poze duo for one vadim neselovskyi arkadyi shilkloper
poze duo for one vadim neselovskyi arkadyi shilkloper poze duo for one vadim neselovskyi arkadyi shilkloper poze duo for one vadim neselovskyi arkadyi shilkloper

DUO FOR ONE: Vadim Neselovskyi & Arkadyi Shilkloper

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 14 Iunie 2015 19:00
Institutul Francez București - Bd. Dacia 77

Categorii: Muzica si Concerte

Un rus și un ucrainean, muziceni faimoși de jazz, ne poartă prin întinsa lor arie geografică, cu compoziții proprii, prelucrări de etno-jazz sau folclor, de o frumusețe cinematografică. Mesteceni, spații imense în tăcere și o imensă seninătate.

DUO FOR ONE - în fapt DUO AS ONE, atât de omogen, de natural si de seducător curg sunetele juxtapuse de rusul moscovit Arkadiy Shilkloper (corn francez, corn rusesc, bucium, fligorn) și ucraineanul odessit Vadim Neselovskyi (pian).

• Vadim Neselovskyi, mezinul, e pianistul cvintetului Gary Burton, este școlit în clasic și evadat în contemporan, actualmente profesor la Berklee College of Music, e compozitor şi lider de variate formule, nu întâmplător una dintre ele zisă Bez Granitz (Fără Graniţe).
• Arkadiy Shilkloper, seniorul, este copilul de trupă și fanfară, soldățelul cuminte din orchestra Bolshoi Teatr, care, odată desprins cu succes din rigoarea cazonă, a știut să găsească în cornul său nu doar muzical, dar și al unei abundențe spirituale, cele mai sensibile şi mai diverse tonuri – ascunse acolo pentru ca el și numai el să le scoată la auzul publicului din toate zările (co-autor, alături de Misha Alperin, al primului disc rusesc editat de ECM Records!).

Originea atât de solicitatului duet, aplaudat în marile festivaluri și cluburi de jazz ale lumii, este arhi-notoriul MOSCOW ART TRIO, a cărui 'funcționare' nu a fost oprita de duo-ul derivat, ci doar îmbogățită. Tot ce este mai bun, mai profesionist și mai inspirat în școala răsăriteană de muzica se regăsește cu excelență în jazzul sentimental, baladesc, dar și musculos, când mesajul propus o cere, ce reprezintă amprenta acestui tandem de virtuozi fantastici.

Concertul este organizat de Jazz Festivals & Events, la inițiativa grupului de connoisseuri ai jazzului - cunoscut deja sub numele de JAZZ FAN RISING, în colaborare cu Institutul Francez din Bucuresti.
Parteneri : Andante Music si Audio Sis

Mai multe detalii: http://www.bilet.ro/event.php?id=4841

Pret bilet: 70 / 50

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1708
Cuvinte cheie: Jazz , etno , pian , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

ciprian moga

Adaugat in urma cu 3263 zile, 19 Mai. 2015

Adaugat de Jazz Fan Rising

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .