poze lansarea volumului poeme cinematografice de dominic brezianu

Lansarea volumului Poeme cinematografice, de Dominic Brezianu

Bucuresti , Bucuresti. Joi 23 Octombrie 2014 19:00
Pictor Arthur Verona 13-15

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Editura Karth – un imprint Herg Benet Publishers - și Librăria Cărturești vă invită joi, 23 octombrie, de la ora 19, la lansarea volumului Poeme cinematografice, semnat de Dominic Brezianu. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărturești Verona, din strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15, București.

Alături de autor, despre volumul Poeme cinematografice vor vorbi invitații Ana Barton, Cristina Nemerovschi și Ciprian Măceșaru.

“Este evident că Dominic Brezianu alege din viaţa senzuală numai secvenţele, disparate, ce i se par revelatoare, cele care încheagă un film abia în mintea şi sensibilitatea cititorului.” (Constantin Abăluţă)
„Puterea de sugestie a poeziei lui Dominic Brezianu se concentrează nu în ceea ce exprimă textul, ci în ceea ce trece sub tăcere.” (Roxana Sorescu)
„Şi e de necontestat că în spaţiul poeziei române actuale, lirica lui Dominic Brezianu beneficiază de propriul său teritoriu.” (Octavian Soviany)
„Dominic Brezianu este o voce unică în poezia noastră contemporană.” (Gabriel Daliş)
„Cunoscător al decupajului şi montajului de tip cinematografic, poetul activează atît funcţia atingerii prin cuvinte, cît şi rolul sugestiilor prin tăceri.” (Camelia Toma)

DOMINIC BREZIANU s-a născut la 13 octombrie 1940 în Bucureşti, într-o familie de intelectuali. Este fiul istoricului şi criticului de artă Barbu Brezianu.
A debutat în revista ieşeană „Cronica” (1968).
A publicat trei volume de versuri, Cu mai puţine verbe (ed. Cavallioti, 1996), Escale (ed. Cavallioti, 2000), Nocturne (ed. Vinea, 2006), şi o antologie de autor, Eroticele (ed. Tracus Arte, 2012), care cuprinde poeme din cărţile publicate anterior şi cîteva inedite.
Prezent în antologia Cele mai frumoase poeme din 2012 (ed. Tracus Arte, 2012).
Stabilit din 1981 în Statele Unite ale Americii, Dominic Brezianu a publicat poeme în cele mai importante reviste româneşti din exil, printre care „Limite”, coordonată de Virgil Ierunca, iar în ţară, după Revoluţie, Cornel Regman i-a dedicat un capitol în volumul de eseuri Dinspre „Cercul Literar” spre „Optzecişti”.
Este pasionat de filmele de arhivă, de muzica clasică şi de călătorii – ecouri ale acestora din urmă apărînd frecvent în lirica sa.
Trăieşte în oraşul San Clemente din California.
Membru în Uniunea Scriitorilor din România.
Singulară în spaţiul literar românesc contemporan, mai ales prin tematica ei homoerotică şi virulenţa cu care deconspiră vîrste heterosexuale aparent certe, poezia lui Dominic Brezianu este un manifest incisiv împotriva ipocriziei din România şi de oriunde.

Mai multe detalii: http://www.karth.ro/lansarea-volumului-poeme-cinematografice-de-dominic-brezianu-la-libraria-carturesti-verona

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 955

Eveniment postat de organizator

herg benet

Adaugat in urma cu 3447 zile, 21 Oct. 2014

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .