poze  sapte pictori din livada de goji expozitie de pictura chineza

“Sapte pictori din livada de goji”- expoziţie de pictură chineză

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Septembrie 2015
Gallery, strada Leonida 9-11

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Meda Popea Arts& Events anunţă deschiderea în luna septembrie a unui nou sezon de expoziţii, workshop-uri si performance-uri organizate de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane în spaţiul cultural Gallery (Leonida 9-11).

“Sapte pictori din livada de goji” este o expoziţie de pictură contemporană chineză avand ca pretext fructul de goji, folosit de secole In medicina tradiţională chineză. Un eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Chinei. Vernisaj: 11 septembrie, ora 19.00, Gallery, strada Leonida 9-11.

Vă invităm într-o lume fascinantă creată pe panză de pictori chinezi contemporani originari din municipiul Yingchuan din nord-vestul Chinei. Unii dintre ei au fost mult timp implicați în activitățile catedrei, alţii activează ca artiști profesioniști, in timp ce alții conduc instituții profesionale în diferite orașe. Stilurile lor sunt diferite, variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă.

Despre artiști
He Lihong a venit special pentru expozițiile din România si este unul dintre cei mai reprezentativi gravori de lemn din China, tehnica folosită de el fiind mult diferită de cea convențională.
Artista Liu Yan iși exprimă sentimentele și gândirea prin picturi, iar din punctul sau de vedere această abordare este una directă, mult mai aproapiată de adevăr.
Wang Xinwu este renumit în cercurile artistice atât prin mulțimea de tablouri premiate, cât și printr-o serie de lucrări teoretice și de critică de artă publicate în ziare și reviste.
Artistul Sun Quanyi, prezinta in lucrarile sale dragostea față de pământul natal, aceasta reieșind și din titlurile operelor sale "s-a înroșit fructul goji", "floare de măslin sălbatic".
Wang Xuefeng este un pictor din rândul minorităţilor naţionale, iar tematica etnică este punctul culminant al operei sale.
Zhang Jinfeng este cea mai tânără dintre toți cei șapte pictori chinezi. A absolvit prestigioasa Academie Centrală de Arte Frumoase din Beijing și are o serie de lucrări premiate. Ea este acum vice-președinte a Uniunii Artiștilor Plastici din municipiul Yinchuan - adjunctul domnului He.
Wang Quanyin, cel mai în vârstă dintre toți cei șapte, nu se abate de la stilul realist figurativ și căută să privească realitatea vieții din mai multe unghiuri, astfel încât lucrările sale să reflecte emoțiile umane reale.


Parteneri media: 24life.ro, boncafe.ro, capitalcultural.ro, eva.ro, modernism.ro, sapteseri.ro, traiestemuzica.ro.

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) promovează artele vizuale contemporane prin manifestări expoziționale specifice și prin organizarea de workshopuri tematice destinate artiștilor din domeniu și publicului larg. Asociația militează pentru recunoașterea rolului artistului ca factor de dezvoltare a culturii naționale în contextul manifestării identității naționale în plan european.
ANAV promovează arta contemporană prin expoziții de fotografie, de pictură, sculptură, proiecții de film, teatru, organizează programe educaționale și de promovare a tinerilor artiști, precum și acțiuni filantropice pentru copiii cu sau fără nevoi speciale.
ANAV asigură oportunități de networking cu organizații de afaceri și instituții culturale și de învățământ dedicate artelor, susține membrii asociației prin punerea la dispoziție de resurse și aparatură sau mijloace tehnice foto/video în vederea realizării proiectelor artistice, organizează ture foto naționale și internaționale, desfășoară activități educaționale, cum ar fi școlile de vară, workshopurile, programele de instruire, organizează master class-uri și întâlniri cu artiști naționali și internaționali consacrați.

Gallery este sediul Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV).
Mai mult decât o cafenea, Gallery este o galerie de artă și un spațiu destinat workshop-urilor și cursurilor de artă vizuală (fotografie, pictură, film, sculptură, desen) și dezvoltare personală. Gallery este un proiect cultural care s-a născut din dorința de a promova artele vizuale atât prin tinerii artiști, cât și prin cei consacrați.
Cafenea
Tenta minimalistă a decorului întregului spațiu se simte încă de cum pășesti în curtea interioară, care din primăvară și până în toamnă devine terasă. În interior vei găsi două încăperi cu atmosferă relaxată și prietenoasă. Poți savura o cafea, un ceai sau un vin bucurându-te totodată de confortul mobilierului cu un design futurist, ce poartă semnătura MOIR. Barul care mici accente industriale, punctul de atracție făcându-l lămpile ” / ” de la UBIKUBI ale artistului Dragoș Motică. În orice zi vei veni la GALLERY, vei fi înconjurat de obiecte de artă și vei putea admira lucrările care sunt în permanență expuse în interior în timp ce savurezi o cafea gustoasă MOAK.
Galerie de artă
Decorul minimalist al cafenelei a fost creat pentru a oferi și a facilita un spațiu expozițional eficient. Dacă ai un proiect artistic și simți că a venit momentul să-l arăți lumii, vino la noi și prezintă-l. Beneficiezi de curatori de renume din România și de un spațiu expozițional generos.
Sală de cursuri
Acest spațiu este dedicat workshop-urilor și cursurilor de fotografie organizate de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane sau de partenerii noștri, programelor educaționale și sociale pentru copii și tineri, serilor de film și proiecțiilor de fotografie, atelierelor de pictură si sculptură.
Str. Leonida nr. 9-11, Bucuresti
http://anav.ro/; http://gallerycafe.ro/; office@gallerycafe.ro; office@anav.ro
Contact: 0743024387.
Contact PR Manager: popea.meda@gmail.com

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/880000348722003/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&feed_story_type=117&action_history=null

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1129

Eveniment postat de organizator

medapopea

Adaugat in urma cu 3147 zile, 07 Sep. 2015

Adaugat de medapopea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .