poze blitz show revival 7

Blitz Show Revival #7

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 11 Aprilie 2018 19:00
Green Hours jazz-café, Calea Victoriei nr. 120

Categorii: Spectacole si Filme

Deși putem da vina pe frigul din martie sau pe căldura din februarie, nu avem nicio scuză că nu am făcut niciun Blitz Show Revival de la Revelion și până la data de 11 aprilie 2018, când ne-am decis (cred că ghiciți) să organizăm al șaptelea Blitz Show pe ritul nou, pe rit Revival.

Din nou gazda noastră va fi subsolul de la Green Hours (Calea Victoriei 120). Ne vor însoți în cușca ideilor prin seara de performance Ligia Keșișian, Vasile Mihalache, Iulia Modiga și yigru zeltil. Moderatorii evenimentului sunt Anca Bucur și Andrei Zbîrnea. Evenimentul începe la ora 19, miercuri, 11 aprilie. Partenerii noștri dragi sunt: Bookaholic, BookHub, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Editura frACTalia, SemneBune.

Despre autori

Ligia Keșișian este curator al unor festivaluri de muzică și film – Balkanik Festival, Kinodiseea, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr și Caravana Metropolis. În noiembrie 2017, a debutat cu volumul de poeme Mici cutremure la Editura Charmides. De asemenea, traduce poezie din limbile spaniolă și engleză.

Vasile Mihalache (n. 1985, București) a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, un masterat în teoria literaturii și din 2012 este doctor în filologie. În 2011 a urmat un stagiu de cercetare la Leiden Universiteit, după ce anterior fusese, timp de doi ani, profesor de română la un liceu din Capitală. Este cofondator al revistei de teorie și studii culturale Post/h/um. Jurnal de studii (post)umaniste (posthum.ro), redactor-șef la editura Tracus Arte și colaborator al revistei Caietele Avangardei. A mai scris articole despre postumanism și avangardă în Observator cultural și Cultura. A publicat un volum de teorie critică, „Noli me tangere”? Despre legitimitate şi autonomie în literatură (Tracus Arte, 2013), și unul de poezie, mort după om (Tracus Arte, 2016).

Iulia Modiga scrie o dată pe săptămână, în anul Centenar mai rar. Schițează poeme în draftul telefonului.
Înoată. Scoate zeci de mii de oameni în stradă pentru Unirea cu Republica Moldova. A fost „expert” în problematica românilor de pretutindeni, în prezent se numește „consilier”.
Ca sociolog, a studiat protestele. A și organizat destule.
Văzută ca altceva decât poetă. Jurnalistă, activistă, lucrează la stat.
A debutat cu volumul de poeme „Bagdad” (Ed. Karth, 2015), în legătură cu care s-au publicat vreo două cronici (în „Vatra” și „Convorbiri literare”). A revenit cu „Incendii” (Ed. Cartea Românească, 2017).
A publicat poeme în Stare de urgență, Revista la Plic, Tiuk!, Bucovina literară, Familia, Crevice etc.
Nu își face apariția la evenimentele literare, dar mai dă câteodată like când le vede prinse în cadru pe rețele de socializare.
E fundaș în lumea literară, atacant în afara ei.

yigru zeltil s-a născut în 1992, anul dispariției lui John Cage, și s-a făcut în timp, începând cu 2007-2008.
mai întâi a fost pasionat de geografie, astronomie, gastronomie, jocuri video, architectură, design interior, modă și artele vizuale... și apoi de literatură.
a publicat poezie, proză și eseuri în Tomis, Poesis Internațional, Zona Literară, Timpul, Echinox, Fabrica de Literatură și alte reviste sau site-uri.
a apărut în antologia „Alertă de grad zero în proza scurtă românească actuală” (2011, Herg Benet).
a scris și publicat on-line mai multe cicluri de poezie, din care o selecție urma să apară în antologia de debut „praline alese” (2010). a creat și o serie de cărți-obiect/samizdat, „dulceață de stele” (2009), „cartea albastră” (2013), „țeaiul ros” și „țeaiul vierde” (2014), ultimele trei realizate împreună cu Alina Pachițanu.
a debutat în volum cu ISBN abia odată cu placheta „cacao” (2012), urmată de „ulei de palmier” (2017), ambele la editura Tracus Arte.
lucrează din 2013 încoace la ciclul autobiografic de poeme conceptuale „poate conține urme de nuci”.
are în derulare un proiect continuu de înregistrare a fiecărui volum de versuri care apare anual în limba română, „institutul /rupere de rând/”.
ca parte a colectivului „Traducerile de sâmbătă”, lucrează la traduceri din poezia de limbă portugheză și din poezia experimentală americană (de la Gertrude Stein la post-conceptualiști).
a fondat împreună cu Sebastian Big editura electronică khora impex.
a publicat în 2017 prima ediție din „A Bibliography of Conceptual Writing”.
lucrează tot timpul la mai multe proiecte în același timp.

Despre moderatori:
Anca Bucur este poetă și video-performance artist, co-fondator și redactor-șef la editura frACTalia. A urmat cursurile Facultății de Litere din București pe care le-a absolvit cu o diplomă de master în teoria literaturii, iar, în prezent, este doctorandă CESI cu o teză despre urma lui Wittgenstein în literatură, artă și tehnologie. În performance-urile sale, aceasta lucrează cu live coding și computer software. În 2015, video ei, în cod open-source, The Confession of an aphasic writer, a fost proiectat în cadrul expoziției artvideoKOELN – audio-visual experience 01, Cologne International Videoart Festival. Este, alături de Iulia Militaru și Florentina Cristina Budar (grafică), autoare a volumului de poezie dramadoll.

Andrei Zbîrnea este absolvent al Masterului de Probațiune din cadrul Facultăţii de Sociologie și Asistență Socială. Publică în 2011 volumul de poeme Rock în Praga (ed. Herg Benet), urmat de #kazim(contemporani cu primăvara arabă), la aceeași casă de editură, în 2014 și de Turneul celor cinci națiuni la frACTalia în 2017. Poeziile sale au apărut în revistele literare: Zona Nouă, Tiuk!, Conta, Zona Literară, Tribuna, Timpul, Poesis Internațional, Familia Ramuri, România Literară, Luceafărul de Dimineață. A fost inclus și într-o serie de antologii, printre care amintim: Cele mai frumoase poeme din 2011 (Tracus Arte, 2012), Cele mai frumoase poezii ale anului (Adenium, 2014), Ziduri între vii (Zona Publishers, 2015), #Rezist!Poezia (Paralela 45, 2017). În 2015 a obținut marele premiu al Festivalului Antares (Galați, Brăila, Sulina) pentru poezie. Este redactor muzical al revistei Observator Cultural și inițiator, alături de Iulia Militaru și Felix Nicolau al serilor de performance poetic Blitz Show Revival. Revista Iliteratura.cz a publicat recent prima traducere din poezia lui Andrei ]n limba cehă, traducere ce a fost realizată de Mircea-Dan Duță.

Scurt istoric

În 2010, împreună cu Andrei Ruse, scriitor, promoter cultural şi administrator de situri literare, şi Gelu Vlaşin, am lansat show-ul Ringul de vorbe, în Shelter Pub. Conceptul a evoluat rapid. Atât de rapid, încât colegii mei au obosit şi s-au retras. Peste o lună, l-am reluat sub numele de Blitz Show, în Old School Pub, împreună cu poetul şi fizicianul Marius Surleac. Conceptul a presupus crearea unui site, atragerea de parteneri, promovarea diverselor evenimente culturale şi organizarea probelor. Am „angajat” chiar un PR şi un fotograf. Pe lângă scriere creativă, probele îşi propuneau să verifice şi spontanenitatea, capacitatea de improvizaţie, fantezia, umorul şi abilitatea de a interacţiona cu publicul. Astfel, printre cerinţe se numărau spunerea de minciuni, răspunsuri la întrebări din public, interpretarea unor fragmente de teatru, karaoke literar etc. Publicul plătea bilet de intrare, tocmai pentru a semnala că efortul artistic are preţ. De asemenea, între probe aveau loc proiecţii de clipuri cu slam poetry sau referitoare la blogging, muzică şi imagini cu scriitori importanţi. În cadrul show-ului se puteau face şi lansări de carte, expoziţii de pictură şi sculptură, recitaluri actoriceşti.
Moderatorul rămânea constant în dialog cu publicul; câţiva studenţi au realizat pancarte amuzante care anunţau rundele următoare, ca la box; se aruncau chiar petarde – pe scurt, întrebuinţam orice putea electriza atmosfera. Am descoperit, astfel, că scriitorii pot produce entertainment de foarte bună calitate. Clasarea competitorilor se făcea în funcţie de notele oferite de public. Interactivitatea era răsplătită de câştigurile în cărţi şi reviste, multe dintre ele asigurate de parteneriatul cu BuyBooks.

De ce nu a continuat show-ul? Pentru că publicul a ajuns să fie alcătuit din mereu aceiaşi oameni, mulţi dintre ei fiind foşti concurenţi, recompensaţi material de organizatori în cazul în care câştigau competiţia cu alţi 2-3 rivali. Faptul că radiourile şi televiziunile nu s-au arătat interesate de un astfel de entertainment cultural probează două lucruri: pe de o parte că massmedia româneşti încurajează subcultura şi ţintesc o audienţă masivă, slab educată, pe de altă parte, că percepţia asupra culturii este una rigidă, scorţoasă, iar aici mă refer la posturile cu specific cultural. (Felix Nicolau)

Blitz Show a devenit oficial Blitz Show Revival pe 26 februarie 2015, când am intrat (deloc timizi) în cușca ideilor pentru performance, multimedia și improvizație. Pe 16 martie 2017, Blitz Show Revival a beneficiat de primul invitat străin, în persoana lui Claus Ankersen, poet și performer din Danemarca. Jurek Zawadzki a fost al doilea invitat de peste hotare pe care l-a propus Blitz Show Revival pe 17 noiembrie 2017. La momentul actual, echipa Blitz este formată din Iulia Militaru, Anca Bucur, Mircea-Dan Duță și Andrei Zbîrnea

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1372
Cuvinte cheie: karaoke , rock , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 2212 zile, 31 Mar. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .