poze festivalul mieilor bulevardul basarabia

Festivalul Mieilor – Bulevardul Basarabia

Bucuresti , Bucuresti. Joi 18 Mai 2023 09:00 - Duminică 21 Mai 2023
Bulevardul Basarabia

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Se simte aer de primăvară, iar cum Paștele a trecut demult, pofta de o friptură de miel, sau un stufat savuros a rămas printre noi. Aşadar, vă aşteptăm weekendul acesta, din 18 MAI ŞI PÂNĂ DUMINICĂ, 21 MAI pe BULEVARDUL BASARABIA, la INTRAREA ÎN PARCUL NAŢIONAL la FESTIVALUL MIEILOR. Zeci de preparate tradiţionale unde VEDETA este carnea de MIEL, fripturi băiţuite şi bine perpelite vă aşteptă în cadrul unui show gastronomic nemaivăzut primăvara aceasta în Capitală. Sute de kilograme de carne de miel, la PROŢAP, la GRĂTAR, la CEAUN, aromatizata cu multe verdețuri, condimente fel de fel sau în baiţuri speciale, cu vin sau bere.

Va fi un ospăţ pe cinste la care vedeta va fi, cum altfel decât MIELUL, pregătit în toate formele și pentru toate gusturile. Cei mai pricepuţi bucătari de la THE BRIDGE vor da startul showului culinar la Festivalul Mieilor cu preparate care mai de care mai ademenitoare: Tochitură de miel, ciorbă de miel, cotlet de berbec la grătar și tocăniță de miel, preparatul tradițional românesc ce va fi pregătit din bucăţi de miel fragede, gătite împreună cu ceapă, usturoi, roșii și alte condimente, acompaniată bineînţeles de o mămăliguţă proaspătă şi murături… ce mai, adevărat deliciu de “te lingi pe degete”. Aceiaşi bucătari, maeştrii în grătare, vor perpeli dis de dimineaţă sute de mititei, zecu de kilograme de pastramă, cotlete şi o diversitate de salate de primăvară şi garnituri.Va fi prezent şi Ciobanul Nicolae, vestit pentru preparatele de la stână, şi va pregăti pentru toţi cei prezenţi un tocăniţă de miel, miel la tavă, la cuptor sau la rotisor, miel la proţap, friptură de miel în vin sau bere, pulpe de miel la grătar şi multe alte specialităţi tradiţionale, din inima Maramureşului.
Ciobanii au adus cu ei direct de la stână, PASTRAMĂ DE OAIE, dar şi brânză pentru un BULZ IMENS ce se va rumeni la grătar. În desagă şi-au mai pus şi cârnaţi ciobăneşti de oaie, cu care se vor găti tocăniţe şi tochituri delicioase, aşa cum numai ciobanii ştiu să prepare în vârf de munte!
Pe lângă vedeta evenimentului – MIELUL, vă mai puteți înfrupta din fripturi cu cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluita, sau deserturi tradiţionale numai bune de devorat sau de luat acasă: plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, gogoşi, clătite, prăjituri de casă, miere, dulcețuri, siropuri și sucuri naturale, prăjituri, baclavale și alte bunătăți.
Cel MAI NEAOȘ FESTIVAL al MIEILOR își deschide porțile începând de joi, 18 mai şi până duminică, 21 mai, pe BULEVARDUL BASARABIA, intrarea de la Parcul Naţional!
Vă așteptăm cu drag!

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/festivalul-mieilor-bulevardul-basarabia/?preview=true

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1478

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 350 zile, 17 Mai. 2023

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .