poze comedia doua vizite

Comedia „Două vizite”

Bucuresti , Bucuresti. Joi 16 Noiembrie 2017 20:00
The Hub - str. Bărăției, nr. 31

Categorii: Spectacole si Filme

Piesa de teatru „Două vizite”, adaptare după „Ursul” si „Cerere în căsătorie”, este o comedie savuroasă după dramaturgul rus A.P. Cehov.

Prima parte – „Ursul”, subintitulată «Farsă într-un act», dezvăluie, în mod concentrat, comico-ironic, o parte esenţială a naturii umane, sugerând cât de apropiate sunt uneori furia şi pasiunea. Conflictul între ofiţerul Smirnov şi moşieriţa Popova înregistrează o serie de treceri bruşte de la ceartă la preparativele unui duel între cei doi, apoi renunţarea lui Smirnov de a se lupta cu moşieriţa de care se îndrăgosteşte subit.

Piesa «Ursul» are toate caracteristicile genului scurt: schimb rapid de replici, emoţii extreme, argumente haotice, răsturnări surprinzătoare de situaţii. Simplă, clară, hazlie, farmecul ei vădit stă în puterea dialogului.

„Cerere în căsătorie” vine în continuarea piesei „Ursul”, utilizând aceeași distribuție și elemente regizorale înrudite. Povestea însăși se așază firesc în continuarea celei începute în „Ursul”. Astfel, dacă în piesa anterioară, doi tineri trec, pe nesimțite, de la conflict și ură la iubire pasională, în „Cerere în casatorie” lucrurile sunt duse și mai departe. A. P. Cehov surprinde inițiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care dorește să se însoare cu fiica vecinului său. Însă, departe de romantismul și armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potențiali miri se ceartă aprig din motive derizorii. Ciocnirea personalităților lor puternice, crizele de ipohondrie ale pețitorului, încurcătura în care se găsește tatăl miresei și încercările sale disperate de a aplana răbufnirile celor doi tineri dau naștere unui comic de situație savuroase.

Distribuția spectacolului: Mădălina Dorobanțu, Lucian Radu, Florin Șerbănescu. Scenografia: Emilian Enache. Regia: Florin Șerbănescu.

Preț bilet 25 Lei. Acces 18:30 – 19:45. Rezervări 0723 196 376.

Mai multe detalii: https://web.facebook.com/events/298588720643551/

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
diana bordianu

Adaugat in urma cu 20 zile, 03 Nov. 2017

Adaugat de TeatrulRosu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 636

Alte Evenimente din Bucuresti
win bet aniversare 10 ani

Win Bet Aniversare 10 ANI

Bucuresti, Bucuresti. 25 Nov 2017 - 26 Nov 2017
comedia carnage

Comedia „Carnage”

Bucuresti, Bucuresti. Joi 23 Noiembrie 2017
concertul extraordinar de anul nou 2018 edi ia a v a

Concertul Extraordinar de Anul Nou 2018 - Ediția a V-a

Bucuresti, Bucuresti. 8 Ian 2018 - 8 Ian 2018
passion4baking

Passion4Baking

Bucuresti, Bucuresti. Joi 23 Noiembrie 2017
  • Ai ceva de zis?

    .