poze barajul

Barajul

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 3 Februarie 2018 19:00 - Sâmbătă 3 Februarie 2018
Str Lipscani 84 - 90, ARCUB

Categorii: Spectacole si Filme , Alte Evenimente

”Barajul”, piesa unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni Conor McPherson, în regia Andreei Vulpe și scenografia lui Daniel Titza revine sâmbătă, 3 februarie, de la ora 19:00 pe scena Salii Mari de la ARCUB.

Într-un joc actoricesc remarcabil, Marian Râlea, Alexandru Voicu, Gabi Costin, Romeo Pop și Simona Pop, vor scoate la iveală misterele unei povești care vorbește despre prietenie și forța legăturilor dintre oameni.

Într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în Irlanda, cinci oameni se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Și la fel cum apele râului se adună în lacul de acumulare, povestile lor spuse la ceas de seară topesc vorbele celor cinci personaje cu istorii de viață extrem de diferite, într-o atmosferă bizară. În încercarea de a se apropia, ei vorbesc despre relații: legături strânse, legături pierdute, amprente definitive pe care le lasă ceilalți în viețile noastre. Spun lucruri grave, fantomatice, pe care nu le pot vorbi cu cei apropiați. Vorbesc unor străini pentru a se simți mai puțin singuri.
Jack, bătrânul singur, dar împăcat cu deciziile pe care le-a luat în viață (Marian Râlea), Finbar, întreprinzătorul care a ajuns să dețină aproape tot orașul (Romeo Pop), Jim, bărbatul în putere, care își dedică întreaga existență îngrijirii mamei sale (Gabriel Costin) și Brendan, proprietarul barului, care îi primește pe toți cu îngăduință (Alexandru Voicu) o primesc cu brațele deschise pe Valerie, tânara care caută pe cineva care să o accepte cu toată ciudățenia experiențelor ei recente (Simona Pop).
Decorul semnat de Dan Titza creează spațiul ideal pentru ca poveștile lor să beneficieze de atmosfera necesară, de la fiorul groazei, la emoția cea mai veridică. Andreea Vulpe, regizoarea spectacolului, conduce cu sensibilitate aceaste personaje, calibrează cu finețe nota de fantastic a poveștilor spuse, păstrând până în final suspansul la cote înalte.
” „Omul să trăiască acolo unde-s prietenii şi lumina!”, spune Jack, bătrânul holtei a cărui singurătate părea iremediabilă până când a înţeles că responsabilitatea faţă de comunitatea de care aparţii poate fi colacul de salvare, atunci când te simţi însingurat, izolat şi trist. Şi, odată cu el, simţim şi noi, realizatorii acestui spectacol, că e de datoria noastră să vorbim despre flagelul singurătăţii în lumea de azi: să-l asumăm, să-l cercetăm şi să-i căutăm soluţii, dorim ca, prin intermediul acestui spectacol, să redăm societăţii noastre încrederea interpersonală, lipsa de tensiuni şi coeziunea socială.” declară regizoarea spectacolului, Andreeea Vulpe.
Piesa ”Barajul”, apărută în 1997, a fost montată în același an de Royal Court în Londra, iar doi ani mai târziu a avut premiera pe Broadway. A câștigat Premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună piesă a anului în 1998 și i-a adus lui McPherson, în același an, Premiul Criticii pentru cel mai promițător dramaturg. ”Barajul” a fost votată printre cele mai importante piese ale secolului 20 într-un sondaj realizat de Royal National Theatre din Londra și face parte dintre cele mai bune 101 de piese ale tuturor timpurilor după părerea lui Michael Billington, criticul de teatru al ziarului The Guardian.
BARAJUL de Conor McPherson, traducerea Andreea Vulpe
Cu: Marian Râlea, Romeo Pop, Gabi Costin, Alexandru Voicu, Simona Pop
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Daniel Titza
Light Design: Vlad Lăzărescu
Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București
Cu sprijinul Guinness.

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/barajul-13-2-2/

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 634
arcub

Adaugat in urma cu 2261 zile, 18 Ian. 2018

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .