poze zilele bucurestiului 2010

Zilele Bucurestiului 2010

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 10 Septembrie 2010 - Luni 20 Septembrie 2010

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Petreceri , Spectacole si Filme , Sport si Excursii , Alte Evenimente

Evenimentul Zilele Bucurestiului 2010 se desfasoara in perioada 10-20 septembrie si este dedicat implinirii a 551 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti.

Piata Constitutiei, Piata George Enescu, Piata Universitatii – fantana Universitatii de Arhitectura si Pasajul Universitatii, Piata Romana (Lupoaica), Piata Verona, Centrul Istoric si Bulevadrul Unirii vor imbraca straiele de sarbatoare pentru aniversarea orasului, informeaza ARCUB.

17 septembrie se anunta cea mai lunga noapte a filmului romanesc. Bucurestenii sunt invitati intre orele 18.00- 02.00 la un adevarat maraton al productiilor autohtone, in cadrul primei editii a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc.

Bucurestenii vor putea urmari in 9 locatii de proiectie (Piata George Enescu, Uranus 144, Terasa Clubului Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (MTR), MTR Open Air, Cinema Patria, Cinema Studio, Sala Elvira Popescu, Cinema Eforie) peste 30 de productii autohtone.

- Muzeul taranului Roman (MTR) va gazdui un program special de proiectii intitulat Maestrii, ce cuprinde titluri intrate in patrimoniul de aur al cinematografiei romanesti precum Valurile Dunarii (R. Liviu Ciulei), Secvente (R. Alexandru Tatos), O vara de neuitat (R. Lucian Pintilie) sau Nunta de Piatra (R. Mircea Veroiu, Dan Pita).

- Cinematograful Patria va deveni in seara zilei de 17 septembrie locul in care va putea fi vizionata o selectie a primelor filme de lung metraj ale unor regizori romani recunoscuti pe plan international, precum Marfa si banii (R. Cristi Puiu), A fost sau n-a fost? (R. Corneliu Porumboiu). De asemenea, publicul va putea viziona la MTR si Patria cea mai recenta premiera de film romanesc, Marti, dupa Craciun (R. Radu Muntean).

- La Club Fabrica, pasionatii de filme se vor putea bucura de un program maraton de scurt-metraje originale si recompensate la prestigioase festivaluri internationale de film precum Colivia (R. Adrian Sitaru), Nunta lui Oli (R. Tudor Cristian Jurgiu), sau Oxigen (R. Adina Pintilie).

- In noua locatie open air din Piata George Enescu, amplasata in inima capitalei, iubitorii genului comedie vor petrece seara in compania unei productii de top precum Nunta in Basarabia (R. Napoleon Helmis), prezentata in avanpremiera.

Nu in ultimul rand, in cadrul evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc, regizorul Radu Gabrea isi va prezenta in premiera absoluta in Bucuresti cea mai recenta productie a sa, filmul Manusile rosii.

Intrarea la filme va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Programul complet al filmelor va fi disponibil in curand pe site-ul www.tiff.ro

Concertul „Rock Loves Chopin” sustinut de orchestra Stoleczna Estrada (Varsovia) in cadrul Zilelor Bucurestiului

Aniversarea celor 200 de ani de la nasterea pianistului si compozitorului Fryderyk Chopin a presupus si presupune un an dinamic, plin de concerte, competitii, festivaluri etc.

Proiectul Rock Loves Chopin presupune un “featuring” al celor mai celebre lucrari ale compozitorului intr-o interpretare rock (atat rock clasic, cat si contemporan).

Dupa concerte sustinute la Chicago, Paris, Berlin, Cairo (chiar langa piramidele din Ghiza) sau la Expozitia Mondiala din Shanghai, Rock Loves Chopin ajunge si la Bucuresti.

Un concert inedit, in care muzica celui mai celebru compozitor clasic polonez este interpretata de cei mai celebri interpreti de rock contemporani din Polonia.

In cadrul concertului vor evolua: renumitul pianist polonez Leszek Mozdzer precum si Jacek Krolik – chitara, Ryszard Sygitowicz – chitara, Marek Raduli - chitara, Fusion Strings Quartet, Anna Serafinska – voce, Michal Jurkiewicz – clape, Lukasz Adamczyk – bas, Wojtek Fedkowicz – percutie. Lor li se alatura grupul de dans modern Folies Dance Company, compus din 12 dansatori, sub conducerea coregrafului Marzena Barcik.

Vor fi interpretate, printre altele: Impresii pe teme de Chopin, Poloneza in la major op. 40 nr 1, Preludiu in do minor op. 28 nr 2, Studiu in mi major op. 10 nr 3, Vals in la minor op. 34 nr 2, Preludiu in la major op. 28 nr 7, Vals in do diez minor op. 64 nr 2, Preludiu op. 28 nr 17, Studiu in do minor op. 10 nr 12 – revolutionar.

Evenimentul Ziua Chitarelor va avea loc in data de 18 septembrie, ora 10.30, la Teatrul Bulandra, Sala Izvor.

Vor fi prezenti 10 artisti internationali: Andreas Oberg, Mike Vanderhule, Dave Martone, Michael Lee Firkins, Stu Hamm, Jennifer Batten, Damjan Pejcinoscki, Guglielmo Malusarki, Fabrizio Dado, din Suedia, Canada, SUA.

Organizat cu cooperarea si sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National al Romaniei, Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti si Primariei Municipiului Bucuresti, Festivalul Culturii Tailandeze se va desfasura in perioada 18 – 22 septembrie 2010, dupa cum urmeaza:

- 18 septembrie, 09.00-18.00 , Muzeul National al Satului D. Gusti
- 19 septembrie, 09.00-18.00, Parcul Cismigiu
- 20-22 septembrie, 13.00-18.00, Parcul Cismigiu

Bucurati-va de prezenta trupei de dansatori, in numar de 20, care vor interpreta dansuri populare traditionale thailandeze, de cei 10 artizani, fiecare cu specialitatea sa, care va vor arata cum se sculpteaza in fructe, legume si gheata, cum se tese matasea, cum se picteaza umbrelele din hartie si mastile de lemn, cum se fac mobilele din bambus reprezentand pestisori aurii, meniti sa aduca noroc si prosperitate, evantaie din bambus in forma de boboci de lotus, cum se fac acadelele, cum se picteaza obiectele din bambus cu straturi successive de lac.

Si incercati delicioasele specialitati ale artei culinare thailandeze, ca de exemplu faimoasele paste Phad Thai sau celebra supa Tom Yum, aperitive, ca si o mare varietate de fructe tropicale thailandeze, bauturi din plante si, nu in ultimul rand, bere thailandeza.

Vor mai avea loc spectacole traditionale de marionete, demonstratii de arte martiale si de box thailandez.Vor fi si activitati pentru copiii de toate varstele, intr-un cuvant, un eveniment pentru intreaga familie, din care oricine sa poata invata cate ceva nou despre Thailanda, dar sa-si si petreaca timpul intr-un mod placut si activ.

Dar incununarea Festivalului va fi spectacolul “Nestemate ale Tezaurului Cultural Thailandez – Oglindiri”, sustinut de Trupa de Dans Clasic a Regatului Thailandei, parte a Ministerului Culturii, o trupa deosebit de experimentata in dificilul dans cu masti, bazat pe tesatura narativa a Ramayanei, pe lupta dintre bine si rau, in care binele invinge in cele din urma, spectacol care va avea loc la Ateneul Roman in data de 19 septembrie si pentru care publicul este invitat, in ciuda numarului limitat de locuri, sa obtina biletele de la Ateneul Roman.

Mai multe detalii: http://www.metalhead.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1467
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
popadriana

Adaugat in urma cu 4969 zile, 10 Sep. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .