poze suvenir de bucure ti edi ia de iarna

SUVENIR DE BUCUREȘTI - ediția de iarnă

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 18 Noiembrie 2014 11:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Începând din 2010, ELITE ART GALLERY a dezvoltat Proiectul SUVENIR DE BUCUREȘTI în diverse maniere: concurs de creație, implicând studenți ai Universității de Arte București și tineri artiști, expoziții bianuale tematice denumite Suvenir de București, expoziții itinerante în București și Sibiu, organizând până în prezent 16 evenimente, ce au în comun același țel - promovarea valorilor cultural-estetice ale Bucureștiului. Sub egida aceleiași titulaturi devenită Marcă Înregistrată, în 2014 ELITE ART GALLERY implementează proiectul SUVENIR DE BUCUREȘTI cu extensia - De la nostalgii interbelice la obiect contemporan, proiect finanțat în programul București 555, de către ARCUB și Consiliul General al Primăriei București, implicând cinci artiști profesioniști într-un demers creativ ce are drept repere istoria, specificul și atmosfera Bucureștiului pentru a crea obiecte bidimensionale, tridimensionale sau multimedia, în tehnici si viziuni diferite, cu calitate estetică și artistică, ce definesc și descriu cu originalitate și unicitate Bucureștiul.

Continuând tradiția, ELITE ART GALLERY deschide marți, 18 noiembrie 2014, SUVENIRUL DE BUCUREȘTI - ediția de iarnă, implicând și de această dată o pleiadă de artiști ce vor exprima în limbajul plastic propriu atmosfera citadină a Bucureștiului, atmosfera sărbătorilor de iarnă și a poveștilor:
Cătălin C. Botezatu - acuarelă
Vera Dan - ulei pe pânză
Corneliu Drăgan Târgoviște - acuarelă
Mihail Gavril - acuarelă și tehnică mixtă
Cristina Ilinca - sticlă
Nicoleta Mitrache - gravură
Marilena Murariu - pastel, ulei pe pânză
Costin Neamțu - pastel
Mircea Nechita - grafică
Veronica Oancea - acuarelă
Carmen Paraschivescu - gravură și tehnică mixtă pe pânză
Ana Ponta - obiect textil
Eliza Popa - ulei pe pânză
Vasile Popa - ulei pe pânză
Adriana Șeitănescu - tehnică mixtă și ulei pe pânză

Suvenirul de București propune constant artiștilor o temă de introspecție și apoi de realizare a unor lucrări ce pot descrie în limbaj plastic personal Bucureștiul. Proiectul și expozițiile rezultate din acesta, reunesc pe simeze an de an, mărturii, aspecte figurative sau abstracte, impresii despre ceea ce înseamnă Bucureștiul pentru un artist.
Nu înseamnă că vom vedea neapărat Arcul de Triumf sau Ateneul, deși ele sunt repere importante ale Bucureștiului, ci tocmai unicitatea viziunii, a găsirii unor aspecte pe care numai un artist le-ar repera ca fiind de interes vizual pentru a fi dezvăluite într-o lucrare.
Astfel, pisicile devin subiectul lucrărilor semnate de Marilena Murariu, a uleiurilor și a desenelor de o „picturalitate saturată” cum spunea Virgil Mocanu, pe care le va expune în acest context, iar obiectele uzuale devin centru de interes în pastelurile lui Costin Neamțu. Acuarele realizate de Veronica Oancea te trimit cu gândul la un pitoresc rural, iar în aceeași tehnică, dar în cu totul altă abordare stilistică, lucrările semnate Cătălin C. Botezatu sunt temporale, iarna fiind descrisă în tonuri reci, grizate pe fundalul unui peisaj citadin. În aceeași categorie de gen, dar în cu totul altă manieră, Corneliu Drăgan Târgoviște expune o suită de acuarele ce descriu în stilul plastic, spontan și recognoscibil Bucureștiul. Mihail Gavril alege să transpună Bucureștiul în tehnici grafice, linia concurând cu pata de culoare, într-o armonie bine stăpânită de autor. Carmen Paraschivescu compune suprafețe prin suprapuneri consecutive ale diverselor materialități și texturi în lucrări realizate în tehnici picturale mixte, iar, în gravuri, linia descrie suav Bucureștiul. Mircea Nechita și Nicoleta Mitrache expun gravuri peste care intervin, transformându-le în lucrări grafice complexe, cu care ne introduc într-o lume de mit, într-un univers al tradițiilor seculare. Eliza Popa și Vasile Popa vor expune peisaje rafinate din București realizate în ulei pe pânză, Adriana Șeitănescu se alătură grupului cu tehnici mixte și ulei pe pânză în care Bucureștiul este surprins iarna. Vera Dan nuanțează specificul Bucureștiului prin compoziții cu personaje interbelice, denumite narativ „covrigari”.
În altă dimensiune și tehnică, lucrările din sticlă ale Cristinei Ilinca sunt create pentru a reflecta sau încastra lumina Bucureștiului în volumele lor, iar Ana Ponta abordează tehnici textile, creând obiecte tridimensionale ludice, ce vor încânta privitorul.

Expoziția va fi la dispoziția publicului în intervalul 18 noiembrie 2014 - 10 ianuarie 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 - 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 - 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

Date de contact:
Alexandra Mirica
Custode galerie
Tel: +40 21 315 65 11
Fax: +40 21 315 65 37
Mobil: +40 748 100 280
Email: alexandra.mirica@eliteart.org
Web: www.eliteart-gallery.com

Mai multe detalii: http://www.eliteart-gallery.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1530

Eveniment postat de organizator

elite art

Adaugat in urma cu 3423 zile, 13 Nov. 2014

Adaugat de Elite Art UNESCO

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .