poze muzica uneste europa

Muzica uneste Europa

Bucuresti , Bucuresti. Joi 8 Septembrie 2016 19:00
Teatrul Elisabeta, Bdul. Regina Elisabeta nr.45

Categorii: Muzica si Concerte

Muzica uneste Europa- Concert sustinut de orchestrele reunite ale Liceului de Arta Konstanz (Germania) si absolventilor Conservatorului din Bucuresti


Muzica este o putere spirituală în stare
să lege toți oamenii între ei.
-George Enescu

Contemporaneitatea a generat o mulțime de căi prin care putem să căutăm și să găsim informațiile necesare pentru spiritul nostru cultural, însă ceea ce am uitat cu adevărat este să ne reîntoarcem la ceea ce este simplu, la ceea ce poate trezi în noi o exaltare a simțurilor, la ceea ce ne poate oferi arta prin puritatea ei.
Tocmai de aceea, dorim să vă propunem un concert de orchestră ce aduce laolaltă tineri muzicieni din cadrul orchestrei ,,Liceului de Artă Konstanz” din Germania condusa si pregatita de catre Sorin Dumitru și muzicieni din orchestra “Croitoru String Virtuosi” a cărui creator este însuși Gabriel Croitoru, unul dintre cei mai importanți violoniști din lume.

Gabriel Croitoru a dovedit prin performanțele sale că este demn de a cânta pe vioara “Guarnieri del Gesu- Catedrala”, vioară ce a aparținut însuși lui George Enescu si care acum se află sub patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”.

Lordul Yehudi Menuhim afirma despre Gabriel Croitoru: “Gabriel Croitoru, deși nu l-a cunoscut pe maestrul meu, George Enescu, menține tradiția școlii violonistice românești pe care am cunoscut-o prin intermediul lui George Enescu”.
Activitatea maestrului violonist Gabriel Croitoru este una vastă, însă noi vă vom aduce în prim-plan câteva aspecte din viața sa profesională, anume, solist al formațiilor muzicale Radio România, solist al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, solist al Filarmonicii “Transilvania” din Cluj- Napoca, profesor doctor la Universitatea Națională de Muzică din București.
Pentru cei care nu cunosc prea multe despre palmaresul violonistului este bine de stiut ca din acesta nu ii lipsesc premii prestigioase cum ar fi premiul “Niccolo Paganini”- Genova, “Pablo Sarasate”- Pamplona, “Zino Francescatti”- Aix en Provence dar și concerte

In egala masura suntem onorati sa va prezentam alaturi de profesionisti din orchestra condusa de Gabriel Croitoru, artistii din orchestra Liceului de arta din Konstanz care dovedesc prin ambitie si daruire ca si hobby-ul poate fi ridicat la nivel de arta.
Muzica si toata frumusetea ei este inteleasa, exersata si daruita noua de catre acesti artisti doar din placerea de a canta, ei fiind in acelasi timp olimpici sau castigatori ai unor concursuri internationale in cu totul alte domenii de activitate: chimie, fizica, sport.

Referitor la programul proiectului ,,MUZICA UNEȘTE EUROPA”, care se va desfasura sub sloganul ,,RENAȘTERE PRIN CULTURĂ” va putem spune ca acesta este impartit în două etape.

În prima etapă, elevii Liceului de Artă din Konstanz vor veni în perioada 6-11 septembrie 2016 și se vor pregăti alături de artistii indrumati de catre Ioana și Gabriel Croitoru în vederea concertului ce va avea loc pe 8 septembrie 2016, incepand cu ora 19:00 în incinta ,,Teatrului ELISABETA” din București.

Din dorinta de sustinere activa a acestui eveniment, Gabriel Croitoru impreuna cu orchestrele reunite, vor avea deosebita placere de a ne incanta cu un program ales special pentru acesta ocazie.

În etapa a doua, tinerii artiști români vor susține un concert în orașul Konstanz din Germania în data de 4 decembrie 2016 in incinta Catedralei din acest oras.

Cu aceasta ocazie dorim să mulțumim fondatorilor festivalului “MUZICA UNEȘTE EUROPA” și tuturor iubitorilor de artă care doresc sa se sustina acest proiect.

ECHIPA DE PROIECT A FESTIVALULUI “ ENESCU UNESTE EUROPA”:
Manager Artistic România: Violonistul Gabriel Croitoriu
Manager Artistic Germania și Dirijor: Sorin Dumitru

Organizare Eveniment: Aida Beatrice Papanicu, Cristian Niță.

Bilete disponibile aici http://www.bilet.ro/event.php?id=8439 I 0727 703 703

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 856
Cuvinte cheie: Bucuresti
otilia ioana

Adaugat in urma cu 2774 zile, 24 Aug. 2016

Adaugat de Restaurant Elisabeta

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 906

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .