poze in premiera intalnirile jti la cinema
poze in premiera intalnirile jti la cinema poze in premiera intalnirile jti la cinema poze in premiera intalnirile jti la cinema

In premiera, Intalnirile JTI, la cinema

Bucuresti , Bucuresti. Luni 16 Septembrie 2013 19:00
Grand Cinema Digiplex (in incinta Baneasa Shopping Mall)

Categorii: Spectacole si Filme

Pentru prima data, spectacolele din cadrul Intalnirilor JTI vor putea fi urmarite in transmisiune directa, in salile de cinema din Baneasa Shopping City. Iubitorii dansului, care nu au mai gasit bilete la DRACULA si SOLILOQUY, cele doua spectacole prezentate de compania portugheza Vortice Dance Company, pe 16, respectiv 19 septembrie, la Opera Nationala din Bucuresti, vor putea urmari reprezentatiile in direct, la cinema.

Festivalul "George Enescu" si Grand Cinema Digiplex au incheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante evenimente din cadrul Festivalului sa fie urmarite in salile de cinematograf.
Grand Cinema Digiplex, situat in zona comerciala Baneasa, este singurul cinematograf din zona de nord a Bucurestiului,dispunand de sali cu cate 500 de locuri si tehnologii de ultima generatie in materie de proiectie, sunet si iluminare.
Este pentru a doua oara in acest an ca marele public se afla mai aproape de cultura, la centrul comercial din Baneasa. Asociatia Friends of Opera, din care fac parte si angajati ai JTI, a celebrat Zilele Europene ale Operei in luna mai, la mall-ul din Baneasa, printr-un happening reprezentand fragmente dintr-un viitor spectacol in viziunea lui Gigi Caciuleanu (invitat al Intalnirilor JTI in 2011).

Invitatii din acest an ai Intalnirilor JTI sunt artistii companiei de dans Vortice, creata in 2001 de coregrafii Cláudia Martins si Rafael Carriço. De-a lungul anilor, Vortice a devenit una dintre cele mai prestigioase trupe de balet din Portugalia, cu numeroase premii pe plan international.

Pentru DRACULA, primul spectacol prezentat, cei doi coregrafi au folosit mai multe surse de inspiratie, de la volumul semnat de Bram Stoker, pana la legende sau mituri. „Suntem facuti din carne si sange, amestecati in jocuri de dominare si supunere. Substanta din care suntem creati reprezinta natura noastra, dar si cea mai mare slabiciune. Si, sub imperiul slabiciunii, cedam, adesea mult prea usor, tentatiei…”, declara Cláudia Martins si Rafael Carriço.

SOLILOQUY - About Wonderland e un spectacol de cu totul alta factura si prezentare. Asa cum declara cei doi artisti, „SOLILOQUY vorbeste despre situatii din viata de zi cu zi, in fata carora reactionam intr-un mod intuitiv si asemanator... Inevitabila moarte, singuratatea, sentimentele, toate acestea nu ar deveni fatale daca am sti sa ascultam pur si simplu…”.

Aflat la cea de-a paisprezecea editie, evenimentul Intalnirile JTI este organizat si in acest an de Fundatia Art Production.
Intalnirile JTI au fost inaugurate in anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata de Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul din Chile si Alonzo King Lines Ballet din San Francisco.

Mai multe detalii: http://www.grandcinemadigiplex.ro/ro/spectacole/evenimente-speciale/item/394-festivalul-si-concursul-international-george-enescu

Pret bilet: 45 - 50

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1586

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 3918 zile, 29 Iul. 2013

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 232

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .