura Tracus Arte, în noiembrie 2010, după care publică și primul volum de versuri, Iubirea este amintirea unui viol, în aprilie 2011, la Editura Herg Benet. A mai publicat JOIN'T, Megasutra, 69 de poeme de dragoste.
Anna Vary, o autoare înconjurată de mister, a debutat în 2012 cu primul volum din trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania, intitulat Contesa Aneke. Cartea a cucerit rapid publicul tânăr, Anna Vary primind un număr record de recenzii pe bloguri. În 2013, îi urmează cel de-al doilea volum al trilogiei, Mathias, care îi face și mai nerăbdători pe fani în ce privește finalul seriei. Atu-urile prozei Annei Vary sunt un stil alert, dar și reflexiv pe alocuri, și abilitatea de a îmbina un horror de factură clasică cu tot ceea ce ține de literatura postmodernă, plasându-și acțiunea cărților parțial într-un București gotic, ușor de recunoscut în special de cei familiarizați cu viața lui de noapte. Alexandra, volumul final din Ultima vrăjitoare din Transilvania, a fost anunțat pentru toamna lui 2014.
Cătălin Marin e născut în 1984, anul lui Orwell, zice el. A venit de la munte la București, ca să facă un liceu unde să poată învăța istorie, a venit, dar a ales informatica și în liceu și în studiile ulterioare și în carieră, rămânând în esență un suflet de matematici. A vrut să facă jocuri pe calculator pentru a îmbina pasiunea de a scrie “povești” cu pasiunea pentru informatică și matematică, s-a răzgândit, le-a separat, le amestecă în felul lui, auto-etichetându-se drept un boem pragmatic. Îi plac afacerile fără să îi placă banii, îi place literatura, deși nu apreciază prea mult poveștile, îi place informatica, dar evită tehnologia pe cât posibil. Pe scurt, un om paradoxal și totuși natural.
Arion Movila s-a născut în 1975, în Huşi, judeţul Vaslui. Urmează studiile de artă în Iaşi şi se specializează în restaurare de pictură. În cele din urmă, se stabileşte în Bucureşti, pentru o profesie în domeniul artei grafice. A publicat poezii și cronică literară în diverse reviste ieșene, la sfârșitul anilor ’90. Este membru fondator al Cenaclului Copșa Mică/Iași (împreună cu Dan Lungu, Ștefan Baștovoi și L. Berescu). Este membru al Salonului de Literatură Iași din 1996. A fondat Cenaclul Ordinul Peniței/București. Debutează cu volumul de versuri “hai cu mine în anii ’50″, editura Karth, 2013. Arion Movilă este pseudonimul său literar.
Silviu Urdea s-a născut în iarna anului 1992, în orasul de la poalele Tâmpei. A urmat studii de specializare în tehnica proiectărilor CAD. În anul 2011, a început cariera sportivă și a debutat în concursurile de Strongest Man din țară, urmând ca 2 ani mai târziu să fie invitat la o competiție de acest gen în SUA.
La sfârșitul anului 2012, a trăit un moment de “deja vu”, fapt care l-a determinat să înceapă să scrie un roman thriller, privind trei aspecte importante ale vieții: o dragoste pierdută, copilăria și puterea de decizie pe care o avem asupra vieții persoanelor din jurul nostru. Însă după câteva luni, această motivație începea să-și piardă sensul. Experiența s-a concretizat în romanul de debut publicat în primăvara anului 2014 la Herg Benet / Karth, “Suflet pierdut”.

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro/festivalul-de-literatura-horror-vineri-13-editia-a-treia.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1086

Eveniment postat de organizator

herg benet

Adaugat in urma cu 3578 zile, 11 Iun. 2014

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .