poze astra film festival 2013 la bucuresti
poze astra film festival 2013 la bucuresti

Astra Film Festival 2013 la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 21 Ianuarie 2014 - Duminică 26 Ianuarie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

O selectie speciala de documentaredin programul aniversar Astra Film Festival 2013 porneste de la Sibiu cu destinatia Bucuresti.

Filmele vor fi proiectate la Institutul Cultural Român (ICR) si Muzeul National al Taranului Român (MNTR).

În perioada 21 – 23 ianuarie 2014, la ICR va fi proiectat în fiecare zi, cu începere de la ora 18, câte un documentar premiat la AFF 2013. Marti, 21 ianuarie, programul se deschide cu filmul desemnat cel mai bun documentar la competitia Europa Centrala si de Est, Anatomia plecarii (regia Serban Oliver Tataru), o întoarcere în timp în care regizorul reface traseul plecarii familiei sale din România în Germania în ultimii ani ai regimului comunist. Câstigator al premiului pentru cel mai bun documentar românesc, În numele primarului (regia Anca Hirte), va fi proiectat miercuri, 22 ianuarie. Filmul este o analiza pertinenta a relatiei oamenilor simpli cu autoritatea. În ultima zi, joi 23 ianuarie, programul include doua proiectii, O scurta istorie Astra Film (regia Carmen Vidu), povestea celor 20 de ani de festival narata de Dumitru Budrala, director AFF, si Afacerea Tanase. Leapsa pe murite (regia Ionut Teianu), câstigator al premiului special acordat documentarului românesc, care reconstituie unul dintre cele mai rasunatoare cazuri de asasinat comandat cu iz politic din perioada ceausista. La proiectii vor fi prezenti Ileana Bîrsan (critic de film), Dumitru Budrala (director AFF) si Csilla Kato (director de programe AFF).

În weekend, între 24 si 26 ianuarie 2014, MNTR continua seria proiectiilor de documentare din competitia oficiala AFF 2013. În prima zi, de la ora 18:30, publicul va putea viziona filmele O scurta istorie Astra Film si Mathew’s Laws (regia Marc Schmidt), marele câstigator la AFF 2013. Sâmbata, 25 ianuarie, de la ora 17, pe marele ecran ajung povesti intime locale, precum My German Children(regia Tom Pauer) si Dancing Alone (regia Biene Pilavci) – premiul pentru cel mai bun film documentar din competitia internationala; dar si subiecte de interes global, Google and the World Brain (regia Ben Lewis), un film despre proiectele controversate desfasurate cu usile închise de gigantul Google. Duminica, 26 ianuarie, de la ora 15, vor fi proiectate Blestemul gazelor de sist (regia Lech Kowalski), unul dintre cele mai aclamate filme din 2013 care dezbate un subiect fierbinte de actualitate, Cântece pentru un muzeu (regia Eliza Zdru), Sperante la vânzare (regia Cecilia Felmeri) si Ion (regia Olivier Magis).

2014 se anunta un an plin pentru Astra Film Sibiu, care a sarbatorit recent 20 de ani de existenta. Festivalul va continua sa calatoreasca prin toata tara si va ajunge în curând si la Timisoara, Cluj-Napoca, Târgu Mures sau Iasi. În traditia anilor trecuti, în fiecare joi de la ora 19, spectacolul lumii se poate vedea pe marele ecran si la Cinemateca Astra Film din Sibiu. O noua editie a festivalului va avea loc între 13 si 19 octombrie 2014.

AFF On Tour la Bucuresti este organizat de Astra Film – CNM Astra Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Institutul Cultural Român si Muzeul National al Taranului Român.

Mai multe detalii: http://alternativ.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3720 zile, 21 Ian. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .