poze festivalul de film kazah

Festivalul de Film Kazah

Bucuresti , Bucuresti. Luni 23 Octombrie 2017 20:00 - Miercuri 25 Octombrie 2017
Cinema „Elvira Popescu“: Institutul Francez, Bd. Dacia 77

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 100/180

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Kazah prezentă cinci filme de excepție la Cinema ElviraPopesco

Ambasada Republicii Kazahstan în România, în colaborare cu KMG International, oferă iubitorilorde film cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Kazakh. Festivalul, unul dintre cele mai mari deacest fel din Europa, se desfășoară între 23 și 25 octombrie, la Cinema Elvire Popesco (InstitutulFrancez).“Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 26 de ani de independență în Kazahstan. Ne face deosebită plăcere să prezentăm în continuare istoria și evoluția poporului nostru prin intermediul marelui ecran. Atât kazahii cât și românii au o istorie autentică și fascinantă, marcată de lupte pentru modernizarea și transformarea de succes a statelor noastre,” a explicat Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, E.S. Daulet Batrashev. "Am fost un partener al statului român și un investitor strategic major în industria și economialocală timp de 10 ani. Am reușit să consolidăm o punte în domeniul energiei între România și Kazahstan și am creat parteneriate de afaceri puternice. Cu acest eveniment, mergem mai departe și ne întărim legăturile culturale, conștientizând evoluția noastră istorică asemănătoare, ca țări care au luptat continuu pentru independență și și-au perpetuat valorile culturale în vremuri dificile," a declarat Alexey Golovin, Vicepreședintele KMG International.
Programul festivalului include cinci proiecții cinematografice produse de regizori kazahi, ce ilustrează peste 500 de ani de istorie și cultură bogată și diverse teme precum legăturile de familie, iubirea, singurătatea, eroismul, solidaritatea și lupta pentru libertate.
Pe parcursul celor 3 zile de festival, publicul va putea viziona următoarele filme:
Luni, 23 octombrie, ora 20.00 - Sabia cu diamante (2017);
Marți, 24 octombrie, ora 18.30 – Repatriatul (2017); 20.30 - Drumul către mama;
Miercuri, 25 octombrie, 18.30 - Străinul (2015); 20.30 – Nucul

Actrițele Altynay Nogerbek ("Drumul către mama") și Ingkar Abdirash ("Sabia cu diamante") se vor alătura publicului pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri la sfârșitul filmelor, iar reputatul comentator de film Irina Margareta Nistor va participa la deschiderea Festivalului.
Partenerii instituționali ai evenimentului sunt Institutul Francez / Cinematograful Elvire Popesco,Studioul de Film Kazakh Film, Institutul Cultural Român.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru 24 și 25 octombrie, iar pe 23 octombrie accesul publicului este gratuit.

Despre KazahstanIstoria bogată a acestui stat din Asia Centrală, datează din epoca de piatră, când triburi nomade au populat regiunea, însă identitatea kazahă a luat naștere abia de la începutul secolului al XV-lea. În prezent, Republica Kazahstan este al nouălea cel mai mare stat din lume, având o populație diversificată de peste 130 de grupuri etnice (datorită deportărilor masive din epoca lui Stalin) și peste 18 milioane de locuitori.
Despre KMG International
Deținut de KazMunayGas Kazakhstan, KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, comerțul cu amănuntul, comerț, servicii în amonte și servicii industriale pe 11 piețe principale. În România, Grupul operează Rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an, Rafinăria Vega Ploiești - cea mai veche unitate de acestgen din anul 1905, dar și o rețea de distribuție a combustibililor cu peste 716 puncte de distribuție, 10 depozite, 230 stații de alimentare cu GPL și 9.000 puncte de distribuție pentru rezervoarele de gaz. Investițiile totale în proiectul european realizate de KazMunayGas / KMGInternational se ridică la 4 miliarde USD (inclusiv prețul de achiziție), în timp ce contribuțiile plătite către bugetul de stat se ridică la peste 12 miliarde USD în perioada 2007-2015. KMG International susține din 2009 inițiative ce au ca scop promovarea culturii și identității românești în Kazahstan (prin parteneriatul cu Asociația Dacia, înființată de vorbitorii de limbă română), dar și a culturii kazahe în România, prin acest festival, precum și alte demersuri – cum ar fi: sprijinirea concertelor pianistului Amir Tebenikhin, a violonistei Zhibek Mussurgaliyeva și Arman Mourzagaliyev, sau promovează tinere talente, laureați în cadrul Concursului George Enescu (Erzhan Kulibaev).

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 672
ai pr

Adaugat in urma cu 2348 zile, 23 Oct. 2017

Adaugat de ai.pr.media

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 27

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .