poze gheorghe zamfir 100 concert extraordinar sala palatului

Gheorghe Zamfir + 100 - concert extraordinar - Sala Palatului

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 1 Martie 2017 19:30

Categorii: Muzica si Concerte

În zi de Mărțișor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alți 100 de muzicieni, își dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Mari a Palatului din Capitală, de la ora 19:30!Zamfir +100, este un spectacol care se înscrie în seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINNAȚIE ROMÂNIA, dedicat promovării imaginii României şi a culturii româneşti prin muzică şi interpretare, la cel mai înalt nivel. Concertul este adresat publicului larg, cu participarea unor mari artişti români, a căror valoare depăşeşte în notorietate graniţele României şi care, de foarte mulţi ani, sunt atât în atenţia specialiştilor din domeniu cât şi a publicului internaţional.

Sunetul unic, fermecat, al naiului maestrului Gheorghe Zamfir, alături de interpretarea de excepție a Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, sub bagheta Domnului Colonel Aurel Gheorghiță, Inspector pentru arma Muzici Militare, vor purta publicul într-o dimensiune artistică a elitelor muzicale internaționale.

Împreună cu cele două renumite branduri românești cu tradiție și palmares, oferind culoare momentelor muzicale din program, vor participa: corul Cantoris, condus de Maestru de cor, Daniel Jinga, renumitul organist de origine română Christian Micșunescu și Maria Jinga, mezzosoprană a Operei Naționale București.

Personalitatea artistica a Maestrului Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de nicio prezentare. O viaţă de om dăruită muzicii universale, naiului, folclorului românesc, naturii şi multor altor pasiuni ca scrisul şi pictura, fac din Maestrul Gheorghe Zamfirunul dintre cei mai remarcabili artişti ai planetei.

Este autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic; a vândut peste 120 de milioane de discuri in toata lumea, are peste 160 de albume înregistrate, şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de nenumarate distincţii şi onoruri la nivel mondial;

ORCHESTRA REPREZENTATIVĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE

Unică în Armată şi în ţară, Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale constituie astăzi cea mai titrată formaţie de suflători din România şi etalonul de performanţă pe care muzicile militare autohtone l-au atins în cei peste 185 de ani de existenţă.

Fiecare apariţie pe scenele Capitalei (vezi proiectul Army in Concert) sau ale altor centre cultural – artistice ale ţării se transformă într-un eveniment special în care marele public poate asculta un repertoriu divers, ce include nu numai pagini celebre ale muzicii preclasice, clasice şi romantice, dar şi jazz, pop şi muzică de film.

De-a lungul anilor, Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale a devenit o prezenţă constantă la cele mai importante festivaluri de gen organizate în Europa şi în afara bătrânului continent. Elveţia, Franţa, Belgia, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Italia, Austria, China, Germania, Olanda, Danemarca, Cehia, Slovacia, Norvegia, iată câteva din ţările în care performanţele muzicale ale acestei formaţii au fost apreciate la superlativ, nu numai de marele public dar şi de presa de specialitate.

Disciplina de ansamblu, virtuozitatea şi nivelul interpretativ ridicat dublate de spectacolul şi strălucirea instrumentelor din alamă şi a costumelor, sunt câteva argumente care au impus numele aceastei minunate orchestre simfonice de suflători pe meridianele lumii, devenind, astfel, un adevărat „vector de imagine” a României şi a Armatei sale în viaţa muzicală naţională şi internaţională.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2420
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 101 zile, 17 Dec. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert nicu alifantis zan la hard rock cafe

Concert Nicu Alifantis & Zan la Hard Rock Cafe

Bucuresti, Bucuresti. Joi 30 Martie 2017
concert vita de vie electric la hard rock cafe

Concert Vita de Vie - Electric la Hard Rock Cafe

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 19 Aprilie 2017
amedeo minghi sala palatului

Amedeo Minghi Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 4 Aprilie 2017
concert pact by leo iorga adi ordean la hard rock

Concert PACT by Leo Iorga & Adi Ordean la Hard Rock

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 7 Aprilie 2017
  • Ai ceva de zis?

    .