poze concert james zabiela

Concert James Zabiela

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 5 Decembrie 2009 23:00
Kristal Glam Club

Categorii: Muzica si Concerte , Cluburi si Discoteci

O seara incendiara cu britanicul James Zabiela.

Tânărul James Zabiela, născut în Southampton, Marea Britanie, a fost introdus în lumea acid-house-ului de către tatal său, care lucra la un magazin de discuri şi venea mereu acasă cu braţele pline de muzică house şi techno din anii de început ai acestor stiluri. Când James a împlinit 15 ani, a susţinut primul său show în discoteca şcolii. Peste un an obţine o slujba în magazinul de discuri în care lucra şi tatăl său, iar de aici până la "vinyl addiction" nu mai era decât un pas. Cu ajutorul slujbei a cunoscut mai mulţi promoteri şi a cântat în mai multe cluburi locale printre care şi Menage a Trois.

Câştigarea unui concurs realizat de revista Muzik Magazine i-a dat încredere şi l-a inspirat în munca sa de promovare a imaginii sale de DJ. Se ducea cu benzile mixate la diferite evenimente şi le prezenta oricui dorea să asculte. Într-o zi norocul i-a surâs în persoana lui Lee Burridge pe când se afla în Bedrock. Acesta a fost impresionat de stilul lui James pe care l-a caracterizat ca fiind divers, interesant şi tehnic. Burridge i-a oferit şansa să susţină show-uri, ceea ce a dus vorba despre calităţile tânărului Zabiela, care a fost apoi invitat să ia parte la petreceri organizate de Muzik Magazine împreună cu Justin Robertson, Hybrid şi Danny Tenaglia. Chiar şi John Digweed i-a oferit un loc la Bedrock.

Cariera lui James urcă din ce în ce mai mult. Când picioarele lui Zabiela începuseră să nu mai simtă pământul, un telefon i-a schimbat complet cariera. Superstarul Sasha l-a sunat după ce a ascultat o caseta cu un mix şi în mai puţin de o lună i-a oferit un loc în echipa lui la Excession Management, unde îi avea drept colegi pe Lee Burridge, Sander Kleinenberg şi Hybrid. Urmează o perioada în care Zabiela are una dintre cele mai încărcate agende din industrie, cu gig-uri în cele mai prestigioase cluburi din lume, de la Womb Tokyo şi Field Day în Sidney la Crobar în Chicago sau Avalon în Los Angeles, sau de la Shindig şi Colours în UK la Kristal Glam Club în Romania şi Creamfields în Argentina, unde a mixat în faţa a peste 60.000 de persoane. Călătoriile au devenit deci o parte integrantă a vieţii sale.

Una dintre cele mai interesante întâmplări a avut loc în Japonia, în 2005, unde fusese invitat să mixeze la Womb în Tokyo. A ajuns, înainte de gig, în sediul central Pioneer, unde a dat o reprezentaţie în faţa angajaţilor care au contribuit la realizarea celebrului EFX500. La sfârşit, a fost aplaudat la scenă deschisă, iar după ce a ajuns acasă, a primit o unitate albastră EFX500, "my most prized possession", cum declara mai târziu. De atunci, a contribuit decisiv la realizarea mai multor proiecte Pioneer, inclusiv EFX1000, fiind considerat de Gen Inoshita, şeful Pioneer, drept "the best EFX player".

James este primul DJ care a folosit DVJs într-un club din Asia (acelaşi Womb), are apariţii lunare în Ibiza, atât la Space, cât şi la Renaissance, şi încă ţine rezidenţa la High Tide Boat Party din Southampton, acolo unde l-a deschis pe Danny Howells pe vremea când avea 16 ani. Albumul său Utilities, este realizat o parte cu Ableton, cealaltă parte fiind realizată cu sculele obişnuite ale unui DJ (plus nedespărţitul sampler şi EFX1000). James a intrat în Top 20 2 ani consecutivi şi spune despre activitatea de DJ ca "nu poţi lua pauza de la aşa ceva, este o pasiune, o dragoste la care nu poţi renunţa niciodată".

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 942
Cuvinte cheie: zabiela , rock , Evenimente Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5336 zile, 08 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .