poze zoe keating la jazz nouveau

Zoe Keating la Jazz Nouveau

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Septembrie 2017 20:00
Control Club, Str. Constantin Mille, nr. 4

Categorii: Muzica si Concerte

Pe 18 septembrie Zoe Keating va concerta pentru prima dată în România, la Jazz Nouveau în Control Club.

Zoe Keating nu este numai o violoncelistă și compozitoare de excepție, ci și o artistă care îmbină cu abilitate muzicalitatea și tehnologia. Zoe modifică sunetul violoncelului folosindu-se de laptop, multiple microfoane și pedale ce înregistrează pe scenă, în timp real, teme muzicale peste care artista adaugă apoi alte secvențe și ritmuri, creând astfel profunzimea sunetului unei simfonii.
Născută în Ontario, Canada, Zoe începe să studieze violoncelul și muzica clasică încă de la vârsta de 8 ani. Mai târziu însă artista, dorind să experimenteze și să testeze limitele instrumentului său, va alege să-și completeze studiile în privat, la Sarah Lawrence College, din New York.

Înzestrată cu o sclipitoare inteligență muzicală, violoncelista îmbină cunoștințele sale academice și rigorile muzicii clasice cu metode moderne de interpretare, rezultatul fiind un sunet nou, eteric, născut undeva între coardele violoncelului său. Formând un tot organic cu instrumentul, artista realizează linii melodice complexe și sound-uri pe care fanii săi le consideră de fiecare dată hipnotizante, fascinante. Zoe Keating este astfel nu numai o one-woman show, ci și o one – woman orchestra.

Între 2002 și 2006, ca membră a formației newyorkeze cello-rock Rasputina, Zoe Keating continuă să abordeze clasicul din perspectivă modernă, imprimând în același timp pieselor rock căldura și expresivitatea violoncelului. După despărțirea de Rasputina, artista se concentrează pe consolidarea unei cariere solo (lansează în 2010 albumul Into The Trees) și pe realizarea propriilor turnee internaționale.

Reușita sa este cu atât mai importantă, cu cât Zoe se ocupă singură de promovare și producție, fără ajutorul unei case de discuri. În 2011, la a 10a ediție a Independent Music Awards, violoncelista câștigă premiul pentru Contemporary Classical Album.

De-a lungul carierei sale, Zoe Keating a colaborat cu o serie artiști renumiți ce-i include pe Imogen Heap, Amanda Palmer, Tears for Fears, DJ Shadow, Dan Hicks, Thomas Dolby, John Vanderslice, Pomplamoose sau Paolo Nutini și a compus muzică pentru balet, teatru, film și radio. Începând din 2014 Zoe Keating compune și pentru televiziune, realizând coloanele sonore pentru seriile A&E ”The Returned” și ”Manhattan”.

Stilistic, muzica lui Zoe Keating nu este ușor de încadrat, chiar dacă termenul ”avangardă” o descrie frecvent. Creațiile sale sunt un aliaj vechi-nou, paradoxal, dar perfect funcțional. În concertele sale, Zoe se adresează tuturor, de la ascultătorii de muzică clasică, la fanii tehnicilor de looping avangardiste, dar mai ales se sdresează urechilor, ochilor și inimilor celor prezenți.
Violoncelul este vocea artistei, iar show-urile live sunt dovada evoluției pe care acest instrument a înregistrat-o în mâinile experte ale violoncelistei Zoe Keating.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Concertul are loc pe 18 septembrie, ora 20’00. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 757
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2454 zile, 28 Iul. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .