poze deschidem gradina concert blue noise

Deschidem Grădina!!! Concert Blue Noise!

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 8 Mai 2015 19:30
BackYard Garden&Pub: str. Popa Nan, nr. 5

Categorii: Inaugurari , Muzica si Concerte

Dragi Prieteni, suntem extrem de fericiți să anunțăm deschiderea celui de al doilea sezon de terasă!!! Gradina noastră este din nou pregatită să vă ofere clipe memorabile, sub cerul liber, într-o oază de verdeață și liniște în mijlocul tumultuos al urbei supraaglomerate.

Timp de aproape un an, am petrecut aici momente minunate: am asistat la seri de teatru și concerte memorabile, am urmărit cu sufletul la gura meciuri de fotbal sau tenis sau, pur și simplu, ne-am adunat prietenii la un pahar, ca să socializăm și să ne simțim bine. Vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi pentru tot suportul acordat și vă invităm să fiți, în continuare "de-ai casei".

Ca să începem frumos acest sezon, i-am invitat alături de noi pentru deschiderea "oficială" a grădinii BackYard pe prietenii noștri de la formația Blue Noise, care vor susține un concert de senzație în manieră a capella.

Blue Noise este povestea antagonismelor care creează împreună o muzicalitate originală. Culoarea albastră te duce cu gândul la liniște, la melancolie, la armonie. Iar zgomotul este elementul perturbant, el aduce disonanța, lipsa calmului. Blue este o referință și la labelul mitic de jazz Blue Note, jazz-ul fiind genul muzical aflat la baza repertoriului formației. Noise reprezintă toate celelalte influențe care îmbogățesc acest repertoriu. Cele două reunite spun povestea unei formații unice în România: șase voci creează muzică a cappella cum n-ai mai auzit!

Cele șase voci sunt șase interpreți cu o pregătire artistică solidă, activi de-a lungul timpului în diverse formații. Patru dintre ei au făcut parte din trupa Jazzappella, prima formație a capella din România. În cei aproape trei ani de Jazzappella, au pus bazele genului a cappella în România, învățând din mers, găsindu-și treptat un public care i-a susținut și i-a urmărit. Au susținut peste 120 de concerte în țară și în festivaluri internaționale de jazz, producându-se alături de nume importante ale genului, printre care amintim Swingle Singers și Vocal Sampling. Patru interpreți au hotărât să meargă mai departe, să continue experimentul muzical în ideea unui „laborator de voci”. Experiența dobândită în jazz-ul a cappella le permite să abordeze acum alte genuri muzicale. Iar cei doi noi membri ai formației aduc un suflu nou și influențe diferite. În universul muzical al formației, sonoritățile jazz din anii '50 - '60 se amestecă cu ritmuri de pop, rhythm and blues și beat box.

Blue Noise se numără printre cei 12 finaliști ai preselecției pentru Eurovision 2015! Piesa trimisă în preselecție se numește Love Won’t Run Away și este o creație originală a membrilor formației. Este prima oară când o piesă a cappella este selecționată să participe la finala pe țară pentru Eurovision. Si asta nu e tot. Blue Noise a avut o prestație solidă, printre nume celebre ale muzicii românești și s-au clasat la sfârsitul concursului pe un merituos loc 4. O performață unică a unei formații a capella.


Componenta:

Veronica Prodan – muzica a descoperit-o prin cântecul popular încă din frageda copilărie, dar a început să studieze serios la 11 ani, la Școala de Muzică din orașul Edinet (Republica Moldova), unde a făcut pian și canto. A participat la diverse concursuri folclorice, iar după absolvire și-a continuat studiile la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, secția Canto Popular. În prezent este studentă la Universitatea de Muzică din București – Pedagogie Muzicală. În toti acești ani. a abordat deopotrivă alte genuri muzicale: clasic, jazz, folk. iar curiozitatea îi stârnește pofta de cunoaștere.

Elena Moroșanu este mezzo-soprană. Absolventă a Academiei de Muzică, este songwriter la Hahaha Production, unde compune piese pentru artiști romani și internaționali. A făcut parte din grupul Jazzappella încă de la început. Acum, pe langă colaborarea cu Blue Noise, susține concerte alături de grupul ei de jazz, Helen, care propune un fusion între jazz, pop și R&B.


Ana-Cristina Leonte este artista grupului. A absolvit studiile de masterat la secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București. A fost alaturi de grupul Jazzappella inca de la primele concerte. Este solista trupei JAVRA, formație ce propune un mix între downtempo, jazz, trip hop, funk. A fondat, de asemenea, Ana-Cristina Leonte Quintet, proiect cu care a lansat în 2014 primul ei album.


Mihail Grigore, tenorul și cel mai tanăr membru al formației. A făcut parte din Classic Beat Orchestra, o trupă foarte originală, alături de care a ajuns în finala emisiunii Romanii au talent. În 2014, a inceput „cautarile” a capella și acum, evident, este om de baza in Blue Noise. Masterand la violoncel, face parte cu succes si dintr-un alt proiect special, Zoli Toth Project.


Bogdan Tudor, basul trupei, absolvent al Academiei de Muzică, a fost unul dintre membrii fondatori ai grupului Jazzappella. A făcut parte din faimosul cor Madrigal și a colaborat pe termen lung cu numeroși artiști (Ștefan Bănică, Nicu Alifantis și alții). De la voci pentru desene animate la voci pentru reclame radio și TV, de la voci pentru emisiuni TV pană la apariții în reclame TV, este foarte activ și apreciat în domeniul publicității.


Denis Bolborea este cutia cu sunete a formației. Interesat dintotdeauna de ideea reproducerii sunetelor, zgomotelor, vocilor, a început să facă beatbox acum cinci ani. A absolvit secția de coregrafie la U.N.A.T.C. și încearcă să exploreze relația dintre sunet și mișcare. Cantă, face live looping și îi place să experimenteze în general.

Suport artiști: 20 lei
Informații și rezervări: 0734 474 747.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/447636585402432/

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1220
diana bordianu

Adaugat in urma cu 3255 zile, 01 Mai. 2015

Adaugat de TeatrulRosu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1805

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .