poze the mono jacks melting dice si rockabella la expirat

The Mono Jacks, Melting Dice si Rockabella la Expirat

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 17 Ianuarie 2018 21:00
Expirat, Str. Constantin Istrati nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte

The Mono Jacks sunt o colecție de gânduri și emoții puse pe note. Vei simți asta cu ușurință dacă ajungi la un concert de-al lor și probabil că vei remarca și că în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care te frământă invariabil.

Trupa fondată de Doru Trăscău în 2008 a lansat până acum un album și două EP-uri, primite cu entuziasm de public, și a adunat o bogată experiență de live atât în cluburi cât și la mari festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania. Cele mai noi single-uri, „Un sfert de secundă” și „1000 de DA”, se regăsesc pe noul album de studio „Ușor distorsionat” lansat de trupă în toamna anului 2017.

Albumul de debut a fost urmat de două EP-uri, „Fortunes” de la sfârșitul anului 2011 fiind reprezentativ datorită single-ului “Gândurile” și marcând un punct de referință în activitatea compozițională a formației. Succesul piesei a adus după sine un experiment îndrăzneț pentru The Mono Jacks, trupa lansând în mai 2012 EP-ul Gândurile Remixed cu reinterpretări ale acesteia realizate de artiști precum Brazda lui Novac, The Pixels sau L’Orchestre de Roche.

După o perioadă de pauză, The Mono Jacks revin în 2015 într-o nouă componență cu single-ul „Tablou”, „o poveste despre iubire și șanse ratate” menită a da tonul unui nou început. Continuând anul cu câteva apariții live și lucrând simultan la compoziții noi, The Mono Jacks lansează în vara lui 2016 „Drumul” - o nouă piesă răscolitoare cu un videoclip pe măsură.

După un nou single, „Un sfert de secundă”, lansat în ianuarie 2017, trupa trece printr-o nouă schimbare de componență, alături de Doru Trăscău și de Cristian Chiru (bass), proaspăt sosit, venind Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe). În această formulă fresh trupa începe lucrul la un nou album, intrând în studio în luna august și prezentând un nou single în octombrie - „1000 de DA”. Albumul „Ușor distorsionat” a fost lansat pe 3 noiembrie 2017 printr-un concert la București, urmat de un turneu național, și ne arată o trupă aflată la un maxim de inspirație și efervescență, beneficiind de o primire călduroasă din partea publicului. În prezent, The Mono Jacks lucrează la videoclipul oficial pentru piesa „1000 de DA”.

The Mono Jacks înseamnă: Doru Trăscău (voce, chitară), Andrei Zamfir (chitară), Cristian Chiru (bass), John Ciurea (tobe).

Opening acts: Melting Dice & Rockabella

Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.
În 2017 trupa a lansat albumul de debut „Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare. Materialul contine zece piese, compozitii proprii ale trupei, compuse in perioada 2014 - 2016. Înregistrările s-au facut în studioul propriu, iar partea de mix, master și producție s-a realizat la Firstline Studio în Italia, producator fiind Alex Marton, cel care semneaza și producția discurilor Robin and the Backstabbers.
Firul roșu care leagă cele zece piese de pe album este dat de lupta internă dintre pasiune și rațiune. Versurile vorbesc despre experiențele trăite până la acest moment de către cei patru membri, dar și despre cele mai simple lucruri pe care le văd în jur și îi inspiră, indiferent că este vorba despre un tată și o fiică ce mânâncă împreună o înghețată sau despre un bunic ce meșterește la prima lui mașină în fața blocului.

Rockabella a prins formă în anul 2014, cand fosta solistă a trupei rock-alternativ Evo, Teodora Moroșanu, a revenit pe scena muzicală locală, cu un nou material și o altă abordare. Proiectul independent, adult-alternativ a adus împreună muzicieni talentați cu mulți ani de experiență (Dragoș Simionescu – chitară, Radu Anghel – bass, Bogdan Moroșanu – tobe). EP-ul „A World Outside” a debutat cu „Motionless”, un cântec atmosferic și introspectiv. În anul 2015, Teodora și Bogdan, conducând proiectul către propria lor viziune și inspirându-se din cinema noir, produc și lansează videoclipul provocator al piesei „Buttercup”, în care Teodora joacă rolul principal.
În 2017, Rockabella își schimbă din nou forma și incită publicul cu piese noi. Primul cântec în limba română, „Încă un pas” inspiră optimism arătându-ne o nouă latură a Teodorei, care ne asigură totuși că noul album nu va fi deloc „ușor de ascultat”. Rockabella promite cel puțin 10 cântece noi pentru noul album, compuse de Teodora care și-a asumat în totalitate controlul creativ al pieselor. De asemenea, trupa a terminat producția celui mai nou videoclip, pentru cântecul „7 Minute” ce va fi lansat în toamna acestui an.
Cu susținerea unui grup de muzicieni extrem de talentați, Andrei Ilie (Fameless) – tobe, Serban-Ionut Georgescu, (Fameless, White Walls) – bass și cu Bogdan Moroșanu preluând producția muzicala, noul material Rockabella promite să fie o experiență intensă, agresivă și fără ocolișuri dar în același timp sensibilă și intimă. O scufundare spre colțurile întunecate ale vieții noastre interioare.

Acces: 40 lei - pre-sale
Bilete disponibile în pre-sale via iaBilet.ro.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 727
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2282 zile, 29 Dec. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .