poze europafest 2015 lanseaza al doilea eveniment jeunesses internatio

EUROPAfest 2015 lanseaza al doilea eveniment Jeunesses Internatio

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 16 Mai 2015 19:00 - Sâmbătă 23 Mai 2015
C.P. 13 - 63, Bucuresti 13

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Dupa Bucharest International Jazz Competition lansat in noiembrie, EUROPAfest 2015 anunta al doilea eveniment – Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti”.

Eveniment cu traditie de 22 de ani, Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" este unul dintre programele de succes ale jmEvents si cel mai prestigios concurs international de muzica clasica derulat in Romania.
Misiunea sa este de a descoperi, a premia si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artisti in construirea unei cariere de succes si de a oferi o platforma de dialog multicultural, care incurajeaza performanta.

Organizat anual din 1994, concursul include alternativ diferite discipline – pian, vioara, flaut, clarinet, compozitie. Anul 2015 este anul vioarei si promite experiente multisenzoriale si intalniri incarcate de emotie cu artistii noii generatii. Intre 16 si 23 mai, violonisti din intreaga lume vor concura pentru premii de 10.000 EUR.
Juriul concursului cuprinde experti internationali, recunoscuti in domeniu, cu o mare experienta in identificarea si educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.

Alaturi de competitie, evenimentul include ateliere de maiestrie muzicala sub conducerea unor artisti si profesori de la academii europene de prestigiu.

Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti” este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai - Remus Azoitei, in prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, castigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar cateva exemple in acest sens.

In prezent, castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents - Turneul Laureatilor, PROMS – Jazz & Classic, EUROPAfest Summer Edition, Summer Music Academy Sinaia.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari, in limita locurilor disponibile, dar si prin implicarea unui numar de 30 - 40 tineri voluntari in derularea evenimentului.

Inscrierile in concurs sunt deschise pana la 1 martie 2015. Cei interesati pot afla mai multe informatii pe site-ul organizatorilor www.jmEvents.ro .


Informatii suplimentare si fotografii:
jmEvents.ro | +40 720 31 61 62 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro

Mai multe detalii: http://jmevents.ro/

Comenteaza pe Facebook
jmevents

Adaugat in urma cu 3346 zile, 29 Ian. 2015

Adaugat de jmEvents

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 42

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .