poze targ de rusalii
poze targ de rusalii poze targ de rusalii poze targ de rusalii

Târg de Rusalii

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 29 Mai 2015 10:00 - Duminică 31 Mai 2015
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme , Targuri

Fundaţia Kogaion 115 organizează “Târg de Rusalii”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, în perioada 29-31 mai 2015.

Atât pentru Sărbătoarea Rusaliilor, cât şi pentru Moşii de Vară, cei mai iscusiti meşteri populari vin la târg cu oale de Horezu şi de Corund, obiecte din lemn pentru gospodărie, ceramică pictată cu motive tradiţionale, icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături şi costume populare autentice, ii brodate manual, covoare şi tapiserii, podoabe tradiţionale, măşti populare, împletituri din pai şi din sfoară, ouă încondeiate, genţi şi bijuterii din piele, îmbrăcăminte din lână împâslită şi săpunuri naturale.
La târg se pot găsi şi cele necesare pentru cămară sau pentru pomenirea morţilor de Moşi: covrigi şi colaci unşi cu miere, fructe şi legume proaspete, brânzeturi de capră şi caşuri afumate sau în coajă de brad, cozonaci moldoveneşti şi prăjituri de casă, cornete boiereşti cu ciocolată şi vanilie, turtă dulce şi miere, zacuscă de legume sau de peşte, ghiudem tătăresc şi murături, vin şi palincă, siropuri naturale şi dulceţuri diverse.
Cum 1 Iunie, Ziua Copilului, este foarte aproape, la târg sunt prezenţi producători de hăinuţe şi de jucării din lemn sau păpuşi din colecţia Anei Ponta.
Sâmbătă şi duminică, copiii cu vârsta peste 5 ani pot participa la ateliere:
La “Atelierul de confecţionat jucării”, aceştia vor şlefui, lipi, colora şi asambla un trenuleţ cu vagon. Costul atelierului este de 35 lei/trenuleţ. Înscrierile se fac la telefon 0722 254 741 sau pe e-mail: mesterjucarii@gmail.com
În cadrul “Atelierului de pictură”cei mici işi pot descoperi abilităţile ornând diferite figurine din material textil, ceramică sau lemn. Preţul este de 10 lei pentru un obiect şi înscrieri se fac la telefon 0727 859 959 sau e-mail vaduva.nicoleta.simona@gmail.com
În curtea interioară iubitorii de antichităţi ţărăneşti pot târgui ciubere şi lingurare, mic mobilier ţărănesc, pristolnice sau diferite unelte vechi de gospodărie.
Bucătarii sunt pregătiţi cu borş de pasăre la ceaun, saramură de crap cu mămăliguţă, sarmale în foi de varză şi orez cu lapte în strachină.
Sâmbată, între orele 12-18 cel mai renumit ansamblu de dansuri populare româneşti, Căluşarii din Sârbii Măgura, din judeţul Olt, vor avea trei reprezentaţii, conduşi de vestitul vătaf George Dulescu. Ceremonialul Căluşului de Rusalii va fi exemplificat de cei optsprezece dansatori, sub îndrumarea coordonatorul grupului, domnul învăţător Florică Turianu.
Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Intrarea la târg este liberă !
Organizator eveniment
Fundaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3293

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 3230 zile, 26 Mai. 2015

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 136

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .