poze targul de paine editia a xvii a 5 8 octombrie parcul national
poze targul de paine editia a xvii a 5 8 octombrie parcul national poze targul de paine editia a xvii a 5 8 octombrie parcul national poze targul de paine editia a xvii a 5 8 octombrie parcul national

Targul de Paine Editia -a XVII-a 5-8 Octombrie Parcul National

Bucuresti , Bucuresti. Joi 5 Octombrie 2017 11:00 - Duminică 8 Octombrie 2017
Parcul National, B-ul Basarabiei

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Targuri

Numar min/max participanti: 3000/6000

Weekend-ul acesta sunteti așteptați cu mic, cu mare, in Parcul National din sector 2 Bucuresti, pentru a lua parte la cea mai mare sarbatoare din an dedicată Pâinii!!

TÂRGUL DE PÂINE EDIȚIA -a XVII-a !!!
5-8 OCTOMBRIE PARCUL NAȚIONAL

PÂINE RECORD DE PESTE 100 DE KILOGRAME FĂCUTĂ IN FATA PUBLICULUI BUCUREȘTEAN!!
Anul acesta, in perioada 5-8 Octombrie, deschidem cea de-a XVII-a ediție a "TÂRGULUI DE PÂINE", eveniment organizat de Autentic Events.
Căpătând amploare de-a lungul timpului, evenimentul a devenit o tradiție, emblematica a Bucureștiului.
Cu prilejul "TÂRGULUI DE PÂINE", vom aduce in fata publicului o inedită îmbinare a tradițiilor si obiceiurilor populare legate de prepararea pâinii.
Timp de trei zile, bucureștenii sunt invitați in Parcul Național din Capitala sa retrăiască atmosfera tipica dintr-un "Sat al pâinii", construit in jurul acestui simbol care este pâinea.
Vor avea loc expoziții de meșteșuguri si ateliere tradiționale, in care se vor prezenta retete vechi de sute de ani, spectacole folclorice si muzica pentru toate gusturile.
Vedeta de necontestat a evenimentului va fi PÂINEA RECORD DE PESTE 100 de KILOGRAME, preparata chiar sub ochii celor ce ne vor trece pragul!!
In cadrul evenimentului este prezentat rolul pâinii in viata omului de la țara, "îmblatitul spicelor de grâu", "Treieratul din zona Ferengi Hunedoara", "Pomul ritual" si "Pâinea rituala" folosită la diferite obiceiuri tradiționale si religioase (sărbătoarea recoltei, nașterea, nunta, etc). Toate acestea sunt reprezentative pentru momentele importante ale vieții omului, asa cum sunt ele păstrate in toate zonele țării.
Elementele principale de interes ale TÂRGULUI DE PÂINE sunt CUPTOARELE TRADIȚIONALE la care se coace pâinea, pregătită, dospita si frământată chiar la fata locului. ȚESTUL, cel mai vechi cuptor, se va putea vedea fiind pus la lucru de către echipe de specialiști. Celor zece țesturi li se adauga si cuptoarele pe vatra, amplasate in fata clădirii Centrului "Mihai Eminescu", tot acest arsenal funcționând permanent pe durata evenimentului, sub ochii celor ce ne vor trece pragul.
Alături de lapte si miere, pâinea este alimentul cu cea mai mare încărcătura sacra. Aliment cu origini străvechi, pâinea a însoțit pe mese si la ospețe întreaga istorie gastronomico-culturală a multor seminții umane. De la pâinea din prezent, produsă in cele mai moderne fabrici si cu cele mai modernizate aparaturi, la "pita" coaptă in țest a bunicii si la lipiile din Orient, la pâinile înmulțite de Hristos, acesta este alimentul care a marcat cel mai puternic evoluția lumii asa cum o știm astazi. Indiferent de felul ei, de culoare, de compoziție, pâinea ramane cel mai important aliment din lume.
Așadar, weekend-ul acesta sunteti așteptați cu mic, cu mare, pentru a lua parte la cea mai mare sarbatoare din an dedicată Pâinii!!
Nu vor lipsi cei mai mari producători de alimente tradiționale, turta dulce, miere, cozonaci, kurtos, tuica, alimente eco, pastrama si mustul, brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, produse imbietoare, proaspete si fragede special aduse pentru pentru toți pofticioșii ce vor veni sa petrecem împreuna!!
La un astfel de festin, pe gratare vor sfarai micii, carnatii de Plescoi, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu must si vin, si de ce nu si bere.
Meşterii populari vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.





Mai multe detalii: https://www.facebook.com/Autentic-Events-1464603980297752/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2772

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 2369 zile, 03 Oct. 2017

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .