poze duo cell arpa recital de harpa celtica si violoncel

Duo CELL’ARPA – Recital de harpă celtică şi violoncel

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 27 Aprilie 2011 19:00 - Miercuri 27 Aprilie 2011
Calea Victoriei 126, etaj 2

Categorii: Muzica si Concerte

Sala de Lectură (Calea Victoriei, 126, etaj 2, Bucureşti), vă invită miercuri 27 aprilie 2011 începând cu orele 19:30, pentru un recital spectaculos intitulat Musica Mundi, susţinut de duo CELL’ARPA - Roxana Moişanu (harpa celtică) şi Mladen Spasinovici (violoncel).

Musica Mundi, primul recital al duo-ului CELL’ARPA va cuprinde muzică tradiţională din România, Israel, Irlanda, muzică clasică, selecţii din muzică de film şi proiecţii video realizate de Radu Rădescu.

Harpista Roxana Moişanu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică, sub îndrumarea maestrului Ion Ivan Roncea. În prezent, este harpistă solistă şi şefă de partidă în cadrul orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti, unde lucrează de peste 10 ani. În anul 1994, are primul recital solo important, la Centrul Cultural Român din Paris, iar în 1997, în afara premiului I la Olimpiada Naţională, este distinsă cu Premiul de Excelenţă al Uniunii Interpreţilor, Coregrafilor şi Experţilor Muzicali. Între anii 1994 - 2002, susţine recitaluri în cadrul emisiunii radiofonice Muzicieni de azi, muzicieni de mâine difuzată în direct la Radio România Cultural, realizată de regretata Rodica Sava. În 1999 este selecţionată de către organizatorii Congresului Mondial de Harpă, desfăşurat în Praga, să cânte în cadrul programului Focus on Youth Concerts. Au urmat recitaluri pentru două harpe, la Sofia, împreună cu harpista Maria Tuturilova, şi invitaţia de a cânta din nou în cadrul Congresului Mondial de Harpă desfăşurat la Geneva (2002), debutul cu orchestra Filarmonicii din Ploieşti, sub bagheta dirijorului Ilarion Ionescu Galaţi, în Concertul in DO major pentru flaut, harpă şi orchestră de W. A. Mozart, colaborarea cu soprana Elena Stancu în recitalul de harpă şi voce Come, Sweet Love la Centrul Ceh, participări în cadrul festivalurilor precum Open Air Summer Concerts Izvorani (2003), Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc (2006). A avut onoarea să înregistreze pentru coloana sonoră a filmului Youth Without Youth, realizat de Francis Ford Coppola. În 2007, participă în proiectul iniţiat de UNITER, în cadrul spectacolului de operă şi teatru Tragedia lui Carmen, regia Ion Caramitru. Spectacolele au fost susţinute în cadrul programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, la Teatrul Naţional din Bucureşti în cadrul Festivalului George Enescu, în prezent susţinute în stagiunea TNB. În august 2010, a susţinut un recital de harpă celtică la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov. Participă în primul Festival de Harpă desfăşurat în Bucureşti în anul 2007, ce a aniversat Un secol de harpă în România. A urmat un recital de vioară şi harpă, susţinut împreună cu violonista Olga Diacicov, la Sala de Lectură – Ceainăria Teatrul ACT în 2010, unde a revenit în luna octombrie a aceluiaşi an cu un recital ce a marcat Ora de Pace, împreună cu Radu Rădescu – visuals. În luna noiembrie a susţinut un recital de harpă celtică & harpă de concert cu proiecţii video (Radu Rădescu), în Sala Mica a Ateneului Român, intitulat Acorduri pentru harpă şi proiecţie de cameră.
Proiectele de viitor ale Roxanei includ recitaluri solo pentru harpa de concert, harpa celtică şi în cadrul noului duo CELL’ARPA, format împreuna cu violoncelistul Mladen Spasinovici.



Violoncelistul Mladen Spasinovici a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa Prof. Univ. Aurel Niculescu. În prezent este solist instrumentist în cadrul orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti. Este laureat în cadrul concursurilor naţionale sau zonale. Câştigă premiul I la Concursul Naţional de Interpretare George Georgescu Tulcea şi la Concursul Naţional de Interpretare Garabet Avachian Bucureşti. În primul an dedicat studiilor universitare, este laureat cu premiul I şi Premiul Universităţii de Muzică din Bucureşti în cadrul Concursului Naţional de Interpretare Mihail Jora Bucureşti. Începând cu primul an de liceu, făcând parte din mai multe formaţii camerale, este laureat al mai multor concursuri de Muzică de Cameră. Obţine în cadrul trio-ului Împreuna, Premiul I la Concursul National de Interpretare Mihail Jora Bucureşti şi Premiul II în cadrul cvartetului Incantare la Concursul de Interpretare Mozart Cluj.
Lucrează în cadrul cursurilor de maiestrie cu Vladimir Orloff, Marin Cazacu, Vasile Ţugui, Mihaela Tomescu, Urlich Schmidt, Aurel Niculescu, Daniel Schell. Colaborează cu regizorii Dan Piţa şi Radu Mihăileanu pentru realizarea filmelor Second Hand, respectiv Le Concert. Compune coloana sonoră pentru filme ale grupului de comedie Vouă şi reorchestrează câteva piese ale lui Florin Chilian, la cererea acestuia. Colaborează cu Marius Popp şi Johnny Răducanu în multe recitaluri susţinute alături de aceştia.

Vă aşteptăm la debutul CELL’ARPA, în ambianţa plăcută şi liniştitoare a Sălii de Lectură, pentru a vă lăsa în voia acordurilor de harpă celtică şi violoncel, împletite cu proiecţiile video adaptate special pentru acest recital.

Durata recitalului 1h30, intrarea liberă în limita locurilor disponibile.
rezervări: 021 312 0042/ 0724 360 755 (între 15:00 şi 23:00) sau oricând pe email: contact@saladelectura-act.ro

Mai multe detalii: http://www.saladelectura-act.ro/evenimente/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1666

Eveniment postat de organizator

ruxandra nan

Adaugat in urma cu 4720 zile, 26 Apr. 2011

Adaugat de Sala de Lectura

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .