poze grand cinema more aniverseaza 400 de reprezentatii culturale

Grand Cinema & More aniverseaza 400 de reprezentatii culturale

Bucuresti , Bucuresti. Joi 29 Ianuarie 2015 21:30

Categorii: Spectacole si Filme

Stagiunea de evenimente culturale continua in 2015 cu noi parteneriate exclusive, ce aduc pe scena reprezentatii de teatru si teatru pentru copii, precum si transmisiuni de opera, balet sau spectacole de muzica

Pe 29 ianuarie, odata cu transmisiunea spectacolului de opera „Andrea Chenier”, Grand Cinema & More aniverseaza 400 de spectacole in cadrul stagiunii de evenimente culturale. Cinematograful din Baneasa Shopping City este primul din Romania care a dezvoltat o asemenea stagiune. Cuprinzand spectacole de teatru si teatru pentru copii, opera, balet, spectacole de improvizatie si evenimente speciale, cea de-a patra stagiune culturala de la Grand Cinema & More continua anul acesta cu noi evenimente de marca.
Grand Cinema & More va gazdui si in 2015, saptamanal, reprezentatii de teatru. La finalul anului trecut, acesta avea in palmares 88 de spectacole de teatru jucate in salile sale, cu o scenografie special adaptata pentru acest spatiu. Printre actorii care au urcat pe scena Salii Epika se numara Andi Vasluianu, Maia Morgenstern, Claudiu Bleont sau maestrul Ion Caramitru. De-a lungul celor patru stagiuni, spatiul cultural a gazduit titluri de exceptie, printre care se numara si una dintre cele mai importante reprezentatii ale anului trecut, „Vorbe, vorbe, vorbe...”. Spectacolul a fost parte din Festivalul National de Teatru, cu care Grand Cinema & More a incheiat un parteneriat in anul 2014, primul acord intre un cinematograf din Romania si prestigiosul eveniment cultural. In cadrul acestuia, cinematograful din Baneasa Shopping City a realizat, totodata, prima transmisiune prin Internet a unui spectacol de teatru jucat pe o scena din tara noastra. Astfel, „Rinocerii” de Eugene Ionesco, in regia lui Robert Wilson, a fost jucat la Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova si transmis in direct in Bucuresti, in Sala Epika.
„Inca din 2011, ne-am propus sa oferim publicului bucurestean cu un program incarcat continut cultural de cea mai buna calitate, intr-un spatiu neconventional. De aceea, am creat prima stagiune culturala initiata de un cinematograf. Pe scena noastra au evoluat unele dintre cele mai mari nume din teatrul romanesc, iar prin intermediul unor parteneriate cu institutii si evenimente de prestigiu, din Romania si de peste hotare, am transmis reprezentatii de exceptie, de neratat pentru orice iubitor de cultura. Teatrul Bolshoi din Moscova, Opera Nationala din Bucuresti, Teatrul de Animatie Tandarica, Festivalul National de Teatru si Festivalul International „George Enescu” sunt doar cateva dintre acestea”, spune Atena Simovic, Alternative Content & Events Director in cadrul Baneasa Developments. „La inceputul acestui an, aniversam 400 de spectacole, un milestone foarte important pentru noi in calitate de spatiu cultural. Ne bucura foarte mult dovada succesului pe care l-a avut ideea noastra si aplaudam initiativele similare ale altor cinematografe din tara, care demareaza proiecte ce isi propun, la randul lor, sa apropie publicul de spectacolele culturale.”

Anul acesta, Grand Cinema & More va continua seria de parteneriate cu cele mai importante evenimente si institutii culturale. In urmatoarea luna, iubitorii de teatru vor putea viziona comediile „TOC-TOC” si „Un Barbat pentru Sara”, precum si seria de spectacole pentru copii ale Teatrului de Animatie Tandarica, puse in scena in Sala Epika. Cele doua comedii au avut premiera in cadrul stagiunii 2014-2015, in timp ce piesele Teatrului de Animatie Tandarica sunt jucate pe scena cinematografului din anul 2013. Datorita parteneriatului exclusiv, Grand Cinema & More este singurul cinematograf in care au loc reprezentatii ale celebrului teatru pentru copii. Spectacolele aduc la viata basme din toata lumea intr-o maniera originala, interactiva si au loc in fiecare weekend.
„ImproVshow”, spectacolul de improvizatie semnat de Mihai Bobonete, va putea fi vizionat si in anul 2015. Prezent in portofoliul Grand Cinema & More inca din 2011, „ImproVshow” a devenit in scurt timp de la premiera sa una dintre cele mai apreciate reprezentatii din cadrul stagiunii, fiind sold-out in permanenta.
Totodata, Grand Cinema & More a adus spectatorii din Bucuresti mai aproape de spectacolele de balet si de opera de pe marile scene ale lumii. Pana la finalul anului 2014, cinematograful a oferit transmisiuni de la cele mai prestigioase teatre de opera, precum Bolshoi, Sydney Opera House, Teatro alla Scala sau Opera National de Paris. Alaturi de aceste reprezentatii, in cadrul seriilor de evenimente speciale, Grand Cinema & More a transmis si concerte de inalta clasa. Printre cele mai importante se numara 3 concerte ale marelui Andre Rieu, cele 41 de spectacole din cadrul Festivalului International „George Enescu” din 2013 si cele 6 spectacole din cadrul Festivalului de Opereta „Viata e Frumoasa”.
In urmatoarele luni, printre cele mai notabile evenimente se numara spectacolul de opera „La Traviata”, transmis in direct de la English Opera House pe 11 martie, precum si reprezentatiile de balet „Romeo si Julieta” de pe 8 martie, sau „Ivan cel Groaznic” de pe 19 aprilie, ambele transmise de la Teatrul Bolshoi, prin intermediul parteneriatului exclusiv incheiat in anul 2012.
Programul complet al evenimentelor si detalii despre stagiunea culturala de la Grand Cinema & More pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 3348 zile, 27 Ian. 2015

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .