poze perceptii citadine
poze perceptii citadine

Perceptii Citadine

Bucuresti , Bucuresti. Joi 7 Aprilie 2016 19:00
Strada Georges Clemenceau, nr.2

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Expozitii si Lansari de carte

Joi 7 Aprilie 2016, orele 19.00, galeria de artă contemporană The Art of Living vă invită la vernisajul expoziţiei de grup Percepții citadine, semnată Diana Micu, Gabriel Ghizdavu şi Matei Ulmeanu. Expoziţia va fi deschisă publicului, ulterior vernisajului în perioada 7- 18 Aprilie 2016, la sediul galeriei The Art of Living Gallery din strada Georges Clemenceau nr. 2, sector 1, Bucureşti.

Percepţia vizuală asupra spaţiului înconjurător poate determina starea noastră emoţională. Astfel că, actul creativ intervine în relaţia omului cu mediu, dând o semnificaţie cu titlu de mesaj social sau civic creaţiei în sine.
„Percepţii citadine” are ca temă centrală îmbinarea unor elemente care par comune, chiar banale la prima „reprezentare”: interiorul unei clădiri, un mesaj pe un zid, o maşină.
Ce spun aceste reprezentări în fapt? Clădirea, prin natura bazei, a fundaţiei ei, este solidă, fixă, statornică, reprezentând trecutul, istoria, copilăria făcând o analogie cu aparatul psihic uman; maşină este brodată, sculptată, metamorfozată, ce sugerează viteza cu care ne schimbăm, evoluăm în zilele noastre, ea este o reprezentare a individului care schimbă starea naturală, în „persona” pentru a aparţine unei anumite categorii, să fie excentric cu broderii sau cu „gulere albe”.
Şi urmează mesajul filosofic, având natură existenţialistă, afişat pe zidul unei clădiri cu o destinaţie anume, pe o stradă anume, într-un oraş obişnuit şi ne face să reflectăm şi să emitem cognitii şi judecaţi despre „Ce se întâmplă cu noi? Sau cu mediul înconjurător?
Cei trei artişti folosesc elemente din stradă, din mediul urban pentru a arăta importanţa pieselor de care ne lovim zilnic şi felul în care aceste contacte vizuale ne influenţează percepţia şi starea de bine.
Expoziţia de grup „Percepţii citadine” semnată de cei trei artişti: Diana Micu (Secţia: Pictură), Gabriel Ghizdavu (Secţia: Foto video) şi Matei Ulmeanu (Secţia Metal) surprinde interacţiunea dintre timp şi spaţiu în mediul citadin.
Aşa cum contureză artista Diana Micu, timpul „poate fi văzut ca o măsură a schimbării”, astfel că reprezentările sale inspirate din minimalism (deteriorarea unui vechi teatru bucureştean) accentuează acest manifest.
Artistul Gabriel Ghizdavu scoate în evidenţă o latură a oraşului încărcată de simboluri artistice prin care reuşeşte să transmită un mesaj puternic despre evoluţia umană în cadrul citadin.
Sculptorul Matei Ulmeanu percepe şi ne atrage atenţia asupra stării de degradare, de sufocare, automobilul fiind un simbol urban care la nivel inconştient „devine o ruină ce distruge identitatea oraşului”. (Curator Clara Turturescu)

9.3 - The Art Challenge este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național care se va desfășura în perioada 17 martie - 30 aprilie 2016. “Percepții citadine” este a doua expoziție din cadrul proiectului.

The Art of Living Gallery
Tel: +4 0755 499972 / +4 0730 015 141
Mail: contact@theartofliving.info

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1087137571335717/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 930

Eveniment postat de organizator

florina dumitrache

Adaugat in urma cu 2938 zile, 04 Apr. 2016

Adaugat de FlorinaDumitrache

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .