poze festivalul etnoculinaria
poze festivalul etnoculinaria poze festivalul etnoculinaria

Festivalul Etnoculinaria

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Aprilie 2014 10:00 - Duminică 13 Aprilie 2014
Piata George Enescu, langa Ateneul Roman

Categorii: Festivaluri , Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Numar min/max participanti: 100/0

Vineri, 11 aprilie, în Piața George Enescu din Capitală, își deschide porțile ETNOCULINARIA, festivalul dedicat produselor tradiționale românești și folclorului autentic. Dupa o traditie de 3 ani, Festivalul ETNOCULINARIA intr-un nou format, organizat în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român, își propune să fie mai mult decât un simplu târg de produse tradiționale - o oază de gastronomie românească autentică și tradiții populare, în plin centru al Capitalei.Program : V-D intre orele 10.00 - 19.00

Muzica populară, voia bună și mâncărurile preferate ale românilor, vor transforma Piața George Enescu, timp de trei zile, între 11 și 13 aprilie 2014, într-un punct de atracție pentru toți bucureștenii, dar și pentru turiștii străini aflați în Capitală.
Veniți la ETNOCULINARIA din toate zonele țării, zeci de meșteri și artizani populari, artiști tineri sau deja consacrați, precum și peste 100 de producători tradiționali, vor încânta vizitatorii care vor trage pragul festivalului.
Printre “minunățiile” oferite de meșteșugari, se vor regăsi obiecte realizate din piele, ceramică, icoane pe sticlă, mic mobilier decorat manual, bijuterii artizanale, produse croșetate sau realizate la războiul de țesut și o multitudine de obiecte din gospodăria țărănească, realizate din lemn.
Alături de ei vor sta producători tradiționali din toate regiunile țării, însă nu vor lipsi nici produsele exotice, aduse de peste mări și țări. Vizitatorii vor putea regăsi, astfel, brânza de burduf în coajă de brad, cașul afumat, telemeaua de Sibiu, cârnații și afumăturile tradiționale, palinca de Maramureș, produsele apicole, merele de Voinești, prăjiturile de casă, dar și baclavaua și rahatul turcesc, plăcintele sârbești și cafeaua la nisip.
De mâncarea gătită se vor ocupa destoinicele gospodine din Maramureș, care vor pregăti la fața locului celebrele sarmale, iar alături de ele, sub atenta suparaveghere a “regelui ciolanului”, va fi preparat un tăuraș la proțap. Produse din carne, specific secuiești, vor sfârâi pe grătar, în timp ce, alte mâini pricepute, vor pregăti tradiționalul bulz ciobănesc. Nu vor lipsi nici borșul de pește, saramura, plăcintele dobrogene sau poalele-n brâu moldovenești.
În speranța că v-a trezit interesul, curiozitatea sau, de ce nu, pofta de mâncare, Festivalul ETNOCULINARIA 2014 vă așteaptă să îi treceți pragul, în perioada 11-13 aprilie, în Piața George Enescu din Capitală, lângă Ateneul Român.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1216

Eveniment postat de organizator

georgiana manolescu

Adaugat in urma cu 3665 zile, 08 Apr. 2014

Adaugat de georgiefestival

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .