poze fresh expozitie de pictura

FRESH - Expozitie de pictura

Bucuresti , Bucuresti. Joi 11 Ianuarie 2018 18:30 - Joi 18 Ianuarie 2018
Piata Natiunile Unite nr. 3-5, bloc B2, parter

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 100/150

FRESH Art competition 2018 - Call for entries

În perioada 8 Ianuarie – 1 Februarie 2018, Elite Art Gallery deschide calendarul expozițional cu #FRESH. Expoziția este curatoriată de Gabriela Velea și reunește lucrările artiștilor Claudia Ion și Ioana Mîrlogeanu, doi dintre câștigătorii primei ediții a concursului de artă vizuală #FRESH. Concursul s-a adresat pictorilor și graficienilor tineri din România din dorința de a descoperi, promova și crește vizibilitatea acestora pe piața de artă, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare în carieră.

Claudia Ion s-a născut în 1989 în București. A absolvit studii de licență și masterat la secția Pictură din cadrul UNARTE, avându-i profesori pe Ștefan Câlția, Alexandru Rădvan și Cezar Atodiresei. Artista declară că tratează diferențiat suprafața pânzei, din încercarea de a atrage privirea către interiorul lucrării. Folosește tehnica impasto, în care se regăsește sensul tușelor aplicate în straturi groase, iar lumina creează volumele vopselei și senzația că aceasta iese din planul pânzei. „Natura și omul" este o serie ulterioară portretelor realizate de artistă, iar prin această expoziție își propune să armonizeze omul și natura, teme care o preocupă în căutările artistice din prezent.

Ioana Mîrlogeanu s-a născut în 1994 în București. A absolvit UNATC secția Scenografie, în prezent fiind masterandă în cadrul UNARTE cu specializarea Strategii de Creație în Pictură. Proiectul de pictură „Ipostaze" vizează propriul eu, fiind observate metamorfozele din timpul creației sau din viața de zi cu zi. În acest fel, artista reflectă în autoportrete trăirile și transformările sale, precum și raportul cu evenimentele exterioare care se oglindesc în universul lăuntric.

Juriul #FRESH a fost compus din Zuzu Caratănase, Marius Barb și Ovidiu Ionescu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 11 Ianuarie, ora 18.30, cu un discurs susținut de Zuzu Caratănase.
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 8 Ianuarie – 1 Februarie 2018, la Elite Art Gallery, Piața Națiunile Unite nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/171043576961245/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1217

Eveniment postat de organizator

eliteart gallery

Adaugat in urma cu 2276 zile, 04 Ian. 2018

Adaugat de EliteArt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .