poze bucharest tap dance week

Bucharest Tap Dance Week

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 30 Iunie 2015 - Sâmbătă 4 Iulie 2015

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Teatrul Mignon (de vară) și Jazz Compas vă așteaptă în perioada 30 iunie – 4 iulie la Tap Dance Week, în frumoasa grădină secretă de pe Mătăsari 32-34, cu o invitată de renume în scena de step internațională, Roxane Butterfly, și cu premiera spectacolului SNAP! - o fuziune de jazz și step unică în România.





Bucharest Tap Dance Week:

WORKSHOP cu Roxane: Rhythm In Motion

Roxane Butterfly propune participanților un “workshop pe ritm” ce îmbină percuție corporală, voce și step. Avându-și rădăcinile în sclavia afro-americană, dansul de step se afirmă ca un limbaj propriu de recunoaștere de sine. Creându-și un sound unic prin percuția corpului și definindu-și propriul spatiu prin mișcari neconvenționale, dansatorii-muzicieni învață să transceadă limitele mediului ce-i înconjoară. Prin perfecționarea “timpului interior” și consolidând abilitățile de respirație și de a produce sunete prin mișcările pe care le crează, cursanții câștigă treptat o mai mare libertate de expresie.

Astfel, Rhythm In Motion constă într-o diversitate de exerciții de coordonare bazate pe anumite structuri de percuție corporală, evoluând de la funk, jazz, flamenco, la stilul brazilian “maracatu” sau marocanul “chaabi”… Mai mult, cursanții învață cum să-și coordoneze vocea în relație cu mișcările, potrivind frazarea melodică pe figurile de step. Fiecare curs include exerciții de improvizație centrate pe interpretare și exprimare liberă.

Încălțămintea de step este opțională.

Opera SNAP in inchiderea Tap Dance Week

Tap Dance Week se va incheia cu SNAP, un proiect Catalin Milea & IMAGINATION ORCHESTRA featuring Roxanne Butterfly si Ana Pepine.

SNAP este o operă funk, rock, jazz și muzica improvizată, a cărei muzică se întrepătrunde cu momente spectaculoase de ‘tap dance’ susținute de Roxanne Butterfly si Ana Pepine. Un proiect nou în România pe muzică compusă de Cătălin Milea, sustinută alături de Imagination Orchestra (IMO).

Actrița și dansatoarea de step Ana Pepine și saxofonistul Cătălin Milea sunt cei care au imaginat inițial o poveste în care personajele întâlnindu-se întâmplător, dau naștere unui dialog muzical și vizual, aceasta s-a conturat într-un spectacol extins în care se întrepătrund muzica, step-ul și improvizația. Biletele (25 RON) se pot achizitiona de la intrarea la spectacol sau sunând la nr. 0722 737 903 Recomandam sa rezervati din timp locuri pentru acest concert.

ROXANNE BUTTERFLY
Dansatoarea de step (tap dance) Roxane Butterfly este un artist de referinta in scena de step in ultimele 2 decade (atat in Statele Unite cat si in Europa). Prima femeie din istoria stepului care a castigat celebrul Bessie Award (1998), ea reprezinta si o legatura directa cu generatia de ‘aur’ a step-ului american. Considerata un artist care impinge limitele formelor artistice, aceasta a fost supranuminta “butterfly” de catre legendarul Jimmy Slyde. Este printre putinele dansatoare din Europa a carei cariera este recunoscuta in America. A primit distinctii pentru activitatea ei precum John Simon Guggenheim Fellowship (2006) si altele. Artista, femeie, mama, spirit liber, Roxane Butterfly este si NYFA sponsored artist, Bessie Awardee, John Simon Guggenheim Fellow Choreographer, USArtists International recipient, Meet The Composer grantee si altele.

ANA PEPINE a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si cinematografica in 2009, lucreaza in Compania de Teatru "Passe-Partout Dan Puric" din anul 2005. In domeniul teatral este foarte activa pe scenele din Romania si strainatate avand la activ numeroase turnee internationale si colaborari cu regizori si parteneri foarte bine cotati. Step-ul este o a doua mare pasiune de-a ei si visul de a dansa step a purtat-o pana in New York, Berlin, Lisabona acolo unde a lucrat cu mari maestri ai acest gen, despre aceasta experienta ea ne spune: “Stepul (tap dance) este una dintre marile mele pasiuni. Pantofii de step sunt un instrument muzical de percutie, mai ales in jazz, dar si in orice alt tip de muzica. Visul meu este sa pot canta cu muzicieni in concerte, iar in teatru sa dramatizez aceasta muzica si sa marturisesc prin ea alaturi de toate celelalte limbaje artistice pe care le folosesc dans, pantomima, cuvant, animatie.”

Saxofonistul CATALIN MILEA - unul dintre cei mai activi şi creativi muzicieni de jazz ai generaţiei sale, este un artist apreciat atât ca de interpret sau compozitor, a înregistrat albumele "Re-Bop Unit featuring Dick Oatts" (avand ca invitat unul dintre muzicieni cei mai apreciati din New York, Dick Oatts, lead alto la Village Vanguard Big-Band) și albumul "Something for Now", cu trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea). Colaborari cu European Youth Big-Band (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet, Eugen Gondi Trio, etc. In prezent, Cătălin Milea poate fi văzut concertând cu Romanian Jazz Collective (un grup dedicat, axat pe compoziții de jazz exclusiv romanesti), Pierre Dunker Quartet, Giovanca, Imagination Orchestra și altele. Muzicieni cu care acesta a colaborat: Carlo de Rosa, Eric Revis, Dick Oatts, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu și mulți alții. Cătălin Milea este și un educator activ, oferind ateliere de lucru și cursuri de măiestrie (Imagination Summer Camp). Pentru mai mult info vizitați www.catalinmilea.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1760
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3221 zile, 25 Iun. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .